LÄSARFRÅGA / Gula pigment?

Hej Elin!
Tack för en jättebra och inspirerande blogg!
Jag färgade mitt hår från brunt till blont hår för ungefär en månad sen, och det är kvar lite gula pigment i håret så därför vill jag fråga dig om du vet några produkter som kan få håret att hamna mer åt det grå-blonda hållet utan att behöva färga det igen?
Jag har förstått att du inte vill rekommendera silverschampo, men vad tycker du om t.ex. Revlons färgbomber? Är de bra om man vill få en annan ton på håret för en liten period? Eller har du möjligtvis något annat förslag?
Jättetacksam för svar!
Kram

Hej!

Tack så mycket, roligt att du gillar min blogg.

– Oj, har du blivit blond efter en färgning? Det är svårt att bedöma när jag inte vet HUR gula pigment du har kvar eller om du fortfarande är mörk på vissa ställen. Du har rätt, jag är ingen fantast till silverschampo. Den snygga blonda färgen får du av en snygg färgning inte av lila pigment ur en flaska. Jag tycker  silverschampo eller lila-pigmenterade produkter gör att håret blir dassigt, grått och ibland kan man upplevas mörkare än ursprungsläget du var på innan.

MEN, jag skulle rekommendera att lägga pengar på vårdande produkter istället och ta hand om håret extra mycket så du kan gå och färga håret igen och få en snygg blond färg. Du kan göra en detox på håret varannan vecka gör att avlägsna smuts från yttre påverkan på håret som också kan göra ett blont hår dassigt – jag har skrivit om hur du går tillväga HÄR

Ska jag rekommendera några produkter som jag tycker är okej är Maria Nila’s Palett Silver Serie! Finns att köpa HÄR

Palett

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej.
  Jag har en liten fråga just angående vackra vardagsfrisyrer. Skulle du kunna göra ett inlägg om vackra vardagsfrisyrer för såna olyckliga som mig, som har rätt så tunt hår? Jag har kopierat många frisyrer, men det ser aldrig så bra ut, eller ens likadant ut, då det där burret fattas, tex att ett halvt utsläppt frisyr (lite bedhead/sommarsvall/Scarlett Johansen typ med lite vågor) har ungefär lika mycket hår på sidorna framme, och även på ryggen. Det fungerar tex inte så bra på mig, för jag måste då välja att ha allt bakåt eller i sidorna pga hårmängden för att optimera det visuellt. Då blir det inte samma frisyr typ.
  Äh, jag vet inte om du förstår hur jag menar alls, men om du gör så skulle det vara jätteuppskattat med lite tips. 🙂
  Jag är en peron som älskar flätor, och har heller aldrig kommit fram till hur jag får en fin fläta utan att det ser tunt och tråkigt ut. Även där tips på accessoarer eller flätteknik tas tacksamt emot. Att tvinna in löshår i flätan låter så komplicerat tyvärr.

  Ps: Du har helt klart den bästa hårbloggen med bra tips!!
  Kram

  Isa 2014-05-23 00:07:21
  Svara
 • Hej!
  Nu har jag funderat LÄNGE på att färga eller slinga håret. Jag har nämligen en slags guldig färgton men vet inte hur tex att tona håret skullle funka på mig?
  Om vi tar någon som har blontbrunt hår och den tonar det så är det ju inte så stor chans att de blir konstigt. Men jag tänker bara att om jag skule tona de men en färgning jag köper från typ garnier… kommer de bli bra elr kommer det guldiga skina igenom??
  Och hur blir det när den börjar förvinna?
  Jätte tacksam för svar då jag är väldigt osäker på hur jag ska göra?
  Har typ sån färg men mindre blont än vad hon har:)
  https://www.google.se/search?q=h%C3%A5rfr%C3%A4gning&es_sm=91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Mf19U_KAOdSWyQOV_4HoCQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=705#q=guldigt+h%C3%A5r&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=TwdAmQF_gGiPiM%253A%3BsPVBKWfvyzNcAM%3Bhttp%253A%252F%252Fmodernmom.se%252Fskonhet%252Fwp-content%252Fuploads%252Fsites%252F13%252F2013%252F04%252FBlake_Lively_Brown_Hair_18-e1367060807111.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmodernmom.se%252Fskonhet%252Fcategory%252Fhar%252Fpage%252F9%252F%3B670%3B1097

  Sandra 2014-05-22 15:42:00
  Svara
 • Hej,

  Följd fråga på inlägg. Om jag har torrt, blekt/blonderat hår och använder mig av Pureologys serie den gula och jag upplever att shampoot med blå nyans gett mig en aningen mörkare hår nu ska jag byta och köra på ”vanligt” shampoo och göra detox en gång i veckan. Vilken serie i Pureolodgy elelr Redken ska jag använda om jag har torrt och blekt/blonderat hår?

  Kram

  Mimmi 2014-05-22 15:09:40
  Svara
  • Svar på Mimmis kommentar.

   Hej Mimmi!
   Jag tycker du kan använda Redkens Blonde Glam serie. Den kommer passa dig jättebra. Kevin Murphy har ett detoxschampo som slår det mesta, det heter MAXI WASH.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-05-23 15:27:21
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!