Borstar du håret rätt?

Att borsta håret är nog någonting som alla gör varje dag, flera gånger per dag. Men borstar du håret på rätt sätt? 

 • Du vill reda ut tovor: Det många gör fel är att dom tar fram paddelborsten och sätter borsten  hårtovan och sedan sliter/drar. Du sprayar leave-in balsam som en tok i hopp om att tovan ska ”helt plötsligt” försvinna.
  – Vad är rätt? Är ditt hår väldigt tovigt, jag skulle införskaffa mig en BRED och STOR kam. Jag tycker även att Tangle Teezer borsten är väldigt bra. Börja kamma/borsta runt om. Jag delar alltid upp håret i sektioner och börjar borsta från topp till rot. Ta det försiktigt bara!
 • Du vill få fram glans och liv i håret: Det du gör är att använder någon typ av produkt (som ändå bara gör håret fett) och gör misstaget att använda en syntetisk borste. Håret blir fett och flyger bara omkring.
  – Vad är rätt? HÅLL dig borta från metall eller plastborstar, dom bara skadar ditt hår. Använd borstar i naturborst eller svinborst, borsta håret från HÅRBOTTEN och ner. Det gör att håret blir väldigt glansigt och hårbotten stimuleras. En Mason Pearson borste är ett hett tips här.
 • DU vill skapa maximal volym: Det du gör är att ta pojkvännens vassa, hårda kam och kämpar med att tupera från hårrötterna. Resultatet blir onödig skada och du skapar bara små hårbollar i hårbotten som du ändå måste borsta ur.
  – Vad är rätt? – Jag tipsar om att använda en liten natur/svin borste, ta stora sektioner hår och tupera bakåt istället för direkt på stället du vill ha volym. Börja tupera nästan ute vid hårtoppen och jobba dig inåt hårbotten för störst effekt.
 • Du vill skapa ”svallet” – Det du gör fel är att använda alla sorters värmetänger, helst plattången. Tuperar slarvigt och sprayar i klibbig hårsspray, vilket resulterar till plastiga lockar och frisyren har gått ur när du går till bussen redan.
  -Vad är rätt? – Föna håret med en runtborste, låt borsten sitta kvar i ca 30 sek – forma locken och gå till nästa sektion hår. Välj en rundborste som har keramiskt material. Resultatet av detta är du bara behöver göra ett moment, mer skonsamt och när du formar håret från vått till torrt kommer frisyren hålla hela dagen. Jag har visat hur du volymfönar – HÄR (länk).
Brush

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • hej!
  har ett riktigt jobbigt problem!
  Mitt hår är tovigt hela tiden. Jag borstar mitt hår och 30 sekunder snenare så är det lika tovigt igen. Har provat 100 tals olika borstar och oljor, sprej m.m.
  Jag har mellan långt, spik rakt hår när det är torrt men när det är blöt så är det vågit. Vet inte om det är till någon hjälp med har du några mer tips på hur/vad jag ska/kan göra?

  skulle vara mycket tacksam om du kunde hjälpa mig?

  ps: Har du några tips på hur jag kan få finna lockar (typ afro liknade) utan att permanenta och locka mitt hår varje dag?

  mvh: Amanda i nöd!

  Amanda 2014-08-16 21:43:47
  Svara
 • Hej! Vilken av mason pearson borstarna ska man satsa på? En med bara naturborst eller en med även nylon?
  Hade blivit jätteglad om du kunde svara på det 😉

  Kris 2014-05-25 23:36:52
  Svara
  • Svar på Kriss kommentar.

   Hej du!
   Jag tycker att ”Popular” är den bästa och den som man har mest nytta av.
   Roligt att du tänker köpa VÄRLDENS bästa borste!
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-05-26 23:02:57
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!