Läsarfråga – Tvätta håret

Hejsan Elin! Har en fråga här igen, det talas ju helatiden om att man ska tvätta håret så sällan som möjligt. Jag är egentligen superbra på det! Brukar tvätta håret en gång i veckan (jobbar på snabbmatsrestaurang så håret börjar lukta illa lika fort igen FAST jag skulle tvätta det varje dag). Men är en gång i veckan för lite?! Vissa säger att man ska tvätta håret varje dag för annars kan inte håret växa pga all smuts i hårbottnen… Är verkligen jätteorolig för jag har inte tagit bra hand om mitt hår alls tidigare men då jag fick upp ögonen för din blogg får jag verkligen sån jäkla hårinpiration så jag bara måste, därav mina frågor, hehe … Tack på förhand Elin, du är bäst!

Hej!

Att tvätta håret mellan 3-1 gånger i veckan är det vanliga och med rätt vård så kommer ditt hår må jättebra. Men självklart varierar det från person till person och t.ex jobbar du i en simhall så kanske det är svårt att inte bli blöt i håret varje dag – då får man lägga upp en plan för just den personen. Det ENDA som påverkar hur ditt hår växer är hur du mår inne i kroppen, det har INGET att göra med om din hårbotten är smutsig. Man kan märka om du börjar få som små finnar i hårbotten – gör en ordentlig hårtvätt.

Men om du tycker håret mår bra utav den vård du ger håret så keep going. För att vara den säkra sidan så kan du göra en detox-kur var 4:de vecka – hur du gör kan du läsa om HÄR (länk).

redken1 (1 av 1)

 

Te.x har Redken olika alternativ om du har problem håbotten. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Har en fråga kring värmeskydd, ibland så använder jag värmeskydd och fönar håret efter dusch, men nästa dag vill jag platta håret, måste jag då köra ännu en omgång värmeskydd eller räcker det från kvällen innan i håret.

  Sandra 2014-05-28 20:36:40
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej!
   Varje gång du ska använda värmeverktyg i håret så skall du applicera värmeverktyg.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-05-30 00:03:24
   Svara
 • Hej! Jag förstår absolut meningen med att inte tvätta håret för ofta, försöker styra det till max varannan eller helst var tredje dag men tycker det är svårt då jag tränar rätt ofta. Tycker på allvar att det är skitäckligt att vara blöt av svett i håret och sen inte tvätta det. Läser i en del bloggar där det förespråkas hårtvätt max två gånger i veckan samtidigt som man förstår att personen i fråga dessutom tränar flitigt. HUR går det ihop?? Torrschampo känns inte som löningen, även om det blir snyggt så VET man ju att håret inte är sådär jätterent. Eller är det jag som är överdriver?? 🙂

  Helena 2014-05-28 18:45:18
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag undrar om man kan föna håret när det redan är torrt? I så fall hur? Och sedan har jag en till fråga/problem: mitt går är väldigt stort, tjockt och fluffigt men det blir för ”trollaktigt” när det har torkat. Min frisör säger att mitt går är sådant, att hårstråna är ”porösa”, och hon har gett mig tipset att ta i lite lite balsam i håret efter dusch, men jag tycker inte det fungerar! Jag är väldigt snäll mot mitt hår och fuktar det, har inpackningar, bra schampo och balsam m.m. men jag tycker inte att det märks att jag tar hand om mitt hår! Tack på förhand//S

  Sofia 2014-05-28 16:51:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!