Läsarfråga // Varför?

Hej! Jag förstår absolut meningen med att inte tvätta håret för ofta, försöker styra det till max varannan eller helst var tredje dag men tycker det är svårt då jag tränar rätt ofta. Tycker på allvar att det är skitäckligt att vara blöt av svett i håret och sen inte tvätta det. Läser i en del bloggar där det förespråkas hårtvätt max två gånger i veckan samtidigt som man förstår att personen i fråga dessutom tränar flitigt. HUR går det ihop?? Torrschampo känns inte som löningen, även om det blir snyggt så VET man ju att håret inte är sådär jätterent. Eller är det jag som är överdriver??

Hej!

Att tvätta håret har alltid varit en känslig fråga och det är personligt. Anledningen till att man inte ska tvätta håret så ofta är att håret slits för mycket i onödan. Vill man ha en hårfärg som håller längre, en hårbotten som mår bra och ett hår som ser glansigt och friskt ut så rekommenderas det att tvätta håret max 2-3 gånger i veckan. Men det finns alltid undantag, alla gör som man själv vill. Men att gå lite skitig i håret en dag mer eller mindre har ingen dött av, eller så väljer man att tvätta håret ofta och resultatet blir därefter?! Allt som skrivs eller det företagen som står bakom hårvårdsprodukter är bara rekommendationer, resten är upp till var och en.

Sunt förnuft är något som jag trycker på väldigt ofta och när det kommer till att tvätta håret så kunde jag inte hitta ett mer passande ord.

20140308-113011.jpg

 

Torrschampo GÖR INTE HÅRET RENT (det är bara en känsla). Kan vi slå ett slag för det idag?

 • Torrschampo är en nödlösning när du verkligen inte hinner tvätta håret
 • Torrschampo suger upp fett från håret men lägger sig bara  ytan
 • Torrschampo kan få motsatt effekt om du applicerar det fel
 • Var noga med vilken typ av torrschampo du väljer

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej! Jag är nu på vägen från brunett till blondin, från ett långt tråkigt svall till ett mellanlångt hår. Är så sugen på att gå all in nu med färgbytet och klippa en kortare frisyr (mellan läget gör mig galen, ska man spara eller klippa(?!!). Kanske en page! Har du några tips/inspirationer till korta frisyrer? 🙂

  Angie 2014-05-30 09:57:14
  Svara
 • Tack för en sjukt bra blogg! Jag inspirera mycket av dina fina frisyrer och dina svar till folk är så bra! Man får hjälp med sånt man själv funderar över 🙂 och dina tips inlägg är också såå bra!! Haha, med andra ord en superbra blogg♡ jag har dessutom sökt till en frisörskola till hösten så jag älskar att du också är frisör, du gör så himla fina färgningar och frisyrer osv. 🙂 men du skrev i det här inlägget att torrschampo har motsatt effekt om man applicerar det fel.. kan du göra ett inlägg om hur man SKA applicera det och hur man INTE ska?:) mitt hår blir aldrig annorlunda när jag använder torrschampo.. :/

  Julia 2014-05-30 09:06:40 http://www.jrphoto.webblogg.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!
   Men vad gullig du är, tack snälla. Vad roligt att du sökt till frisör, hoppas du kommer in. Du kan söka på Torrschampo i sökfältet på min blogg så kommer det upp massor med information om just torrschampo. Du kan även besöka min YouTube kanal (elinjohanson) för att se en video hur du applicerar torrschampo.
   Stort lycka till och är jätteglad att du tycker om min blogg.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-05-31 09:58:34
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!