Blont hår – varför är det så svårt?

Hej mina vänner!

Jag tänkte ta upp ett ämne som jag ofta får förfrågningar på: Blont hår, hur jag alltid kan få mina kunders hår så blont? Kall blond? 

Ett blont hår är exotiskt, vi svenskar har satt blonda hår på världskartan och det är den hårfärg som är svårast att uppnå. Jag tänkte börja med att förklara att när vi pratar om blonda hår så finns det hur många olika varianter som helst – vi är nog mest vana med att prata om: Kall, råttfärgad, varm, guld och slingade blonda hår.

Jag kan nog helt ärligt säga att jag kan nog få vem som helst snyggt blond, det enda som arbetar emot mig är hårkvalitén på kundens hår. Jag är väldigt noga med att förklara för kunden hur lång tid det kommer ta att bli så ljus som den önskar. Ibland vet jag att det kommer ta 3-4 gånger, ibland kommer jag uppnå det resultatet som önskas direkt. Om inte kunden accepterar min bedömning så får kunden lämna stolen – varför undrar säkert ni? Jag har en otroligt stor respekt för kemin vi utför och jag besitter så pass mycket kunskap så jag inte påbörjar någonting om jag inte vet hur resultatet kommer bli i slutändan. 

Om alla frisörer skulle tänka så, så skulle vi spara på många kunders hår och vi skulle spara många tårar. Jag vet många frisörers karriärer som gått i graven p.g.a slarv, girighet på pengar och missbedömningar. Självklart blir det fel ibland, men det viktigaste är att berätta för kunden att du gjort fel. Många vet att det gått snett, låter kunden betala och hoppas till gud på att kunden inte kommer på dom felen som frisören har gjort.

Den största anledningen till att en kund klagar är vid det tillfället då kunden vill bli blond, men inte fått den hårfärgen som önskades. Som frisör spar man mycket tid och energi på att verkligen tala om vad som går att uppnå – bjud in kunden i dina tankar. Även fast kunden inte förstår ett skvatt kanske, så tycker jag ändå att det är viktigt.

Ett sista ord i detta inlägg så vill jag att ni tänker er för när ni ska färga håret mörkt (från blont). Tar du beslutet att bli brunhårig, var beredd på att det kommer ta minst 3-4 färgtillfällen innan den bruna färgen fäster och du får en snygg brun färg. Är du beredd att påbörja en process i ca 1 år för att bli blont igen, gå runt orange/gul hårig i flera månader och sedan i sluttampen har ditt långa hår blivit så slitet så du måste klippa av allt hår för att du ska bli blond?!

Just saying, think twice. 

BLONDELINSBlonda hår när det är som bäst! Älskar denna naturliga hårfärg, inga lockar, ingen volym utan bara kärlek till hårfärg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej,

  Tack för en väldigt inspirerande blogg! Jag är naturligt mörkbrun men är nu efter några omgångar med blekning och färgning ”blond”. Dock använder frisören alltid någon form av silverbehandling på slutet så att håret nästan blir ”grönt/grått/beigt” och även om jag påtalar att det inte är fint får jag veta att ”det kommer tvättas bort och håller de gula nyanserna borta”. Jag undrar nu, vilken teknik ska man ha för att få en kall blond färg utan att använda silver? Är väldigt tacksam för svar ( bodde i Sthlm tidigare och hade gärna kommit till dig för att fixa håret men har flyttat söderut)

  Önskar dig en trevlig kväll!

  Lena 2014-06-02 20:16:22
  Svara
 • Superbra skrivet! Håller verkligen med dig på samtliga punkter!
  Kram!

  Linda Mikaelsdotter 2014-06-02 14:17:22 http://www.lindamikaelsdotter.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!