HÅRTIPS / Sommarfrisyr

braid

 

Imorse hade jag noll inspiration till att varken tvätta eller locka håret. Jag stod säkert i badrummet 30 minuter och velade fram och tillbaka, känner någon igen sig? Ni som kanske har följt mig under en lång period, ni vet att jag inte är någon som gillar att sätta upp håret. Jag tycker att har man ett långt hår, så ska håret få hänga. Men då gjorde jag denna frisyr lite snabbt: 

 1. Lockade vissa delar av håret med plattången
 2. Sprayade saltvattensspray
 3. Gjorde en fiskbensfläta på båda sidor (fram)
 4. Drog i flätorna så att dom blir lösa och ”frissiga” kan man säga
 5. Tuperade bakpartiet
 6. Fäste båda flätorna med hårnålar och avslutade med hårspray

Hur enkelt som helst och det tog max 10 minuter. Jag vill också säga det att allt behöver inte ligga perfekt, står det några hårstrån lite här och var – vad spelar det för roll? Jag tycker man skall tycka det är roligt att försöka göra någonting med sitt hår, inte få ångest och säga ”jag är så dålig, jag kan inte”. Jag vill inspirera er till att försöka och att allting är möjligt, sen om det inte ser ut som i en Vouge tidning – so what? Du har själv gjort ditt hår och du känner dig riktigt nöjd.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej.
  Jag tänkte fråga vad du tycker om inpackningar med färgpigment? Bra eller no no? Kan du isåfall rekommendera ett bra pigment? Jag undrar också hur starka dessa produkter är? Kan man använda rött pigment till brunt hår så att det syns tex? Eller mer färglada färger också för den delen som lila rosa eller blått typ?

  Isa 2014-06-03 01:06:12
  Svara
 • Hej Elin!

  Jättesnyggt! Jag får aldrig mina hårnålar att sitta. Det räcker att jag går i fem minuter så har hårnålarna ”ramlat ner” från där jag satt dem vilket brukar göra att frisyren förstörs. Därför kan jag inte ha en sån fin frisyr som du gjort nu. Jag använder hårnålar från H&M. Är nålarna dåliga eller vad kan mitt problem bero på?

  /Josefin

  Josefin 2014-06-02 21:46:55
  Svara
 • Hej Elin!
  Nu är det så att jag har tunt hår(blir oftast fett snabbt) med lite självfall som har börjat forma sig.
  så jag har några frågor som jag gärna vill få svar på:
  1. ska jag klippa upp håret eller rakt om jag vill framhäva mitt självfall?
  2. Vilka produkter anser du vara perfekta för min hårtyp?
  tack på förhand 🙂

  Adela 2014-06-02 21:38:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!