Så rengör du dina hår-borstar

Jag har fått många förfrågningar från er om hur man ska rengöra sina hårborstar på bästa sätt? Så vi kör Elins rengöringsguide: 

Det är väldigt viktigt att rengöra sina verktyg just för att all smuts och produktrester som lagras i hårborsten hamnar i ditt hår. Så det kan vara en förklaring till att håret blir fett fort? Börja alltid med att ta bort allt hår som fastnat i hårborsten:

 • Det enklaste sättet att rengöra sin hårborste är att fylla handfatet eller en hink med ljummet vatten och schampo. Låt borsten ligga och dra i ca en timme och sedan sköljer du borsten ordentligt.
 • Ett annat tips är att hälla i en kapsyl vinäger (tar bort lukten) eller klorin i vattnet. Dock så kan blekningsmedel göra hårborstens strån ljusa, så var lite försiktig.
 • Sitter smuts och fett jättehårt på borstens platta så kan du ta hjälp av en tandborste och skrubba bort smutsen.
 • Ett annat alternativ är att lägga kammar och borstar i diskmaskinen med LITE diskmedel och kör på ett enkelt program.
 • Jag brukar använda en potatis-borste som jag skrubbar mina hårborstar med.

Har du svinborste eller naturborst så kan du avluta med lite balsam (efter rengöring) så borsten blir mjuk igen. Hoppas ni lärde er något av detta och har ni några egna tips så dela gärna med er.

Mason-Pearson

 

Jag använder Mason Pearson ”Popular” – jag är lite försiktig när jag rengör denna. Ibland räcker det med att spraya rengöringsmedel för make-up borstar och självklart dra bort allt hår som fastnat först.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin! Googlade ”rengöra hårborstar” och såklart kom du till undsättning, ÄLSKAR DIN BLOGG! <3 En liten fråga bara, tror du att man kan ta ättika och vatten och rengöra borstarna med? När du nämnde vinäger tänkte jag på ättika som låter lite likadant… Använder nämligen ättika och vatten till att rengöra min bettskena hahaha. Ha de så bra! Kram Sofia

  Sofia 2015-12-15 22:23:28
  Svara
 • Hej Elin! Jag läser din blogg dagligen och du har inspirerat mig till att överväga ett jobb som frisör, det verkar så roligt!
  Jag var och klippte mig för någon vecka sen och mitt hår var så slitet så att min frisör klippte av väldigt mycket och det blev jättekort. Vilket är tråkigt eftersom jag har velat ha långt hår sen jag va liten. Så min fråga till dig är om du har några olika tips eller metoder som får håret att växa snabbare. Jag har redan börjat skära ner på mängden värme jag applicerar på håret men jag känner att det inte är tillräckligt om du förstår vad jag menar. Hade varit jätte tacksam för ett svar! Tack!

  Tilda 2014-06-11 07:27:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!