Läsarfråga – Redken på Ö&B?!

Hej Elin! Börjar med att säga att jag bara älskar din blogg! Dina tips har Verkligen gett liv till mitt hår igen!
Nu till min fråga. Jag har länge velat köpa produkter ur redken serien men tänkt mig för då det är lite dyrare produkter. Men då såg jag här om dagen att ö.o.b säljer redken shampoo och balsam gör endast 150 kr st?!
Är der äkta vara eller varför är det så billigt? Hoppas verkligen på svar så kanske jag kan springa iväg och köpa detta shampoo!

 

Hej!

TACK så mycket, jag är superglad att du tagit tag i ditt hår.

– Ska jag vara helt ärlig så är detta förjävligt. Att världens ledande frisörmärke säljs på Ö&B?! Jag kan faktiskt inte svara på varför men oftast är det såhär att när frisörsalonger går i konkurs så säljer dom hela lagret till första bästa. Den som köper dessa produkter får självklart produkterna väldigt billigt och kan därav sälja produkterna för halva priset – en mellanhandel kan man säga. 

Jag själv skulle aldrig köpa ett Redken schampo som säljs på Ö&B, man vet aldrig var den kommer ifrån.

Vilken smutskastning, förnedrande och hemskt för Redken att deras produkter hamnar i en korg på Ö&B. Men allt handlar om pengar och det är såhär det är helt enkelt. Tråkigt, men jag skulle rekommendera dig att gå till en salong och köpa den hårvård som passar dig. Eller kollar du på nätet (bland som stora återförsäljarna) och köp dina produkter där.

Stort lycka till!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Fast Redken är ett riktigt lågpris märke på andra sidan pölen.
  Däremot så har Loreal samt tidigare ägare gjort ett bra jobb för att hålla uppe en finare image. Produkterna ansågs sämre än Loreals egna DVH märken vilket ju säger en hel del….

  Steel 2015-03-30 15:04:29
  Svara
  • Svar på Steels kommentar.

   Hej!
   Det har du helt rätt i, Redken är billigare i USA just för att Redken är ett Amerikanskt märke. Alla produkter som inte behöver fraktas till landet man bor i är mycket billigare. Precis samma sak med många olika make-up märken. Loreal är dock ett budget (frisör)-märke i Sverige, dom har tappat det helt här. Det är väldigt intressant hur viktig marknadsföringen är för produkter mm.

   Elin Johansson 2015-04-01 22:59:36
   Svara
 • Precis, kunde inte ha sagt det bättre själv! Skönt med någon som faktiskt vet vad det handlar om. Jobbar själv med försäljning av hårprodukter kan jag tillägga.

  Julia 2014-07-15 17:32:42
  Svara
 • Blir alltid lika trött på dessa kostnadsfrågor…
  Du betalar alltid för märket, inget annat!
  Det kostar Redken exakt 10kr att ta fram deras shampoo och balsam.
  Vad vi betalar för är deras marknadsföring och deras ”dyra” logotyp.
  Du får det att låta som om ÖB är någonting äckligt?
  Alla har inte råd att köpa dyra produkter bara för att en bloggerska säger att man ska använda det.
  Hitta då hellre andra produkter som är billigare och blanda upp det så att alla har en chans att känna att de kan få fint hår.
  Jag har länge använt Redken och var aldrig nöjd.
  Och ja, jag köpte det hos min frisör som rekommenderade mig de rätta produkterna….dock blev det aldrig bra.
  Om fler produkter inte hade innehållit parabener och silikoner så hade många människor inte haft problem med kliande hårbottnar och torrt hår!

  Ida Wetterholm 2014-06-16 19:27:24
  Svara
  • Svar på Ida Wetterholms kommentar.

   Hej Ida!
   Detta låter verkligen bittert. Jag har jobbat inom denna industri länge och jag vet skillnaden mellan schampo som säljs på Ica och schampo som säljs hos frisörsalonger. Vill bara understryka att det kostar inte Redken 10 kr att ta fram deras produkter, vad grundar du det på? Du får gärna skicka ett mail till mig och ge mig den processen du påstår. Självklart har inte alla råd att köpa dyra frisörprodukter, det finns alltid olika alternativ till ett schampo som kostar 400 k. I min blogg så tipsar jag och lyfter dom produkter som jag gillar och ni får ta del av det, alla tycker olika. Det är om jag skulle recensera olika parfymer, det finns inte en chans att alla kommer tycka lika som mig. Men det mina läsare kan vara trygga med är att jag är inte bara en ”bloggare” utan är frisör och arbetar med detta varje dag. Om du inte är nöjd med Redkens produkter, välj någonting annat – det är väl inte hela världen? Du ska hitta den produktserie som passar dig på alla plan. I Redkens serie finns det sulfat och parabenfria produkter alla välja bland, finns oftast i varje hårvårds-serie. I denna kostnads-yra, sluta bara. Alla vet att man får det man betalar för!

   Elin Johansson 2014-06-17 08:55:49
   Svara
 • När märkesprodukter hamnar på tex Ö&B handlar det inte om konkursbon eller om förfalskningar.

  1. Konkursbon från en frisörsalong har inte tillräckligt med lager att fylla Ö&Bs hyllor så dom skulle tjäna på stt annonsera över det. När en salong går i KK handlar drt max om ca 200 produkter och det fyller inte hyllorna på ö&b sverige över. Inte heller går så många salonger i KK att det skulle kunna fungera.

  2. Förfalskningar – På internet svärmar det av förfalskningar. När det handlar om frisörprodukter på hyllor i Sverige har vi strikta regler om varumärkesintrång och man får inte sälja kopior.

  Det som det handlar om är pararellimport. Företag och salonger/webshopar köper stora volymer produkter till hög rabatt från leverantören i ett annat land. Varje leverantör prisätter och styr sin egna marknad och om man till exempel tar Redken som ett exempel sånhar det posititonerats i svergie som ett ’lyxigare och dyrare’ märke än vad dom gjort i till exempel USA. Är dollarn låg och du köper dom volymerna får du höga rabatter och kan sälja ut det billigt. Du har heller inte problemet med att leverantören inte säljer till dig för att dubibte är en salong och kan sälja produkterna var du vill.

  Det är alltså företaget/leverantören i sig i ett annat land som säljer grejerna på detta sätt. Detta gör atg marknadspriserna blir sneda, frisörer med högre priser kan inte sälja/tjäna pengar och i slutändan tappar trovärdighet hos sina kunder då proffisionella produkter finns i daglivaruhandeln.
  Inte så lyxigt längre.

  Josefina 2014-06-14 08:51:39
  Svara
 • Detta beror oftast på parallellimport. Redken håller just nu på att teckna avtal med alla seriösa återförsäljare så att dom kan förbjuda att produkterna säljs på andra ställen än dem.
  Och som Elin skrev så skulle jag aldrig våga handla någon så billigt. Oavsett om det är hårvård eller hudvård eftersom man inte har någon garanti på vad det är i flaskan.
  Känns priset för bra för att vara sant så är det oftast det.

  Kontakta gärna Sofia på kontoret (Redken Sverige) om du har fler frågor kring avtalet osv.

  Ha en fin helg!
  Kram Linda

  Linda Mikaelsdotter 2014-06-14 01:57:37 http://www.lindamikaelsdotter.se
  Svara
 • Redken på lyko.se kostar 2kr mindre än på Ö&B som dessutom har förändrats ganska mycket och inte längre bara har skitgrejer 🙂

  J 2014-06-13 23:51:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!