Läsarfråga – Vilken plattång passar mig?

Hej Elin och tack för en väldigt bra blogg! Jag är själv utbildad frisör men har valt att gå andra vägar i mitt liv, pga branschen, vilseledande utbildning osv (tror du förstår vad jag menar). Men hår är ändå ett av mina största intressen så det är kul att få hänga med på ett litet hörn genom din blogg!

Nu till min fråga: jag har tänkt investera i en ny plattång, men har ju inte möjlighet att prova de olika märkena längre (nackdelen med att lämna branschen….) så jag undrar vad du tycker jag ska satsa på? Jag har långt, EXTREMT tjockt hår med normala till grova strån och mycket fall och frizzighet. Jag står mellan GHD (alltid ett säkert kort liksom), GAMA tourmaline och Steampod. Vad tror du? Jag använder även tången till att locka så jag vill helt enkelt ha ett jäkligt grymt verktyg som funkar till allt!

Hej!

Tack snälla söta du, vad roligt att du gillar min blogg. Jag förstår helt vad du menar, vad tråkigt ändå att du valde att sluta. Utbildningen tar inte alls upp hur verkligheten ser ut för oss frisörer i vardagen. Det är någonting skolorna måste bli bättre på. Det gäller nog att hitta sin egna nish och kriga för sin egna skull, därför många väljer att bli egna. Avtalen för frisörer som är anställda är så urmjölkat och det är synd när det finns så många unga talanger som tappar intresset.

Men nu till din fråga: 

– Jag tycker Steampoden verkligen lämpar sig bäst till dig som har tjockt, frissigt och grovt hår. Den ger håret en otrolig glans och håret håller sig rakt tills du tvättar det. Det negativa är att jag tycker inte den passar till att locka håret med. Den är klumpig och lockarna blir inte så fina som du kan få med en vanlig plattång. GHD är ledande på plattänger och tar fram dom bästa på marknaden, jag tror nog att du skulle få mer användning av den i långa loppet. Enkel att platta med, enkelt att locka håret men det kanske kommer ta lite extra tid. Men om du har råd, köp båda. En plattång håller i evigheter och jag ser det som en investering. En plattång är en perfekt present eller julklapp att önska sig!

Slutord: Vill du ha en grym tång, köp en GHD. Dom är absolut bäst och du kommer ha mycket nytta av den!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej! Jag vill köpa en plattång som amn kan platta och locka håret med. Jag har ganska tjockt hår med mycket volym, vilken plattång bör jag köpa? Jag har en begränsad budget så kring 400kr skulle passa bra 🙂

  Tack så mycket för att du tar dig tid att svara på kommentarer, det är inte alla som gör det 🙂

  Angelica 2014-07-28 16:16:09
  Svara
 • Hej elin, jag är naturligt blond men vill bli soft brunett, absolut inte för mörk utan mörk blond/brunett men alla säger att jag ska tona det men då går det ut snabbare men vill ändå hade det enkelt att färga tillbaka de till mitt naturliga blonda. ska jag färga eller tona det?
  KRAM

  louise 2014-06-21 14:26:07 http://louisemaria.for.me
  Svara
 • Åh tack snälla för svar! Jag lutade åt GHD och med ditt svar så är den nu beställd 😀

  Emilia 2014-06-18 23:05:49
  Svara
 • Hej!Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg! Vad tycker du om clouds nines plattång? 🙂 kram

  Theres 2014-06-18 17:47:02
  Svara
  • Svar på Theress kommentar.

   Hej!
   Tack snälla, vad roligt att du tycker om min blogg. Jag har faktiskt inte testad den plattången så jag kan inte ge dig något bra svar. Du får gärna skiva vad du tyckte om du köpte den!
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-22 13:18:10
   Svara
 • Hej Elin! Jag har ett jätte jobbigt hår, alltså när jag har duschat och låtit det självtorka, så ser det inte bra ut… Det blir inte riktigt rakt eller lockigt, typ lite svajigt, och på visa ställen är det riktigt lockigt och på visa ställen inte alls.. Och så får jag JÄTTEJÄTTE mycket volym, för mitt hår är väldigt tjockt, och det blir VÄLDIGT frissigt också.. Och i sommar när man badar och så, så vill man ju inte platta håret hela tiden osv.. Så jag vet inte vad jag ska göra med det? 🙁
  (Jag använder schampoo, balsam, inpackning ovh olja)

  Amanda 2014-06-17 10:52:56
  Svara
 • Hej elin!
  Älskar att du svarar på läsarfrågor, äntligen en blogg som drivs av en kunnig frisör som kan svara på alla frågor. Jag är blondette och skulle gärna vilja färga håret till en kall blond nyans ungefär som denna http://elin.damernasvarld.se/files/2014/03/20140318-143045.jpg. Jag är dock orolig över att jag kanske inte passar i så ljust hår men jag tycker det är så fint. Kan verkligen ljusa upp en mörk klädsel. Hur vet man om man passar i kall blont hår? Finns det några drag som gör att man passar i det bättre? Kram

  Emelie 2014-06-17 10:45:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!