Elin Tipsar – Så får du din volymföning att hålla

Som ni alla redan vet så älskar jag volymfönade hår. Det är lite knepigt på mitt eget hår eftersom jag har extensions, så jag brukar volymföna halva håret bara. Jag kommer nog visa er detta inom kort i en video, önskar ni det? 

Men jag tänkte tipsa er om hur ni får volymföningen att hålla lite längre – då kör vi:

 • Nyckeln till en hållbar stadga är grunden. Om du brukar använda ett schampo och balsam för torrt hår till vardags så skippa det den gången du väljer att volymföna. Välj ett volymschampo och balsam istället.
 • Balsam brukar jag hoppa över, jag väljer att spraya lite leave-in spray i fuktigt hår istället. Då jag känner att jag har mer kontroll.
 • Stylingprodukter är en otrolig hjälp. Jag rekommenderar en root-lift som sprayas i botten, en föningslotion som får håret att svälla lite under själva föningen och sist men inte minst – värmeskydd.
 • Jag tycker du ska använda två olika storlekar på rundborsten, den lite mindre från öronen och nedåt – sedan den större från öronen och uppåt.
 • Låt borsten sitta kvar och svalna innan du drar ut den.
 • Vill du verkligen vara säker, rulla upp håret efter varje hårparti och låt svalna.
 • Applicera någon typ av volympuder eller ett torrschampo med stadga i och spraya/lägg i hårbotten.
 • Avsluta med saltvattensspray eller hårspray.

Undvik all kontakt med fukt och vatten. Om du är i Thailand och ska ut på kvällen, jag skulle nog hoppa över att volymföna håret då. Så fort ett fixat hår blir fuktigt eller blött så bryts texturen du skapat och frisyren är förstörd. Som ni kanske la märkte till så använder jag ingen olja eller glansspray, så skippa det.

Här under kommer en volymföning som jag gjorde på finaste Andrea!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin!
  Supersnyggt med volymföning, Du är otroligt duktig och inspirerande =)

  Nu till min fråga, Eller rättare sagt, Jag skulle gärna vilja ha lite tips på styling för oss med kort hår.
  Jag rakade av mig håret till 9,5mm i Januari och har det nu på utsparande, har tunnat ur håret några gånger och klippt det yttersta och hållit nacken i trim för att inte får hockeyfrilla, nu har det kommit till en sån längd där jag inte kan göra nåt alls med håret.. Varken vax, torrshampo, saltvatten osv hjälper. ( det längsta är nu ungefär 7-8cm)
  Och sen blir håret ganska tjockt när jag inte tunnar ur det men vill inte göra det allt för mycket heller.
  Har tunt hår men många fina strån.
  Så lite stylingtips för oss som försöker spara ut håret skulle kännas betydligt bättre 😉

  Kram

  Erika 2014-06-23 23:12:02
  Svara
 • Ja 🙂 visa!!!

  Kris 2014-06-20 00:51:42
  Svara
 • Hej Elin!
  Tycker det är så otroligt fint med finföning/volymföning, men min fråga är om den typen av föning lämpar sig för lockiga hår också? Alltså att det kan bli lika fint resultat som på ett rakt hår? Jag har mycket fall i mitt hår och har försökt många gånger att föna håret i alla fall rakare, men slutar alltid i kaos då håret blir ett enda ostyrigt fluff… Håret blir så livlöst av plattången, och är trött på det. Väldigt tacksam för svar, har alltid undrat detta! Tack för en bra blogg!

  Mvh Josefine

  Josefine 2014-06-19 09:47:26 http://nattstad.se/louisejosefine
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!