Att säga till frisören?

Hej Elin
Gud vilken fin krans!
Jag har en fråga, men först ska du få veta lite om mitt hår 😉
Jag har en mellanblond färg just nu, men min naturliga är ljusbrun! Jag gjorde för någon månad sedan mörka slingor då jag ville minska utväxten och få den att inte synas så mycket när den kommer ut! Jag blev så nöjd, men efter bara 2 dagar (:ooo) försvann färgen och jag blev blond igen, utom i hårbottnen där frisörer hade lagt en bottnenfärg i min utväxt! Så nu har jag mellanblont mesta dels i håret, ca 3 cm brun färg och sedan min utväxt!! Inte alls snyggt!

Nu ska jag då tillbaka till frisören på tisdag och fixa mitt hår! Då har jag en fråga till dig. Vad skulle du rekommendera att göra? Jag vill ju inte ha en utväxt som syns, så jag är inne på att färga så likt min utväxt som möjligt. Men då säger mina kompisar att färgen kommer gå ut igen pga solen. Och jag kommer ha samma problem igen

Eller ska jag lägga en bottnen färg som liknar min mellanblonda Färg och sedan stå ut tills sensommaren och färga brunt då?!

Vilken tror du är bäst? Jag vill ju ha så likt min neutrala hårfärg som möjligt, ingen utväxt och inget som jag måste göra flera gånger och något som inte är så dyrt. Drömmen är ju att bara kunna färga till min utväxt och sedan kunna ha den färgen och min utväxt smälter in!!

Men solen förstör ju:(
Svara gärna i ett inlägg då det är flera som har detta problem och gärna så snabbt som möjligt (gärna innan måndag om du kan)
KRAM OCH TACK PÅ FÖRHAND

 

Hej!

Tack snälla och tack för din fråga – självklart ska jag hjälpa dig!

– Jag förstår, det är jätte svårt att bedöma när jag inte ser ditt hår. Men jag tycker du ska satsa på en softombre-variant, då får du det bästa av två färger och utan att överfärga eller slita för mycket på håret. 

Du kan be frisören lägga en bottenfärg i precis samma färg som din ursprungliga (botten) färg, möta upp den färgen med lite ljusa slingor (från ögonbrynen och nedåt) i en ombre-teknik så slipper du utväxten samt känner dig fräscht ljust på längderna. Gärna skapa så mycket naturliga skiftningar som möjligt så håret känns levande. Självklart är solen ett problem, men så mycket ljusnar den inte upp ditt hår. Köp en snygg hatt eller lägg en handduk över håret när du solar. Solen är varken bra för din hårbotten eller håret.

OBS: Lägg inga mer mörkare slingor i ditt blonda hår, det ser bara dassigt ut och försvinner nästan jämt efter några tvättar. 

Vill du sedan lägga en helfärg (brun) till hösten så kommer du få snygga ljusare skiftningar av din blonda färg under – det är jättesnyggt. 

Stort lycka till!

elinjohansson

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej om du har tid o svara på min fråga jag skrev i inlägget om organiskt schampo lite längre ner. Skulle vara jätte tacksam för ett litet svar Med vänlig hälsning Mia

    Mia 2014-06-23 11:00:05
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!