Från blekt, blonderat hår till en naturlig soft-ombre!

Dagen till ära så fick jag besök av gulligaste Isabella, blondiner är ju mina bästa skills!

Isabella kom in med ett väldigt blekt, trasigt och livlöst hår. Hennes önskemål var att fräscha upp hela håret, få en naturlig och levande hårfärg och få in lite kontraster och djup – vad passar inte bättre då än en Softombre?! 

Jag ville fortfarande att hon ska upplevas blond, men när en varmare botten möter beige/kalla längder – det är HÅRFÄRG för mig. Isabella är också ljus i hyn och har ljusa ögon, då gillar jag att använda kontrastfärger så hennes drag och personligt träder fram på ett helt annat sätt. Jag la en bottenfärg i en ombreteknik, mötte upp med slingor i olika blonda nyanser samt la en kallare toning på hela håret. Klippte igenom håret och avlutade med att volymföna.

Vad tycker ni? Skillnad, eller hur? 

blondinbella

Före & Efter

blondinbella1

Fina Bella!

IMG_0011-2

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Oj ombreteknik

  a 2014-06-24 21:41:17
  Svara
 • Vad menar du när du skriver ombyte teknik? Från en annan nyfiken frisör;p

  a 2014-06-24 21:40:51
  Svara
 • Hur går man enklast från mörkbrunt till ljusare brun?

  C 2014-06-24 17:31:59
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Hej!
   Det finns ingen enkel väg att gå om du vill uppnå det resultatet. Allt är beroende på hårets kvalité och vad som går att genomföra, men jag tycker det är enklast att avfärga bort dom mörkaste partierna i håret. Matcha in kundens egna färg och jobba med en mörkare brun och ljusare brun, varva och applicera för ett mer naturligt resultat. Alla varma pigment kommer fram så var försiktig!
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-06-25 12:08:20
   Svara
 • Såå fint resultat!

  Solin 2014-06-24 12:00:43 http://solinj.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Undrar vad du använt för färgrecept till denna färgning? Är frisör och det är kul att höra och lära sig av varandra! 🙂 supersnyggt!

  Martina 2014-06-24 11:31:47
  Svara
 • Hej vilken Salong jobbar du på eller hur når man dig för att boka tid? Kram

  Jenny 2014-06-24 10:19:23
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!
   Jag jobbar på en salong på Östermalm i Stockholm. Hur du kommer i kontakt med mig ang bokning hittar du i ”kontaktfliken” i mina kategorier.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-25 12:03:58
   Svara
 • Hej Elin!
  Supersnyggt med volymföning, Du är otroligt duktig och inspirerande =)
  Nu till min fråga, Eller rättare sagt, Jag skulle gärna vilja ha lite tips på styling för oss med kort hår.
  Jag rakade av mig håret till 9,5mm i Januari och har det nu på utsparande, har tunnat ur håret några gånger och klippt det yttersta och hållit nacken i trim för att inte får hockeyfrilla, nu har det kommit till en sån längd där jag inte kan göra nåt alls med håret.. Varken vax, torrshampo, saltvatten osv hjälper. ( det längsta är nu ungefär 7-8cm)
  Och sen blir håret ganska tjockt när jag inte tunnar ur det men vill inte göra det allt för mycket heller.
  Har tunt hår men många fina strån.
  Så lite stylingtips för oss som försöker spara ut håret skulle kännas betydligt bättre 😉
  Kram

  Erika 2014-06-23 23:12:49
  Svara
 • Jag måste bara fråga, jag vet att du var fullbokad ända fram till typ september eller nåt sånt och Isabella fick ju hjälp av läsare förra veckan med frisörer på twitter. Hur kommer de då sig att hon, en kändis, får tid redan efter ett par dagar? Gör du skillnad på en vanlig svenson och en mer känd person? 😉 Det blev i alla fall ursnyggt! men man undrar ju hur det kommer sig att du är fullbokad till lång tid framöver och sen har tid med en person redan veckan efter. Älskar din blogg iaf Elin! Hoppas du inte tog illa upp 🙂

  Jennifer 2014-06-23 23:02:45
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej Jennifer!
   Tack snälla, vad roligt att du tycker om min blogg!
   Jag tog Isabella på min lediga dag, hon fick självklart förtur just för att jag verkligen ville göra hennes hår. Jag är egenföretagare och styr mina kunder och mina dagar själv, så mitt schema ser inte ut som alla andras : )

   Elin Johansson 2014-06-24 00:00:14
   Svara
 • Hej! Vad rekommenderar du, färgning eller toning av håret? Toning ska väl vara lite mer skonsamt mot håret, men vet inte om det är så praktiskt när det inte sitter i så länge.

  Kram Nathalie

  Nathalie 2014-06-23 22:38:29
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Hej!
   Toning är skonsammare än permanent hårfärg. Man väljer typ av hårfärg utifrån hårets kvalité, jag jobbar nästan aldrig med permanent hårfärg – om inte kunden är gårhårig.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-24 00:01:51
   Svara
 • Hej! Hur bokar man tid hos dig? Behöver hjälp med att ljusa upp en mörk ombre till en askigare sådan!

  Johanna 2014-06-23 21:22:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!