Never ending story – En dag i Elins liv?!

IMG_0011-3

Ibland kan jag bara sitta och skratta åt mig själv när jag kommer hem från jobbet sent på kvällarna. Just för att jag undrar hur människor hinner med sina liv? Eller rättare sagt HUR människor hinner prioritera allt som händer i livet.

Jag är i ett skede där jag är så lycklig för allt som händer mig just nu. Jag blev egen företagare för ett år sedan och jag hade en strikt plan på hur jag ville lyckas, men att det skulle gå så fort och att det skulle gå SÅHÄR bra – det kunde jag inte ens drömma om. 

När jag var anställd så klagade man på strikta arbetstider och ingen ”frihet”. Men NU när jag kan skapa så mycket ”frihet” jag vill så måste jag ändra innebörden på det ordet. Jag måste bara berätta en vanlig dag för mig, haha: 

Jag går alltid upp två timmar innan jag ska åka till salongen, jag är en otrolig rutinmänniska och allt måste gå enligt den vanliga planen på morgonen. Jag är på salongen minst en timme före min första kund kommer. Jag går igenom bloggen, går igenom inlägg och försöker svara på dom mail som jag hinner med. Tar hand om mina kunder hela dagen och när kunden sitter i färg eller mellan två kunder så fortsätter jag med bloggen, ringer samtal och går igenom massan med mail.

Jag börjar tidigast 08.00 -10.00 och går inte hem förens mellan 20.00-21.00 på kvällen, 6 dagar i veckan! Stannar kvar på salongen och gör klart det sista på datorn. Jag går alltid igenom sms:bokningarna på kvällen, svarar och skickar iväg. Kommer hem och äter mat som min älskade pojkvän oftast har lagat åt mig, visst är han underbar?

När jag ätit klart så jobbar jag med bloggen igen, förbereder inlägg till dagen efter. Jag kan göra film i 3-4 timmar, gör jag en ”stepbystep guide” så tar det sammanlagt 2 timmar. Går igenom morgondagen, betalar fakturor och fotar eventuella produkttips som ska vara till inläggen under veckan.

Sen är klockan oftast efter 01.00 och dags för mig att sova, upp 06.00 igen och så rullar det på. Jag har vissa möten som jag klämmer in på luncherna, eller lunch vet jag inte riktigt om jag har men ungefär så.

Ni kanske förstår varför jag skrattar åt mig själv, jag lägger all min tid och mitt LIV på mitt jobb, då kanske ni funderar varför eller vart jag vill komma med detta inlägg – JAG ÄLSKAR DET JAG GÖR... enkelt.

Det skulle vara så roligt att veta hur ni andra egna företagande frisörer lyckas med ert schema? Snälla dela med er, eller ni andra måste ju tycka jag är rätt knäpp – haha.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! haha det är verkligen så det är. Jag har jobbat som egen frisör på Klippoteketsthlm sedan Januari 2007, och de 2 första åren jobbade jag 6 dgr i veckan precis som du gör. Sen gick jag tyvärr in i väggen kan man säga, så jag gick ner till halvtids-stol så sedan dess har jag 3 dgr i veckan fasta dgr plus att jag hyr extradagar då och då samt ibland jobbar hemifrån eller åker hem till kompisar o gör dem hemma. (antar att du känner igen dig 😉
  Sen jag fick barn för 3 år sedan märkte jag hur svårt det helt plötsligt blev när man inte längre kunde jobba till 20 varje kväll för man ska ju helt plötsligt anpassa sig efter sitt barn hemma o hämta på dagis etc. men som egen är det ju ändå skönt att bestämma sina arbetstider själv så det är ju toppen:) skulle aldrig kunna tänka mig att vara anställd faktiskt.
  är sjukt imponerad av att du orkar hålla på som du gör, men jag förstår vad du menar för det är ju ändå ens HOBBY man jobbar med, har läst nånstans att frisörer är dem som är mest nöjda med sina yrken:) trots ont i nacken ibland o noll fritid:) Ha det så bra! MVH//emelie (emeliecabezos på instagram)

  Emelie 2014-07-19 18:57:59
  Svara
 • Det låter som en typisk frisör dag, om man är egen iaf 🙂
  Jag börjar dagen med skogspromenad med hundarna, fixar iordning mig och multitaskar med mail/blogg/bokningar. Åker till salongen, jobbar ungefär samma tider som du.
  Ibland är det mat klar när jag kommer hem, om inte min man är iväg och repar/spelar. Men kommer oftast hem till en ren lägenhet och rastade hundar då min man är musiker och har lite skumma arbetstider han med, och jobbar en del hemifrån. Det är lyx!
  Så efter mat, så blir det oftast en sväng till med mail/blogg/bokningar. Sen försöker jag släppa jobbet någon timme innan jag somnar. Kikar på någon serie eller liknande. Och så en kvällspromenad innan man dyker ner i sängen 🙂

  Ungefär så, sen försöker man ju få till nåt socialt liv utanför jobbet ibland och hinna med nån sväng till gymmet o så.
  Kan man önska sig ett par timmar till på dygnet? 😉

  Linda Mikaelsdotter 2014-06-26 20:36:25 http://www.lindamikaelsdotter.se
  Svara
 • Tack för svaret! Då härjar lite kvälls läsning 🙂

  Kram

  Johanna 2014-06-25 21:33:01
  Svara
 • Hej Elin! Är så roligt att följa din blogg å alla fina arbeten du gör! Detta är Johanna Nilsson som gick i din gymnasieklass i Halmstad! Jag har en egen salong, och jag jobbar själv , har sett dina fina soft ombre färgningar och jag ska själv ha en kund som vill ha en carolina gynning hårfärg som hon har nu , jag undrar hur gör du teknisk mässigt ? färgar du en nyans i botten och fadar med blekning?! Kram Johanna!

  Johanna 2014-06-25 17:56:25 http://Elin.damernasvarld.se
  Svara
 • Hej, jag har nyss hittar till din blogg, mycket tips och annan kul läsning 🙂 tänkte höra om du inte kan skiva lite mer om lockigt hår, tips på produkter mm? Jag hade långt lockigt hår långt ner på ryggen men blev trött och klippte page och skulle gärna vilja ha tips på hur man framhäver lockarna bäst 🙂 eller om du vet någon bra blogg/sida för lockigt hår?

  Kram Johanna

  Johanna 2014-06-25 10:44:06
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!
   Jag har skrivit mycket om lockiga hår, du kan söka på ”lockigt hår” i sökfältet och bläddra runt. Jag kan göra ett nytt inlägg om det senare, hoppas du hittar något som passar dig 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-25 12:18:33
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!