UPDATE – Så skyddar du håret i solen

Nu är sommaren här – 10 grader och regn? Haha – men snart ska det bli sommarvärme. Eller kanske många av er flyr landet till säkrare soltimmar? Därför tänkte jag passa på att tipsa er om hur ni skyddar håret och hårbotten på bästa sätt.

 1. Sol-spray för håret – Många märken tar fram solskydd för håret och enklast är i sprayform. Kolla efter UVA, UVB eller SPF skydd på flaskan, jag har tipsat om en serie HÄR.
 2. Det går också jättebra att använda samma solskydd som du använder på kroppen till håret. Nackdelen är att håret kan bli fettigt och stripigt, men om du ändå tvättar håret på kvällen så gör det ingenting.
 3. Täck håret – När du ligger och steker i solen, täck håret med en handduk, hatt eller en scarvs. Att bränna hårbotten är ingen hit, det gör ont.
 4. Gör din egna leave-in spray – receptet hittar du HÄR.
 5. Innan du hoppar i poolen eller havet – skölj håret med vanligt vatten innan, det brukar alltid finnas duschar vid poolen eller stranden. När du ligger och solar så blir håret väldigt torrt och poröst. När du då hoppar i poolen och får direkt klorvatten på håret så suger det åt sig väldigt mycket smuts, vilket resulterar till dassig hårfärg och håret kan bli grönt.
 6. Varje gång du har tvättat håret – skölj med kallt vatten så hårstråna drar ihop sig.

elinjohanson

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • vad är skillnaden mellan redken courvesous swirl och samma serie fast ringlet?

  lina 2014-06-24 22:35:32
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!