Lockar med plattång VS locktång – Ser ni skillnaden?

När jag stylar mitt hår så varvar jag med att göra lockarna med plattång eller med locktång. Det blir faktiskt helt olika resultat, så jag tänkte visa er skillnaden. Vad föredrar ni?

vs

Jag använde: 

Amika Set Curler 32 mm – All info om denna hittar ni HÄR

GA.MA professional IHT Tourmaline Digital Slim– Info om denna hittar du HÄR

Jag har tagit precis lika stora hårdelar att locka på varje sida samt borstat ut lockarna med en svinborste en gång.

IMG_0010-2

lockplatt

Ser ni skillnaden? 

Det jag gillar med plattången är att lockarna håller sig längre och resultatet blir hårdare. När jag lockar håret men locktång får jag mer av ett ”svall”, ju mer jag borstar håret desto snyggare blir det. Ska jag ut och dansa till klockan 05.00 så väljer jag att locka med plattången och till vardags lockar jag nästan alltid med locktången.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej, vet att detta inlägg är lite gammalt, men för mig som är nybörjare är det helt fantastiskt att se skillnaden mellan dessa två tekniner. Hade velat köpt denna plattång, men den säljs inte längre. Har du något tips på en annan plattång? (Har långt och något tunt hår.) Har kollat lite på din blogg men hittar inga nya tips på plattång. Glad för svar

  Hanna 2015-12-24 20:21:49
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna!
   Du kan söka på plattång i sökfältet så kommer mycket upp 🙂 Jag skulle välja en plattång från Ghd, vilken som helst – dom gör bäst plattänger. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-26 22:32:31
   Svara
 • Hej Elin.

  Hittade din blogg av en slump och gillar den verkligen! Tack för alla bra tips och trix!! 🙂
  En fråga om plattång vs locktång. Jag är i valet och kvalet vad jag ska köpa. Har en locktång (smal kon) och vill ha lockar som sitter bra och är lite ”svalliga”. Jag har långt asiatiskt hår där lockarna inte sitter särskilt bra tyvärr.
  Min frisör tipsade om GHD Eclipse som är urdyr såklart. Men har även tittat på en större kon som gör större lockar, t ex Cera Wand. Det är ju absolut skillnad på pris…. Vilken skulle du välja?

  Annie 2014-08-15 21:23:09
  Svara
 • Hej Elin! Jag har bokstavligen PANIIK. Var på landet förra veckan, hade då plattat håret och några minuter senare – vips! Morfar snubblar på sladden och där rök sladden helt, plattången gick sönder. Jag har ALDRIG haft en sån bra plattång och tror ärligt talat att jag aldrig kommer att hitta en sådan bra igen, då jag har otroligt lockigt och tjockt hår som kräver en riktigt bra plattång, snälla hjälp mig! Din blogg är verkligen räddaren i nöden!

  Nikita 2014-07-06 21:08:23
  Svara
  • Svar på Nikitas kommentar.

   Hej!
   Jag förstår dig, det är inte kul det där. Men vilket märke hade du på plattången? Det är bara köpa samma tång som gick sönder. Eller hör av dig till återförsäljaren och be om hjälp, dom kan säkert reparera tången.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-07-07 13:02:18
   Svara
 • Har aldrig fattat hur man får så ”hårda” lockar med en plattång! Visst, har kollat tutorials och fått till lockar men har känt att en ”stav” (locktång) alltid gör så att lockarna håller längre. Dock vill jag som du nämner få plattångslooken med hårda lockar, mer än ett svall. Vad är din teknik? Kram!

  Vendela 2014-06-27 17:09:32
  Svara
  • Svar på Vendelas kommentar.

   Hej!
   Jag kan göra en film på hur jag lockar med plattång så får du se hur jag gör 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-28 09:24:25
   Svara
 • Hej Elin! Härlig blogg du har! Man blir så inspirerad!
  Har en fråga, och de är de här ”bebis håret” som vissa (ink mig själv) har framme i pannan längst hårfästet! På ena sidan rakt ovanför ögat så att säga har jag endast 1-5 cm långa hårstrå men bara på ett viss parti! Tycker de är så snyggt med en sträv toffs, men efter några minuter trillar dehär ”bebis håret” ner & håret set genast så ofixat & ofräscht ut! Tips på vad man kan göra åt detta & varför man får det?
  Kram!

  Jasmine 2014-06-26 12:14:40 http://Jasmineericsson.for.me
  Svara
 • Hejsan Elin!
  Hittade av en slump in på din blogg för några dagar sen och har lusläst den nu:)
  Jag jobbar som frisör och blir så inspirerad av dig! Jag älskar dina stylingar och de är väl där jag känner att jag vill bli lite vassare!
  Jag själv har kort page med en helform. jag ska nu sätta i löshår med keratinvax i veckan och är ju så sugen på att kunna fixa till ditt berömda svall. jag vill ha stora lockar och väldigt naturligt. vad tycker du jag ska använda för storlek på locktången ? bra produkter osv? jag har ganska svårlockat hår.

  KRAAAAM!

  Julia 2014-06-26 11:07:45
  Svara
 • Har Du något tips för vad man gör med ett krusigt hår med många tunna hårstrån. Håret är alltså inte bara lockigt utan mer som en kraftig permanent.

  Ewa 2014-06-26 10:24:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!