”Vill-bli-blond-till-sommaren-syndromet”

Hej Elin! Måste verkligen berömma dig för din blogg. Helt otroligt vilken inspirationskälla du är och vilka under du gör på allas hår, älskar verkligen att bläddra igenom din blogg och kolla på dina bilder. HELT amazing. Nu till min fråga..

Jag har egentligen tjockt och fylligt, brunt hår som har förmågan att bli väldigt långt om jag sköter det. Saken är den att jag inte alls har gjort det, utan haft det klassiska villbliblondtillsommaren syndromet som säkert många åkt på! Detta förstörde mitt långa hår. Nu har jag mellanlångt brunfärgat hår som har gått av på vissa ställen, det är torrt och volymlöst och blir snabbt slitet. Jag har bestämt mig för att göra extensions till slutet av sommaren men tänkte att jag skulle verkligen förbereda mitt eget hår så bra jag kan innan och skulle bli otroligt glad om du kunde hjälpa mig med vilka produkter man ska använda. Klippte av ALLT slitet idag också, så nu tänkte jag påbörja den långa processen att bygga upp håret igen med att beställa produkter. Jag är väldigt inne på produkter i redken serien men har ingen om vilken sort av alla hundra mitt hår skulle må bäst utav…

Vad skulle du föreslå? Är det bäst med färgbevarande eller återuppbygger inte det håret som något som något i serien för torrt och slitet hår gör?

Såååå tacksam för svar!

 

Hej!

Men du gjorde hela min morgon med dina fina ord, TACK SNÄLLA – självklart ska jag ge dig några bra tips.

– För det första så släpp tanken med att du ska sätta i extension, det kommer bli ditt hårs begravning – tyvärr. Jag tror ditt problem är att du har för bråttom,  det är hår vi pratar om – hår som lever och dom är en del av din kropp. Det hår du hade för fem år sedan, det hår kommer du aldrig få tillbaka. Vi åldras och det gör även håret. Om du sedan behandlar det gång på gång så backar du chansen till att få ett hår som mår bra.

Du måste fundera på hur du verkligen vill se ut i håret, du är brunhårig och det är du utav en anledning – DET PASSAR DIG. Sen måste du faktiskt välja lite, en hårfärg eller ett friskt hår? Varför kan du inte bara förbättra din bruna färg med små justeringar? Måste du blir blond?

Det hår som är slitet, det kommer aldrig blir bra. Produkter gör bara att det inte blir värre, det går aldrig att ”bota” ett slitet hår. Det måste klippas bort successivt och nytt hår måste få komma fram.

Mitt tips till dig är att ta det lugnt, ät bra, må bra och ta hand om håret med riktigt bra produkter. Ät extra vitaminer och stressa lagom, din kropp kommer tacka dig vilket gör resultat på ditt hår. SÄTT INTE I LÖSHÅR!!!!

Jag tycker du ska satsa helhjärtat på Kevin Murphy:

 • Kevin Murphy Born Again Schampo och balsam
 • Kevin Murphy Born Again Inpackning
 • Kevin Murphy Damage Manager Shielding Spray – Värmeskydd och leave-in spray
 • Kevin Murphy Young Again Treatment – Oljan

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åh har precis hittat din blogg och är helt förälskar! ^^, kul att alla vill bli superblonda när jag vill bli så svarthårig som möjligt, haha.. Är brunett naturligt så 😀 men älskar mörkt hår till min solbrända hy på sommaren!

  AA 2014-07-02 09:39:57
  Svara
 • Hej Elin! Jag har precis börjat ta hand om mitt hår. Men jag undrar om märkena jag använder är bra och kommer hjälpa, jag använder aussie och Matrix. Är det bra märken?

  Anonym 2014-06-27 11:24:14
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej!
   Men vad rolig att höra. Jag har ingen större erfarenhet av Aussie, men Matrix har väldigt bra produkter – så det fungerar.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-06-27 15:03:53
   Svara
 • Hej!
  Måste börja denna fråga med att säga att jag älskar din blogg och att du lägger ner så mycket tid på den.
  Men jag undrar vad du tycker om balsammetoden? Jag har hört att det ska vara jätte bra för håret men även att det skadar det. Är det något man borde testa eller ska man använda sig av schampo och balsam?
  Skulle vara jätte tacksam för svar!
  Kram och tack för en jätte bra blogg!

  Matilda 2014-06-27 00:39:17
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda!
   Tack snälla för dom fina orden. Jag har faktiskt svarat på denna fråga i detta inlägg: http://elin.damernasvarld.se/2014/01/09/lasarfraga-balsammetoden/
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-27 09:56:03
   Svara
 • Hej Elin! Jag måste fråga efter att jag läst detta inlägg, alla vi(och jag!) som har blont lagomt slitet hår som försöker att ta hand om det och spara ut. Förstår att det kanske finns olika nivåer på hur skadat ett hår får vara för att det absolut inte går men med ”lagomt slitet” menar jag att det är sliter men kanske inte i värsta graden. Men Förvärrar eller försvårar vi vi vägen till drömhåret genom att fortsätta färga håret blont? Även om håret är helt ok, så är det väl aldrig bra att blondera? Sen om du har några bra hårtabletter som du kan tipsa på? 🙂 hoppas du svarar och din blogg är grym Elin! Önskar jag bodde närmare Sthlm så man kunde gå till dig varje dag! Kram

  Emma 2014-06-26 21:39:33
  Svara
 • Hej! Först och främst måste jag (som alla andra) bara säga att jag älskar din blogg! Blir så himla inspirerad av att ta hand om mitt hår 🙂 Min fråga är ifall det är så att vissa människor inte kan få långt hår hur bra de än tar hand om det? När jag var 13-14 hade jag väldigt långt blont, vågigt, skandinaviskt hår. Klippte sedan av det tyvärr.. Har känt att jag har vart fast i en hårlängd i över ett år nu. Klipper topparna var tionde vecka, äter vitaminer och använder nästan aldrig värmeverktyg. Min enda synd är att jag slungar/tonar håret blont. Jag använder nioxinprodukter för att jag för något år sedan tappade mycket hår p.g.a stress nämligen. Det har absolut funkat men min egentliga fråga är ska jag ge upp min dröm om att få långt hår igen? Är så tråkigt att aldrig fixa det för att det ska växa om det ändå är ”färdigvuxet”. Jättetacksam för svar!

  Emma 2014-06-26 19:30:56
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!