Att permanenta håret

Jag har fått mycket frågor om att permanenta håret så jag tänkte svara på detta i ett inlägg.

Permanentat hår förknippas oftast med gamla tanter med vitt bomullshår eller det glada 80-talet. Jag tror bara jag har hört en person under hela min karriär hittills som är nöjd med att permanenta håret. Ju mer åren går så har permanenten dött ut och det finns knappt på salonger längre, jag tror alla förstörde sina hår under 80-talet så idag är man livrädd för detta.

Att permanenta håret är en stor påfrestning på håret, i klarspråk kan man säga att man bryter ner hårstrået totalt och formar om hårstrået i rullarna. Vätskan som används är ingen rolig historia, vi har nog någon gång suttit bredvid en kund som permanentar håret och känt den fruktansvärda stanken.

Jag tycker att vi bryter ner hårstrået i den vardagliga stylingen och dom färgbehandligar vi gör var och varannan månad så att gå på att forma om hårstrået ännu mer tycker jag är vansinnigt. Allt kommer inte gratis, oavsett om du permanentar ditt hår så kommer du fortfarande få styla och fixa med håret så du inte ser ut som igelkott. Håret blir oftast poröst, ojämnt och nästan helt omöjligt att färga.

Ett perfekt hår att permanenta är faktiskt gamla tanters, vita och tunna hår. Ett hår som aldrig har färgbehandlas, ett hår som mår väldigt bra och längden ska inte vara längre än nyckelbenen. Men hur många hår ser ut så i dagens läge?

 • Idag finns så mycket tänger, värmeborstar, fönborstar och fantastiska produkter som hjälper dig att lyckas med din styling. Samtidigt finns det lika så vårdande produkter som stärker upp håret i samma veva. Lär dig styla håret, variationen är oändlig än om du permanentar håret. Det finns inga genvägar – tyvärr.

Men:
Jag ska bara inflika att det finns dom personer som älskar att permanenta håret och fungerar jättebra för dom – kör bara! Men jag tycker det är helt förödande för håret och någonting jag ALDRIG skulle rekommendera. Jag står för välmående och levande hår, där tycker jag att permanent inte hör hemma. 

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej!
  Tur att jag läste detta som fick mig att ta mitt förnuft till fånga. Naturligtvis sliter det som bara den att göra en permanent och det vore utkorkat att utsätta håret för den behandlingen! Bra skrivet!

  Kattis 2016-08-17 06:46:56
  Svara
 • Vet att detta är ett gammalt inlägg men jag vill värkligen veta om man får våffla/kräppa håret permanent. Kram

  Elin Gustafsson 2016-06-08 08:53:42
  Svara
 • Har permanent hår (har från början väldigt lockigt och permanenten var alltså platt) och har färgat håret och vill nu avfärga alltså dra ut färgen. Går permanenten ur då också?

  Ranya huges 2015-07-08 12:40:21
  Svara
  • Svar på Ranya hugess kommentar.

   Hej!
   När man permanentar håret så bryter du bindningarna och formar om håret och när man bleker (avfärgar) gör du nästan samma sak. Permanenten kommer inte gå ur helt men avfärgningen kommer slita något enormt på ditt redan behandlat hår och håret kommer bli väldigt torrt och risigt. Så på din fråga så kommer nog inte all permanent gå ur helt men den kommer påverkas och håret kommer påverkas negativt av avfärgningen. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-10 06:41:25
   Svara
 • Hejsan! Jag är allergisk mot henna men skulle väldigt gärna vilja färga håret, vet du vart man kan hitta en bra hårfärg utan henna i?

  Nowa 2015-04-14 15:02:48
  Svara
 • Du rekommenderar att man inte ska lockpermanenta håret, även en annan frisör sa att hon aldrig skulle kunna göra det för att det sabbar håret så totalt. Hon nämnde att man kan klippa upp håret så att det blir mer vågigt. Vad finns det för metoder som kan göra att håret lockar sig, och inte bara för en dag?
  Min mamma har naturligt lockigt hår och jag klippte håret (då det var inne) då jag var runt 12 år och det fortsatte tills jag var 14 år (är 18 idag). Jag hade vågigt hår då och när det regnade eller om jag var i ett varmare land som har mer luftfuktighet så blev det riktigt lockigt. Idag är håret långt, över bröstet och rakt. Har bara en raktklipptfrisyr. Vad ska jag göra för att få det lockigt igen. För min mardröm skulle vara att ha klippt upp håret mycket och att det vägrar lyfta sig…

  amanda 2015-04-09 18:46:03 http://pessimistmanda.blogspot.se
  Svara
 • En dålig frisör gör fel så att det inte går alls att färga det efter lockpermanentat hår! En duktig frisör som vet hur man ska göra gör rätt så att man kan färga det två veckor efter lockpermanentat hår! Prata runt med olika frisörer tills man får förtroende för en frisör! Som kan också anpassa efter ens egna hårkvalitet och så!

  pirri 2014-12-28 09:15:24
  Svara
 • Nu för tiden är lockpermanentvätska så bra att man kan färga två veckor efter ett lockpermanentat hår! Det kan man läsa om på hemsidor! Jag har läst det länge och läser den fortfarande!

  pirri 2014-12-28 09:07:52
  Svara
 • Jag har märkt att det finns fortfarande lockpermanent kvar i varje salong. Lockpermanent har bättre vätska nu för tiden än de var då på 80-talet har jag läst på andra hemsidor av andra frisörer! Jag behöver inte style håret bara för att man har gjort en lockpermanent! De som vill ha stora lockar får tips att smålockarna jämnar ut sig och sedan locka det lite större själv med locktång el lockar med platttång som man vrida runt med. Eller får direkt lockpermanent med stora vågor i håret vilket det blir rakare fortare sen än med mindre lockar som håller längre när det jämnar ut sig i en vecka eller två veckor och tre-fyra månader! Med mindre lockar ser större ut men vågigt inom ett halvår! Det finns duktiga frisörer om man har tur!

  pirri 2014-12-28 09:01:47
  Svara
 • Hon snackar om permanent som i lockar…

  Amanda 2014-08-07 19:48:20
  Svara
 • vänta jag förstår inte riktigt! Färgar inte du dina kunders hår med permanent hårfärg? tonar du bara deras hår? så att de går ut efter 8 tvättar typ? Grym är du i alla fall!

  Jaqualine 2014-06-28 12:38:21
  Svara
 • Hej! Älskar din blogg, inspireras så mycket till att ta bättre hand om mitt hår!! Jag har mellanbrunt hår och vill göra några ljusa slingor. I Augusti ska jag till Grekland och undrar om det är bäst att slinga håret innan eller efter Grekland? Jag vill gärna göra det innan Grekland för att det sedan ska bli ljusare av solen när jag är där, men håret tar ju mycket skada av att vara utomlands och kanske blir missfärgat av klor? Vad tror du är bäst att göra? Kram

  martina 2014-06-28 10:15:30
  Svara
  • Svar på martinas kommentar.

   Hej!
   Jag skulle rekommendera dig att färga håret efter du varit utomlands.
   Trevlig resa! Kram Elin

   Elin Johansson 2014-06-29 15:16:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!