Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Börjar du bli tunnhårig – dude?

Det är hemskt, jag vet…

Killar/män tappar hår, hårfästet kryper sakta men säkert uppåt och virveln högst upp på huvudet börjar sina. Att killar tappar hår beror främst på ärftliga faktorer men det kan också bero på läkemedel, sjukdom eller brist på vissa ämnen i kroppen. 

Går det att behandla eller kan man få håret tillbaka? 
– Nja, om det ställs rätt diagnos och du får rätt behandling som kan du motverka håravfall. På Apoteket finns två receptfria läkemedel som är Rogaine och Recrea. Det sägs att 10% av dom som använder dessa läkemedel ser skillnad på hårväxten längst tinningarna. Men det viktigaste är att rätt diagnos ställs av en läkare (speciallist) för att få maximal hjälp, gärna innan allt hår har försvunnit. 

En annan sak som har blivit otroligt populärt är Laser-behandlingar men efter att sökt och läst mycket om det på nätet så kom jag fram till en sak – LURENDREJERI. Väldigt dyrt och det finns egentligen ingen vetenskaplig bevisning på att laser skall hjälpa mot håravfall.

Jag vill också påpeka att har du fläckvis håravfall så kan det bero på en hudsjukdom, gå genast till läkaren. Håret kommer att växa tillbaka med rätt behandling. 

Men för att dra ihop denna säck så rekommenderar jag att så fort du känner att du börjar tappa hår, boka tid och få en remiss till en specialiserad hud/hår läkare för rätt diagnos och behandling. Hårtransplantation fungerar utmärkt men det svider i plånboken, men vad gör man – inte sant?

Om jag har några grabbar som läser denna blogg (ca 50%), så dela gärna med er om ni tappat håret eller om du är i startfasen?

hairloss

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Jag har börjar tappa hår på huvudet och börjar bli tunnhårig. Jag har testat lite med oljor, schampo, balsam, B vitaminer och även finasterid. Det hjälper inte!? Vad ska jag göra? Måste finnas någonting som hjälper mig. Börjar bli psykiskt.
  HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!

  Maik Burak 2016-04-13 14:59:41
  Svara
 • Tack för bra information, men man blir ju lätt osäker på vad som kan fungera och vad som inte fungerar. Det blir ju snabbt höga kostnader att prova det ena och det andra. Jag har ju viss hårväxt, skulle det kunna fungera med schampoo och balsam som är anpassat för tunnhårighet? Jag har funderat på dessa produkter http://www.yourwellness.se/for-honom/honom-harvard/behandling men det finns ju hundratals andra produkter som dessa. Har de samma funktion men är olika varumärken??? Är det någon som har koll?

  Anna Johansson 2015-06-03 20:44:08
  Svara
 • Min sambo tappar håret och mår dåligt över det. Han blir frustrerad och säger att han nu vill vaxa huvudet, vilket jag hindrat honom till…
  Men finns det någon bra borttagningshjälp, förutom att raka?

  Sara 2014-07-03 16:09:23
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara!
   Jag skulle verkligen avråda honom att vaxa håret bort håret på huvudet. Det är väldigt svårt just för att håret på huvudet är inte samma som håret på benen, armarna t.ex. Att raka bort håret först med en trimmer som har skär noll, sedan raka med en grym hyvel (glöm inte raklödder) så inte huden tar för mycket stryk. Vill han lyxa till det lite extra så finns det vissa herrfrisörer som rakar med kniv, det resultatet blir strålande.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-07-05 00:03:05
   Svara
 • Hej Elin!

  Först och främst, tack för en riktigt bra hårblogg.

  Jag är gravid och har sett hur mitt hår gått från att vara friskt och välmående till att förvandlas till torrt och sprött. Jag har väldigt tjockt hår med tjocka hårstrån och slingar/toppar mitt hår var sjätte vecka. Använder olja och redkens schampo och balsam. MEN jag behöver uppenbarligen någonting som råder bot på det här barret nu- min fråga: Vad kan du rekommendera?

  Allt gott!
  Anja

  Anja 2014-07-03 11:06:18
  Svara
 • Nioxin fungerar med, godkänt märke av läkare.

  Emma 2014-07-03 10:40:49
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!