Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MAKEOVER – PICS AND VIDEO

Igår tog jag hand om min allra bästa vän, Nicole. Mina vänner och familj är som skomakarens barn kan man säga, dom ser värst ut i håret just för att jag inte har tid att ta hand om dem – men dom är uthålliga. 

Men, jag färgade en softombre i december 2013 på Nicole – kan ni tänka er? DECEMBER förra året. Vi har varken klippt eller färgat sedan dess och jag tycker färgen har hållit sig väldigt bra. Men nu var det dags för någonting annat: 

 • Jag slingade hela hennes hår i olika blonda nyanser.
 • Ni kan inte förstå hur mycket foliepaket jag la i, det tog 1,5 timme bara att lägga färgen.
 • Jag bytte nyans, jag ville ha en kall/beige/vanilla ton på hela håret. Men jag ville också få hennes grundfärg skulle träda fram!
 • Jag klippte en helt ny frisyr, jag tog nog mer än 2 dm på längden. Klippte bort väldigt mycket av frampartiet och skapade en ”parted bangs”. Klippte upp håret lagom mycket, ett litet lyft bara för att jag ändå vill ha tyngden kvar.
 • Fönade håret lätt och avslutade med en tjock (38 mm) locktång för extra textur – saltvattensspray som pricken över i:et.

 

VAD TYCKER NI? Det finns en film och intervju här nedan också!

nicolebefore nicoleafter

 

INTERVJU MED NICOLE:

Vilka/vilken hårvårdsprodukt klarar du dig inte utan?

Svar: Min absoluta favorit produkt för vård är leave in sprayen unique1. Utifrån det lilla jag vet om hår så har denna prudukt nästan allt och är lätt att använda och väldigt prisvärd. Jag hade aldrig heller klarat mig utan en bra och rejäl hårsborste eller mitt torrshampoo som är det bästa som har hänt mig

Berätta ditt värsta hårminne.

Svar: Vilket av dom? haha, Ett av dom är väl åren fyllda av hemmmafärg när det var viktigare att lägga pengar på fulsprit. En utav gångerna satt jag i vanlig ordning i blekning när det började svida i hårbotten bak mot nacken. Det kändes som att det brann i huvudet på mig men jag härdade ut ett stund (för färgens skull) innan jag sköljde ur blekningen. Inte nog med att jag tappade massor utav underhår så fick jag även utslag i hårbotten. Jag gick då till en frisör som skulle färga mitt oranga underhår brunt. Grejen är att det blev lila istället..

Du har världens finaste hår och det växer så det knakar, vad är din hemlighet?

Svar: Jag tvättar mitt hår 1 gång i veckan. Jag använder alltid leave-in sprayen unique1 samt en hårolja i blött hår. Våga alltid klippa bort det som är slitet när du går till frisören. Köper dyrt shampoo och balsam men är så snål att jag bara använder dom varannan gång. Sover aldrig, aldrig med blött eller uppsatt hår. Är dock en jävel på att slarva med det mesta men jag har en bra hårkvalite som ibland är tråkig men väldigt lättskött och platt vilket innebär att jag aldig behöver slita med plattång och liknande..

Om du fick välja: Aldrig mer använda torrshampo eller aldrig mer använda balsam?

Svar: Aldrig balsam, alla gånger. Jag kan använda andra produkter efter tvättt i så fall men torrshampoo är kärleken i mitt lata liv.

Berätta om den värsta hårvårdsprodukten som du har testat?

Svar: Volympulvret Dust it, som klister i hårbotten som knappt går bort när du tvättar håret. Om man måste ha ett volympulver så finns det bara ett som jag gillar och det är Kevin Murphys. Köpte någon gång en volymspray med värmeskydd i men den smälte i håret vid kontakt med värme…

Sist med inte minst, skulle du kunna raka av dig håret för 5 miljoner kr?

Svar: Haha, ja det hade jag gjort, lätt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin! Du är fantastisk och du är även otroligt duktig på det du gör! Jag ska färga mitt hår på Torsdag och kommer påbörja min resa från brunt till blont (är naturligt blond, ångrar att jag färga det brunt) och undrar lite om man kan göra hela steget på en gång? Min plan är att klippa av mitt långa hår som nu räcker ner till en halv dm under brösten ca och klippa det i nyckelbenslängd då jag verkligen avskyr att styla det som det är nu. Jag har fint, naturligt blont och tunt hår, dock har jag mycket av det och det är relativt slitstarkt. Det är mörkbrunt just nu med en halv cm utväxt. Har du något förslag på vad jag ska köra på?

  Kram på dig!

  rebecka 2014-07-07 12:25:44 http://photobyrebeckad.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin, jag har hört väldigt gott om dig och din kunskap som frisör att jag faktiskt funderat på att ta mig till dig för en tid. Men det jag undrar och ser på bilderna är mest skandinaviskt hår som är blonda och ljusa och det får mig att undra hur du själv känner gällande din kunskap att handskas med mörkt/svart hår? Är du lika bra på att färga och få bort röda toner samt vad man passar i som mörkhårig? Uppskattar ett ärligt svar.

  Tack och ha en trevlig dag fina du.

  Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 2014-07-07 08:31:47 http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams/
  Svara
 • Hej Elin! Jag är så trött på min nuvarande hårfärg och är väldigt intresserad av att göra en ombre till hösten. Saken är bara den att mitt naturliga hår är tjock och platt och jag är osäker på om ombre verkligen kommer passa mig. Jag vill heller inte ha något som kräver att jag måste styla det varje dag, typ locka, för det har jag varken tid eller lust med! Hur ska man göra om man vill ha en naturlig ombre på rakt hår? Mitt hår är ljusbrunt (tonade mörkt i höstas men färgen har gått ut) och går ungefär till naveln förresten. Skulle vara jättetacksam om du tog dig tid till att svara på mina fråga, är relativt okunnig i sånt här haha! Kram

  Lisa 2014-07-06 18:03:16
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!