Det finns inga genvägar…

Hej Elin! Du är fantastisk och du är även otroligt duktig på det du gör! Jag ska färga mitt hår på Torsdag och kommer påbörja min resa från brunt till blont (är naturligt blond, ångrar att jag färga det brunt) och undrar lite om man kan göra hela steget på en gång? Min plan är att klippa av mitt långa hår som nu räcker ner till en halv dm under brösten ca och klippa det i nyckelbenslängd då jag verkligen avskyr att styla det som det är nu. Jag har fint, naturligt blont och tunt hår, dock har jag mycket av det och det är relativt slitstarkt. Det är mörkbrunt just nu med en halv cm utväxt. Har du något förslag på vad jag ska köra på?

Kram på dig!

 

Hej!

Tack snälla, vad roligt att du gillar det jag gör.

DET FINNS INGA GENVÄGAR, jag har skrivit om detta så mycket genom åren och det går inte att stressa fram en hårfärg men ändå ha hårkvalitén kvar. Att gå från mörkbrun till blond, det kommer ta dig minst 3-4 gånger under minst 6-10 månader. Att du är villig att klippa av en del på längden är positivt, det kanske kan hjälpa dig att håret känns mer friskare än vad det annars skulle göra – men det kommer inte bli ljusare fortare bara för att du klipper av håret någon dm.

Om du inte är med på att det kommer ta tid att bli blond så rekommenderar jag att du förblir mörkhårig. Då förstör du inte håret i alla fall! Men prata med din frisör, låt hon/han förklara för dig hur det fungerar och kollar igenom ditt hår vad som går att uppnå. Om du har färgat håret mörkt med hemmafärg? Då kommer det ta ännu längre tid… Det är mycket lättare att göra en bedömning när man känner på håret, så ta alla dina frågor med din frisör och hoppas ni kommer fram till en realistisk resa för att du ska bli ljushårig.

Lycka till!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • 6-10 månader är ju ändå relativt kort tid! Tror det tog mig ca 2 år från mörkbrun till naturligt rätt ljust blond, men färgen var snygg hela vägen under tiden så inte mig emot 🙂

  Annie 2014-07-18 01:39:30
  Svara
 • Hej Elin!
  Mailade dig angående tidsbokning i tisdags förra veckan, har inte fått svar men undrar om du har fått mitt mail?
  Skulle vara så tacksam för svar!

  Stephanie

  Stephanie 2014-07-08 10:38:09
  Svara
 • Hej Elin!!!
  Gud vilken bra blogg du skriver och du är verkligen en inspirerande människa!! Hoppas kunna få en tid hos dej någon gång !!!!

  Hat skrivit till dej förut och fått svar och hoppas du kan svara på denna också

  Anna 2014-07-07 15:53:20
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!