Så använder du din hårinpackning

Nu när det är över 30 grader ute så spenderar vi dagarna i solen ”såklart” och håret tar faktiskt mycket stryk. Jag vet att många inte tänker på samma sätt om solen här hemma i Sverige som när man åker utomlands, men solen är stark ändå. SÅ jag tänkte passa på att ge er några tips på hur ni applicerar hårinpackning och vad ni kan tillsätta som gör den lite vassare: 

1. Att införskaffa sig en inpackning är ett måste såklart. Ni kan söka på ”hårinpackning” i sökfältet här ovan så kommer några av mina favoriter upp. Min favorit är Kevin Murphy’s Born Again Masque. 

2. När du applicerar inpackning så ska håret vara handdukstorkat. Är håret för blött så kan inte inpackningen tränga in i hårstrået och göra det den ska.

3. Har du riktigt slitet och torrt hår? Eller bara vill boosta håret och hårbotten lite extra så kan du massera in din bästa argan-olja i hårbotten och ut på längderna ca två timmar innan du ska tvätta håret. Låt verka och tvätta håret ordentligt, avsluta med balsam.

4. Ett annat tips är att hälla i matsked av din arganolja i handen tillsammans med din inpackning – då kommer inpackningen bli ännu mer vårdande. Denna variant gör jag alltid när jag använder inpackning.

5. Det finns en känsla som är magiskt, det är när man sköljer ur inpackningen på morgonen. Ni applicerar inpackningen på kvällen i handdukstorkat hår, fläta håret, lägg en liten handduk på kudden och sov med in inpackning över natten. Inpackningen torkar in i håret så var inte rädd att det blir kladdigt. Håret kommer kännas helt magiskt när du sköljer ur inpackningen på morgonen.

6. Ett annat tips som är jätteviktigt är att du alltid borstar håret ordentligt innan du tvättar håret. Dra borsten igenom hela hårbotten och borsta ut alla tovor. Stimulerar hårbotten och gör att du slipper slita på håret så mycket när det är vått (då håret är som skörast).

IMG_0002-4

 Dom här två är mina absoluta favoriter. Amika Treatment oil och Kevin Murphy Born Again Masque!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Fördelar du inpackningen även i hårbotten?
    Tack för en underbar sida!

    Kramer 2016-03-18 22:52:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!