Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Elins dunder-recept – varsågoda

Hej Elin, jag undrar lite över Kevin Murphys produkter.
Jag har tunt och skört skandinaviskt hår med hårbotten som lätt blir fett och toppar som lätt blir torra. Jag har medellångt hår som inte är färgat och jag fönar det kanske 1 gång per vecka. Mitt problem är att jag måste tvätta mitt hår varannan dag för det blir så fett och att jag har så svårt att få volym i hårbotten. Jag har beställt Kevin Murphys reseförpackningar för att prova mig fram vilket som är bäst för mig. Vilka fantastiska produkter! Men jag kan inte avgöra vad som ger mest volym eller håller håret ”renare” längre, jag har även inte provat alla deras produkter, vet du något mer om dessa produkter och vilka du tror skulle passa mig? Jag har provat Maxi wash och balancing wash samt hydrating rinse och angel rinse. Jg har funderat på deras torrshampoo samt deras volymspray texture master, vad skulle du tipsa om? Är det möjligt att vänja av håret att tvättas så ofta utan att det blir fett? Tack snälla för en bra blogg!
Tar gärna emot tips!

 

Hej!

Tack för din fråga och dina fina ord!

Detta var en superbra fråga, dels för att jag är glad att du gillar KM och dels för att detta är ett stort problem för många.

1. Att håret blir fett beror kort och gott på att du tvättar håret för ofta. Hårets egna oljor tvättas bort och du rubbar kroppens egna system att jobba.

2. Att du har torra längder är för att du torkar ut dom genom att tvätta håret för ofta.

Jag har ett superbra tips till dig om du vill använda KM produkter:

Börja med att sluta tvätta håret så ofta. Tvätta håret 2 gånger i veckan, bestäm vilka dagar du ska tvätta håret – skriv upp i kalendern. Jag brukar tvätta mitt hår lördagar och onsdagar. Det kommer vara jobbigt till en början, men stå ut. Nu är det 35 grader ute och gå i tofs och använd torrschampo, till slut kommer håret vänja sig att du bara tvättar håret dessa bestämda dagar och din hårbotten kommer följa dig.

Du kan använda:

1. MAXI.WASH som schampo
2. ANGEL.RINSE som balsam
3. YOUNG.AGAIN olja i vått och torrt hår (på längderna)
4. FULL.AGAIN som stylinglotion (vått hår)
5. TEXTURE.MASTER spray som du använder i hårbotten för volym (vått och torrt) 
6. FRESH.HAIR för lata dagar, torrschampot är magiskt

Detta recept fungerar utmärkt, för du får lite av allt – en normal hårvård. Sedan vill jag bara tillägga att du måste själv jobba upp volymen med en rundborste och sedan föna ut längderna för att få maximal effekt av produkterna. Hårvårds-produkter är ett hjälpmedel för att du ska lyckas med din styling, ingenting kommer gratis. Om du inte fönar längderna med en rundborste eller paddelborste så kommer dina toppar vara frissiga. Genom att tillsätta värme kapslar du in dina produkter i håret och därav kommer dom verka bäst.

Hoppas du lyckas med din styling och återkom om någon månad när du gett produkterna och håret en chans!
Kram Elin

kmprodukt

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, kan du inte göra ett liknande recept med Redken produkter för tunt fint torrt skandinaviskt hår. Tack för en bra blogg

  Sissi 2014-07-21 14:36:19
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag äälskar din blogg, den är så inspirerande och du verkar som en fantastiskt positiv och trevlig tjej! Big up 🙂 Jag har precis tagit studenten då jag gick frisörlinjen och jag älskar det jag gör men är fortfarande väldigt ny i det här och behöver därför rådfråga dig som verkar ha sån stenkoll på allt!

  Jag har ”nyckelbens-långt” själv lockigt hår. Det är rött (färgat med Inoas carmilan röda 5.60). Jag har jätte fina tunna hårstrån, men jätte tunt i helhelt… Därför väljer jag 95% av gångerna att ha det lockigt, det ser så mycket tjockare ut då och jag trivs så bra med det rödlockiga!

  Jag använder mig av Redkens curvaceous full swirl som passar perfekt för mina lockar. Jag är helt såld på Redkens produkter och använder därför även colour extended magnetics som har colour locking system, både shampoo och balsam som jag svarvar en gång i veckan med färgbomb 500 från Revlon.

  Nu till frågan, finns det något jag kan göra för att mitt hår ska bli tjockare? Jag klipper mig regelbundet och trivs bra i min mellanlängd och färgar håret ca var tredje månad. Jag har även funderat på löshår (microringar) men mest för att få fylligare hår, men det känns som att håret skulle må sämre i efterhand när jag tar ut det..

  Tänkte även kika med dig om du skulle kunna göra en steg för steg video där du färgar en softombre? Och även lite oftare skriva ut vilka färger du använder.

  Tusen tack för en otroligt inspirerande blogg!
  Fred och kärlek! / Mimmi

  Mimmi 2014-07-11 11:03:21
  Svara
 • Jag känner verkligen igen mig mycket utom att mitt hår inte blir så fett fort eftersom jag vant av att tvätta det så ofta. Kör var fjärde dag (ibland var tredje om det händer något speciellt)då jag tycker det är lättare än att tvätta samma dagar.
  Har inte testat Kevin Murphy men väljer mellan att köpa angel.wash+rinse eller plumping was + rinse eftersom jag har mellanblondt, tunnt (typiskt skandinaviskt) hår. Älskar din blogg!
  Kram

  Cecilia 2014-07-10 05:39:53
  Svara
 • Hej Elin, tänkte bara fråga dig, mitt hår känns ofta kladdigt och ser flottigt ut i bakhuvudet, vad kan det bero på? Använder jag fel schamoo? Just nu använder jag Maria Nilas produkter för färgat hår, snälla hjälp!!

  Linnéa 2014-07-09 20:08:02
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Hej Linnea!
   Det är rätt vanligt, oftast beror det på att du sover på rygg och bakhuvudet gnuggas för mycket på kudden. Pröva med att borsta igenom håret innan du ska gå och sova, sätt en mjuk tofs nere i nacken när du sover så du håller håret på plats.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-07-11 16:07:14
   Svara
 • Hej Elin!
  Just nu har jag ganska torra och slitna toppar och dom går av.. Är det dumt att använda Redken extreme? Jag har fört mig att man ska inte ge håret för mycket protein, för tillslut går det av? När det nu redan går av, ska man inte använda det då? Har använt det förut när mitt hår bara var slitet, och tyckte det fungerade bra. Använde det mer som en kur på typ 1 och en halv månad.

  Lina 2014-07-09 19:58:32
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej Lina!
   Håret kan ALDRIG få för mycket protein. Redkens Extreme serie är GRYM för dig med torrt hår, använd alla produkter i den serien så kommer du få jättebra hår.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-07-11 16:09:31
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!