Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga – Dammsuger upp mitt hår?

Hej!
Jag har en fråga som du jäääätte gärna får svara på. Har alltid haft tjockt spikrakt asiatiskt hår, men när jag fyllde 19 (är 22 nu) så började håret bli tunnare och tunnare. Blir alldeles förskräckt över hur mycket hår jag tappar. Dammsuger flera gånger om dagen men ändå finns mitt hår överallt i hela lägenheten. När jag borstar håret så ser det ut som om allt mitt hår har fastnat i borsten. Ja, du fattar grejen, jag tappar mega mycket hår. Min frisör säger hela tiden att det kan vara stress men det tror jag inte på. Är ju inte stressad?! Bör jag byta shampoo&balsam? Något du rekommenderar? Hjääääälp!
Hennie

 

Hej Hennie!

Absolut ska jag svara på din fråga.

När jag läser din fråga börjar jag fundera på många saker. Självklart kan stress göra så att du tappar hår, men då ska du vara nästan påväg in i väggen för att det ska ge sådan stor effekt på håret. Men jag tror att det kan ha att göra med hormoner eller eventuellt att din kropp har brist på näringsämnen. Eftersom ditt problem är håret fäller från hårbotten så ska du inte fokusera på att du har fel hårvårdsprodukter utan fokusera på kroppen inifrån.

Mitt tips till dig är att boka tid hos en hud/hår läkare så kan du skicka in ditt hår på analys så får du veta vad som är problemet och eventuellt vad du kan ha brist på. Hör gärna av dig efter du fått svaret på vad det kan vara!

Stort lycka till!
Kram Elin

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Var hittar man en hud/ hår läkare!?

  Marlene 2014-07-14 10:05:29
  Svara
 • Gå till vårdcentralen och be dem kolla ämnesomsättningen (sköldkörtelhormon!) via ett enkelt blodprov. Jag tappade jättemycket hår tills jag gick fick veta att min sköldkörtel inte fungerar som den ska, troligt pga stress så jag ska äta Levaxin resten av livet. Men nu mår jag bra med rätt dos och håret är på väg att återhämta sig.

  Ida 2014-07-13 20:38:44
  Svara
 • jag har samma problem men vet att det är stressrelaterat till mina två tättfödda barn, jag gick typ in i väggen, blev sjukskriven och är på bättringsvägen nu. Men tappar en hel del hår på vägen och kunde känna mig nästan flint. Inte kul som tjej, eller som kille heller kanske men dom kan raka sig känns det som, inte jag.

  Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 2014-07-11 20:00:57 http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams/
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!