Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Så får du ditt hår att skina

Att vi vill ha glansigt hår är en dröm för många. Det finns två skillnader, antingen är ditt hår glänsande för att håret mår väldigt bra. Eller så kan man fuska till sig ett skinande hår med hjälp av hårvårdsprodukter. Nu kör vi en lista på hur ni kan få skinande hår på ett nafs:

1. Hårborsten – Tro det eller ej, att använda en riktigt bra hårborste gör att ditt hår blir mer glansigt och din hårbotten stimuleras för en bättre hårväxt. Du borstar bort orenheter och lagringar som lägger sig på hårstrået. En hårborste från H&M kommer inte hjälpa dig, jag rekommenderar en Mason Pearson borste ”Popular”

2. Ta det lugnt med alkoholen – Det finns alltid någon typ av alkohol i alla produkter, men hårspray och saltvattensspray är dom två produkter som torkar ut ditt hår mest. Ta det lugnt med dessa produkter ett tag om du vill få ett skinande hår.

3. När vi ändå är inne på borstningen så när du ska reda ut ditt hår så börja nedifrån och jobba dig uppåt (vått hår). Använd gärna någon typ av leave-in spray som hjälper dig att reda ut håret. När håret är torrt så borstar du håret ordentligt från hårbotten och ner! Glöm inte att rengöra bortsen, hur du gör det kan du läsa om HÄR!

4. Nu kommer vi till fusket. Det finns självklart produkter som du kan fuska dig till ett skinande hår. Alla har nog någon gång hört talas om silikon-droppar, eller produkter med silikoner i? Idag vet vi att silikoner torkar ut håret men det är faktiskt ett bra tips om du vill att ditt hår ska se glansigt ut. Platta håret med en plattång, avsluta med en glansprodukt.

5.Oftast i varje hårvårdsmärke finns det glansspray eller shinespray – vissa är vårdande men oftast är det bara en glansprodukt. Jag använder dessa mest om jag gör en håruppsättning eller som pricken över i:et när jag har lockat håret.

shine

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej och tack för en super bra och inspirerande blogg! Jag undrar lite om hårborstar,och undrar vad du tycker om borsten tangle teezer? har hört mycket bra om den men undrar om du själv testat den någon gång och vad du då tyckte, tack på förhand!

  sofia 2014-07-13 22:48:37
  Svara
 • Hej Elin! Kan du inte lämna till den Madison pearson borste som är bäst det finns så många. Jag har långt fint hår 🙂

  Jenny 2014-07-12 20:34:39
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!
   Jag har skrivit om det väldigt många gånger, du kan söka på Mason Pearson i sökfältet. Men jag tycker ”Popular” är bäst.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-07-13 16:12:32
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!