Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Aldrig färgat håret?

Hej!! Har försökt leta men hittar inget inlägg där du skriver om toning, skulle uppskatta om du kunde skriva lite om det och om du rekommenderar det. Jag har aldrig färgat mitt hår och tycker om min hårfärg men man skulle gärna prova något nytt någon gång men är lite rädd då jag inte kommer kunna få tillbaka min ursprungliga hårfärg om jag färgar det… Jag har funderat på att tona slingor men vet inte om det går eller hur resultatet brukar bli med toning. Skulle vara jättesnällt om du kunde skriva några rader om detta! Tycker jättemycket om din blogg förresten. 

 

Hej!

Om du aldrig har färgat ditt hår så ska du verkligen tänkta till både en och fem gånger. Väljer du att färga håret så kommer du aldrig kunna gå tillbaka till din ursprungliga hårfärg. Om du inte klipper bort allt färgat hår och låter det växa ut, tar kanske fem år. Har du helt ofärgat hår så kan du ljusa upp håret med hårfärg (ej toning). Har man färgat hår sedan innan så kan man INTE ljusa upp håret med färg, då är blekning alternativet.

Toning är en lättare hårfärg som inte fäster sig på samma sätt som en färg (som ljusar upp), resultatet kan bli dassigt och trist om du inte tonar hela håret. Ska du göra slingor (ljusa) blek slingor med en låg formula.

Alltid när jag ska ljusa upp ofärgade hår, så använder jag så låg styrka på blekningen som möjligt och låter färgen verka desto längre. Just för att jag har full kontroll och är håret ofärgad så går det fort ändå. Efter slingorna så brukar jag lägga en lätt-toning efteråt för att få fram glans och önskat resultat.

Tänk till och prata med din frisör hur du ska göra, det kommer bli supersnyggt!

ljusbrun

Denna hårfärg kommer upp hela tiden, men jag vill visa dig ett bra exempel. Hon kom in med ofärgat mellanbrun hårfärg. Hon ville upplevas ljusare med skiftningar men ändå ville hon vara mörkare mot ansiktet. Naturligare än såhär blir det inte, hon behöver aldrig färga utväxt och hon kommer se fabulös ut hela året.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag vill börja med att säga att jag tokälskar sin blogg! Sedan jag började läsa den för några månader sedan har jag börjat bry mig mycket mer om mitt hår och börjat

  Jag har naturligt ganska rakt hår, men gillar det bättre när det är lockigt. Därför brukar jag ofta sova med flätor eller locka håret med locktång. Jag skulle vilja skaffa någon produkt som gör att lockarna håller sig, men som ändå låter håret se naturligt ut efter styling.
  Jag vet att du är tveksam till hårspray, och undrar därför om du har något annat tips på produkt, som passar den mindre plånboken. Skulle verkligen vara jättesnällt om du kunde komma medtips!!

  Emma 2014-07-21 10:48:50
  Svara
 • Hej! Har du något tips på mjukgörande/vårdande värmeskydd för typiskt mjukt, fint, skandinaviskt hår? Nästan alla jag testat gör mitt hår strävt och tovigt…

  Tack för en fantastisk blogg!

  M 2014-07-20 20:24:28
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!