Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Håll ditt hår magiskt under/efter din graviditet

Att många skaffar barn idag är ingen nyhet, i alla mina sociala medier kryllar med människor som ska yngla av sig. Men under åren så har jag stött på massor med kvinnor som sitter i frisörstolen och vill bli snygga i håret innan dom ska föda, det måste vara för att man inte kommer ha tid för sig själv när man fött barn?! Känner någon igen sig? 

Men jag har också stött på mycket problem med gravida kvinnors hår eller dom som nästan tappat allt sitt hår efter graviditet. När man blir gravid så ökar östrogennivåerna i blodet vilket resulterar till att håret känns tjockt och glansigt. Men det dumma är att efter förlossningen går östrogennivåerna ner, vilket gör att hårstråna går från tillväxtfas till vilofas. Det menas att man tappar hår i två till tre månader efter förlossning, eftersom det går väldigt fort så märker man av håravfallet mer än vanligt. Förhoppningsvis så slutar man tappa hår i takt med att kroppen återställer sig själv, men ibland måste man ge kroppen ännu mer näring för att kicka igång hårsäckarna.

Det är inte så vanligt att man prioriterar sig själv först när man fått barn, men det är väldigt viktigt att:

1. Ät bra mat, grönt och färgglatt. DRICK MYCKET VATTEN!

2. Boosta kroppen med vitaminter, försök att få sömn och stressa lagom. 

3. Massera hårbotten 3-4 ggr i veckan med valfri olja

4. Fukt, fukt och fukt – Olja, leave-in spray & inpackningar

5. Försök att gå mycket promenader, perfekt att inviga nya barnvagnen. Detta ökar blodcirkulationen i kropp och knopp!

 juli1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tack för en bra artikel. Skönt att läsa att det är många andra som också har detta problem.
  Hälsn

  lisa

  lisa 2015-01-04 19:55:59 https://behandlaharavfall.wordpress.com
  Svara
 • Känner så igen mig i båda avseendena, inna jag födde mina twins gick jag till frisören och både klippte o slingade, sedan var jag inte där igen på 8 mån haha. Tappade precis som du beskriver en massa hår, har tjock o lockigt normalt sett men nu är det betydligt tunnare o rakare. Men har massor av nytt hår som är på g ut då gäller väl bara att ha tålamod 🙂

  Frida 2014-07-28 09:52:50
  Svara
 • Hej! Tusen tack för din grymma blogg! Jag inspireras så och har lärt mig massor av dej!
  Jag har under ett halvår tappat mycket hår. Min son var dock 1 år när detta började. Har tagit blodprover som alla är normala. Är normalviktig, äter sunt och sköter om mitt hår enligt alla dina tips. Äter även biotin och vitaminer. Ser hårrötter på stråna så de verkar ju inte brytas av av slitage etc.
  Vad mer kan jag göra? Läste någonstans att man kan gå på håranalys. Var? Hur funkar det? Vilken serie för håravfall är bäst enligt dej? Du skulle ju testa kevin murphys plumping serie? Hur gick det?
  Snälla hjälp!

  Cecilia 2014-07-28 01:22:16
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!