Söndag = VÅRDGUIDE

Hej mina vänner! 

Hoppas helgen har varit underbar, det har i alla fall min. Men nu är det söndag och min obligatoriska ”vård av hår” dag, eller ”Elins spa-dag”. I veckorna har vi så mycket för oss så vi hinner inte sköta om kropp och knopp så därför har jag valt söndag som min vård-dag.

1. Jag börjar alltid med att schamponera håret två gånger. Sköljer först igenom håret ordentligt, tar ca en femkrona’s storlek av schampo. Smeker det på huvudet (inte massera) utan bara drar igenom fingrarna i håret. Sköljer snabbt med vatten över och sedan schamponerar jag som vanligt, masserar ordentligt och river lite med naglarna i hårbotten så jag verkligen vet att håret blir rent och stimulerar hårbotten. Det gör jag för att jag oftast bara tvättar håret en gång i veckan, då är det så viktigt att håret blir RENT när jag väl tvättar håret.

Jag använder Kevin Murphy – Angel serie för färgat hårDSC_0028

2. Efter det så blandar jag iordning min super-duner inpackning. Antingen tar jag inpackning i handen och häller i vårdande olja och masserar in allt i håret. Eller så häller jag olja i inpacknings burken, rör om med en kniv och sedan masserar in blandningen i håret. Det är viktigt att inpackningen smörjs in i hela håret, gärna i hårbotten också. Sen en sista sak, snåla inte med inpackning. Låt verka i minst 20 minuter, eller låt inpackningen sitta över söndagsfilmen på Tv4. Skölj ur ordentligt, då menar jag verkligen ordentligt. Riv, massera ur inpackningen och avsluta med kallt vatten. Om man vill så kan man applicera lite balsam efter inpackningen också – men jag tycker inte det behövs. 

Jag använder mig utav Moroccanoil Intense Hydrating Mask och Amika Oil Treatment

DSC_0018

DSC_0021

3. När jag har handdukstorkat håret så applicerar jag leave-in spray, olja och sist hårserum. Den fönar jag håret direkt, med en paddelborste eller rundborste. Oftast när jag har givit håret denna fukt-boost så brukar håret vara väldigt lent och härligt så då skippar jag att applicera volymgivande produkter. Jag älskar känslan av väldoftande, glansigt och skinande hår! 

Jag använder mig utav – Living Proof Satin Hair Serum, Kevin Murphy Shimmer.Shine och G.K Leave-in Spray

DSC_0029

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Whaaat?!? Det later ju nastan for bra for att vara sant, nu blir det knapert I planboken, hahaha 😛 tack for snabbt svar!

  kalifornienmamman 2014-08-06 04:31:21 http://kalifornienmamman.wordpress.com
  Svara
 • Stämmer det inte att man måste avsluta med balsam när man använt inpackning? Har alltid hört att man först har schampo för att öppna upp håret, därefter inpackning för att vårda håret medans stråt är ”öppet” sen stänga håret igen med balsamet… Är det en myt bara? 🙂

  Sophie 2014-08-05 14:21:00
  Svara
 • Hej Elin!
  Först och främst vill jag säga vilken underbar blogg jag har alltid haft rätt slitet hår(nu är jag ju ändå bara 14) och inte orkat ta hand om det men nu det senaste året har jag tagit hand om håret med bra produkter och håret är nu helt underbart. Tack för bra inspiration och tips!
  Nu till frågan!
  Jag sätter alltid i inpackningen före shaponering för jag tänker att håret blir fett när man tar det efter! Men det kanske det inte blir?

  Cajsa 2014-08-05 14:20:51
  Svara
 • Åh, om du har tid, kan du svara på om det är silikoner i KM shimmer shine? Hittar inte info om det någonstans på nätet men är grymt sugen på den sprayen 🙂

  Kalifornienmamman 2014-08-04 03:38:22 https://kalifornienmamman.wordpress.com/
  Svara
 • älskar dina tips, måste helt klart prova dom och se om det är bra för mitt hår. Måste verkligen komma igång med att få ett bra hår snart. Hoppas du svarar snart angående en tidsbokning hos dig och vad det ligger på ungefär.

  Kram och ha en trevlig kväll

  Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 2014-08-03 21:23:32 http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams/
  Svara
 • Jag har lyckats vänja håret vid att bara tvätta var 4:e dag men tycker det är svårt att nå ända till dn vecka emellan tvättarna? Tips? Mitt största problem är inte att håret blir fett utan att det just blir smutsigt och min hårbotten börjar klia och flagna

  Gaby 2014-08-03 18:30:14
  Svara
 • Hej! Superbra inlägg. Undrar varför du under första schampooneringen inte masserar? Hjälper det om man bara drar igenom snabbt? Eller vad är orsaken till att du inte masserar båda? Jag har nämligen själv alltid masserat båda mina gånger jag tar schampoo 🙂

  kram! du äger

  sandra 2014-08-03 17:41:31
  Svara
 • Hej elin! Hoppas verkligen verkligen verkligen på svar på denna fråga. Förut skrev du att du använde unite luxury mouistore and shine cream. Vad tycker du om denna? Är den värd att köpa till ett slitet blekt hår? Om inte, tips på en annan vårdande leave in kräm? Vill helst ha kräm, inte spray. Och till sist, vart kan jag köpa unite leave in krämen? Har letat som en galning. Tack för en riktigt bra blogg, hoppas på svar. KRAM!

  Tilda 2014-08-03 17:29:00
  Svara
 • Hej Elin, och tack för den bästa skönhetsbloggen som finns!
  Detta kanske inte ingår i en frisörs kunskaper, men lite relaterat är det.. Såhär är det: Min hårbotten har börjat klia något så förbannat de senaste två veckorna, i samband med värmeböljan började det. Har kollat i hårbottnen flera gånger, inga löss, inga flagor, ingen torrhet och är inte röd och irriterad heller. Det kliar men gör inte ont, har aldrig haft elr känt något liknande förut. Finns det någon speciell anledning till att det blivit såhär? Kan det vara värmen som bara gör så att hårbotten blir extra utsatt?
  Har köpt totalt parfymlösa och fuktgivande schampoon & balsam på apoteket samt en rekommenderad gel som man masserar in i hårbottnen efter man duschat men vaknar fortfarande med att det kliar igen. Så obehagligt bara.. några tankar?

  vendela 2014-08-03 16:16:44 http://www.vendelan.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!