Då kör vi – Ställ din fråga

Jag blev jätteglad att ni gillade min idé om att ha min första frågestund LIVE. Jag vill då att ni ska ställa frågor till mig i detta inlägg, det kan vara om precis allt. Allt inom hår, mig eller hårprodukter – precis allt. När jag tycker ni skramlat ihop så pass många frågor så kommer jag svara på dessa i en video sedan, KUL VA? Lite panik över hur den ska låta, men vi kör. 

Elins Frågestund
Ställ din fråga i kommentarsfältet! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
105kommentarer
 • Hej elin jag undrar om du kan hjälpa mig med mitt hår för när jag duschar med shampo och balsam på kvällen så blir det bara en stor tov när jag ska borsta det efter dushcen innan lägg dags. Dagen efter så försöker jag borsta ur toven men det går inte bra kan du ge mig några bra tips så jag får det lent och inte lika tovigt MVH TILIA LARSSON

  Tilia larsson 2018-04-16 10:53:36 http://[email protected]
  Svara
 • Hej elin min fråga till dig är om jag duschar på kvällen med ballsam och schampo och sen borstar jag håret och jag vill ha det lent och osmutsigt men toverna inte går bort och det har varit länge och dagen efter försöker jag borsta håret men det går ändå inte att få bort toverna och vi har klippt det 3×4 gånger och det växer och när det är långt så blir det tovigt och när jag har klippt det så är det lent och fräsht och inte smutsigt snälla kan jag få något tips MVH TILIA LARSSON

  Tilia larsson 2018-04-16 10:45:34 http://[email protected]
  Svara
 • Hej Elin! Mitt största problem med mitt hår är att det blir fett och oljigt väldigt snabbt efter tvätt! Ibland börjar de se oljigt och stripigt ut uppe vid hårbotten redan efter en dag! Jag har lagt ner massa pengar både på lite billigare schampon och dyrare som ska hjälpa men ingenting fungerar! Produkterna jag använt mig av är bain clarifiant från kerastase, normalazing schampoo från matrix biolage och några andra.
  Jag tycker detta verkligen är jobbigt eftersom att snart känns det som den enda utvägen är att tvätta håret varje dag. Jag använder torrschampo, men det tar så snabbt slut!

  För ett tag sedan skrev du om ett oil detox schampo från Redken, är det något du skulle rekommendera?

  Tack på förhand!
  Kram Emma!

  Emma 2014-08-13 16:43:33
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar vad som är hårfärgen och frisyren för hösten 2014?
  Tycker du att man kan köra på lite ljusa effekter i brunt hår nu när det är påväg att bli höst, eller ska man satsa på det när det blir vår och sommar?
  Vad är bronde för något? Är det en mildare version av ombre?

  Laura 2014-08-12 19:30:19
  Svara
 • Hej Elin! Jag har en fråga om kost till håret. Finns det något speciellt som man kan äta så
  Håret blir bättre/finare? Typ någon frukt eller något? Och sen vitaminer är det viktigt för håret? Och isåfall vilka vitaminer ska man få i sig? Kram!

  Wilma 2014-08-12 13:52:02
  Svara
 • Vad tycker du om John Friedas ’Go Blonder’ schampo och balsam? Sliter det mycket på håret?

  jonna 2014-08-11 14:08:07
  Svara
 • Vad tycker du om Tangle Teezer borstarna? Är dom så skonsam mot håret som det sägs?

  jonna 2014-08-11 14:05:27
  Svara
  • Svar på jonnas kommentar.

   Jag gillar dom jättemycket, billiga och har en snygg design. Dom är också perfekta att använda när man har löshår 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-08-12 13:04:35
   Svara
 • Vad är ditt absolut bästa hårtips?

  Elsa 2014-08-10 23:05:54 http://elsasterner.se
  Svara
 • Hej! Jag har självlockigt hår som är väldigt frissigt och naturligt torrt. Och vad jag än gör så växer det aldrig! Vill spara ut det men får alltid kluvna toppar. Jag kör bm ocj bara naturliga oljor i håret som leave in och inpackning (kokos/avokado/arganolja) och ingen styling eller fön alls. Ingen borstning i blött hår, sover med lös knut osv. Kämpar verkligen för att hålla det hälsosamt. Men måste alltid klippa bort det som växt ut sen senaste klippning, även om jag klipper ofta eller lite mer sällan. Ibland mer än det som växt.inte färgar jag eller bleker håret längre. Vad ska jag göra?? Vill så gärna få lite längd på det men det verkar vara hopplöst! Mity hår har i stort sätt stannat upp och jag hoppas verkligen det finns en lösning? Snälla hjälp mig, kram fina du! PS. Har tidigare provat rekommenderade shampoon/balsam men dem har inte gjort någon större skillnad alls:(

  Johanna 2014-08-09 23:55:55
  Svara
 • Hej!! Jag har ljust självlockigt och alltså väldigt frissigt/torrt h

  Johanna 2014-08-09 23:47:30
  Svara
 • Hejsan! För det första så har jag ett väldigt lockigt hår, ända in i hårbotten. Jag avskyr det, eftersom jag oftast ser ut som en trollunge i håret, då mitt hår är jätte grisigt, stort och bara allmänt risigt och puffigt. Vad skulle jag kunna göra för att få det mer välvårdat&plattare/stylat?
  Och för det andra så har jag mycket röda pigment i håret som jag vill bli av med, hur ska jag gå till väga? Färga med askfärg? Eller kan jag använda silverschampoo? Min nuvarande hårfärg är brun.

  Linda 2014-08-08 11:19:24
  Svara
 • Hej!
  Jag skulle vilja ha ett bra tips på någon volymprodukt son du har i håret innan du fönar de. Mousse, spray eller någon blandning? 🙂 jag vill inte att de ska kännas att jag har massa produkter i hårbotten.

  Tack för en grym blogg!
  Kram

  Sofie 2014-08-07 23:38:40
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har funderat på hur det egentligen funkar med balsam och inpackning. Ska man bara applicera detta i hörtopparna eller i hela håret? Har hört att man blir flottig snabbare om man har balsam i hårbotten…

  Sarah 2014-08-07 19:54:53
  Svara
 • Sliter det att ha håret i toffs? Mitt natuliga hår är lockigt och stooort så tidigare har jag plattat håret efter varje dusch vilket gör att håret blir slitet och inte växer .. Så går numera runt i toffs. Men har hört att det inte ska vara så bra?

  Julia 2014-08-07 19:52:45
  Svara
 • Hej Elin,

  Min hårbotten är väldigt torr och dessutom kliar det väldigt mycket. Vad kan jag göra åt detta? 🙂

  Ha det bra / Caroline

  Caroline 2014-08-07 14:08:40
  Svara
 • Hur appliceras saltspray? 🙂
  Hur mycket/lite ska du ta?
  Både torrt/ blött hår? Hur?

  Allmänna tips hade varit toppen och få veta 🙂

  Kram

  Sofie 2014-08-07 00:26:51
  Svara
 • Mitt hår blir alltid gult/orange när jag blonderar det, mitt hår här ljusbrunt/mellanbrunt med guldiga toner… Finns det ingen chans till att få det blont??

  Mallan 2014-08-06 22:20:47
  Svara
 • Sliter saltvatten spray på håret?

  Emily 2014-08-06 18:42:02
  Svara
 • Tips på bra locktång om man vill ha beach waves? 🙂 vilken locktång använde du när du gjorde tutorial på ”Bohemian Braids”.

  Vicktoria 2014-08-06 18:13:20
  Svara
 • Hej Elin!

  Mitt hår blir väldigt poröst och stort när det har varit blött och torkat. Jag tycker att det ser ovårdat ut och tycker inte om det, vad kan jag göra?

  Kram

  Sofia 2014-08-06 17:19:22
  Svara
 • Hur ofta ska man tvätta håret egentligen? Jag försöker vänja av håret från att bli fett så fort. Hur långt tid tar det innan jag ser förbättring? Har tvättat håret 1 gång i veckan den senaste månaden men det blir fett ganska fort ändå.

  Marielle 2014-08-06 16:04:26
  Svara
 • Hej! Jag undrar över vilken kevin murphy schampo+balsam ska man välja?
  Har ganska frissigt och torrt hår just nu, och håret har nog fått sig några omgångar då jsg gått från brun til mer blond. (Allt gjort hos frisör såklart) men nu tänkte jag ge mig in på kevin produkterna men fastnar på vilken jag ska ta. Överlag har jsg tjockt och ändå friskt hår.

  Samt vilka storlekar på locktång är ett måste hemma i hyllan?

  Frida 2014-08-06 14:25:27
  Svara
 • Om man ska sätta in löshår, vad är skonsammas? keratinvax eller loops/mikroringar?
  Kan du nämna några löshårsmärken som ligger i samma prisklass som rapunzels egna?

  J 2014-08-06 13:39:41
  Svara
 • Har du nått tips på tabletter som hjälper till om man ha mycket håravfall och håret blivit mycket tunnare på hjässan mest??
  Kan alla dessa argan/hår oljor påverka hårets färg? Jag är väldigt kallt ljusljusblond och upplever att mina toppar är mörkare å guldigare där jag använt oljan..
  Hårolja vs Redken cat treatment vs Redken antisnap, vad är den största skillnaden mellan dem på vad de gör med håret? Och vilka av dessa tre kan du para ihop med tre olika hår/hårtyper/människor?
  Vilken uppljusningfärg recept är finast för att få ljusläget 10 och kall nyans om utgångsläget behöver ljusas upp 2-3 steg?
  Varför valde du just att ha de hårproduktsmärken du har? Vad tycker du om märket joico ?

  J 2014-08-06 13:28:04
  Svara
 • Hej Elin!
  Vad kostar det att klippa/färga hos dej?

  Sissi 2014-08-06 11:54:30
  Svara
 • Varför skriver du bara personliga grejer om de som är kända? 🙂 Tex. annica och bella? Du skriver aldrig så om privatpersoner. Undrar bara! Tex. underbara annica. Du skriver inte tex. härliga sara var här igen! Utan då är det bara bilder 🙂

  sandra 2014-08-06 11:53:19
  Svara
 • Hej! Har problemet att mitt hår en bit in på dagen ser stripigt ut. Måste kamma det hela tiden för att få de se bra ut. Finns det någon produkt man kan använda mot detta?:)

  Erika 2014-08-06 11:22:06
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag tänkte köpa en GHD plattång snart och jag har mellantjockt skandinaviskt blont hår som är ganska rakt vanligtvis och tänkte fråga vilken plattång du tycker att jag ska satsa på?
  Tack för en superbra blogg!!

  Linnea 2014-08-06 11:11:17
  Svara
 • Hej Elin!
  Tänkte bara börja med att säga att jag verkligen älskar din blogg! Följer alltid dina superbra råd och har blivit mycket mer intresserad av att ta hand om mitt hår. Läser den så ofta som möjligt och följer även din youtubekanal flitigt.
  Nu till frågan; jag började med nytt schampoo och balsam för ca 2 månader sedan, Tresemmé Keratin Smooth och det har fungerat jättebra, håret blir sååå lent och lätthanterligt. Jag tvättar håret 2 gånger i veckan och resten av dagarna så lever jag på torrschampoo. Jag gör så som du skriver och tar först en liten klick och smörjer ut i håret och sköljer sedan ut det för att sedan tvätta ur det riktigt och sedan avslutar jag med balsamet.
  Jag vet inte om det kan bero på schampoot och balsamet att min hårbotten har börjat bli torr, för jag vet inte riktigt hur lång tid det tar för håret att vänja sig vid nya produkter så jag tänkte höra med dig.
  Min hårbotten har, sedan kanske 1-2 veckor tillbaka börjat klia otroligt mycket, inte just när jag har duschat håret men senare när det har börjat bli smutsigt. Hårbottnen är jättetorr och fnasig och det kliar och börjar blöda. Jag vet inte om det beror på schampoot och balsamet men jag antog att det kanske kan bero på det.
  Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag tänkte först fråga dig innan jag söker vidare vård eftersom du kanske vet vad det kan bero på. Jag vet inte vad jag ska göra och detta är verkligen jättejobbigt!
  Är sååå tacksam för svar!

  Linnea 2014-08-06 11:08:55
  Svara
 • Hej, undrar lite över hur du kan hålla ditt hår fräscht om du bara tvättar håret 1-2 ggr i veckan? Är det bara torrschampo du använder till detta? 🙂 Jag tvättar också håret 2 dagar i veckan, men ändå så är håret fett 1-2 dagar efter.. Har du något tips? Kram!

  Klara 2014-08-06 10:34:24
  Svara
 • Kom på fler frågor:) Vad jobbar du i för skor? Får du inte ont i fötterna av ”vanliga” med ex klack? Tränar du för att förebygga ev problem med värk i axlar, rygg osv som man hör att en del frisörer kan drabbas av?

  Åsa 2014-08-06 10:30:19
  Svara
 • Gör ett volymshampo att färgen släpper tidigare? Vet att man ska ha hårprodukter för färgat hår, men jag har innan hårfärgningen köpt på mig volymshampon. Tack:)
  Och tack för en superblogg!!

  Soffan 2014-08-06 08:48:01
  Svara
 • och juste, hur gör du dina bilder? i vilket program när du sätter samma bild på bilden fast den översta är lite mindre? hehe hoppas du förstår!

  madde 2014-08-06 08:11:55
  Svara
 • hejsan! vilken texttyp använder du på dina inlägg?

  mitt hår är axellångt, några tips så det växer fortare?

  måste även köpa mig en ny hårfön, någon du rekommenderar till skandinaviskt hår?

  skulle även bli glad för lite vardags frisyrer med kort hår! då jag tyvärr bara har axellångt.

  tack så mycket, och grym blogg!!

  madde 2014-08-06 08:03:59
  Svara
 • Igen om såna där vita pluppar på håret och sedan går det av..; kan man då göra en keratinbehandling eller blir det för ”mycket” för håret att klara av?

  Kris 2014-08-06 06:07:56
  Svara
 • Jag hade i Maria Nilas color palett hazelnut i blont hår för att få en mjukare ton, men det blev pissgulbrunt. Måste jag bleka bort detta nu?

  Kris 2014-08-06 06:06:11
  Svara
 • Går det att stoppa ett hår som fått de där vita plupparna på stråna från att gå av eller är det för sent då?

  Du skriver ofta om redkens saltvattenspray nr 20. Är det den du menar då för 07 verkar vara saltvattenspray?

  Har Kevin murphy någon produkt med keratin?

  Har dina (med nuvarande märke) extensions glidit ner något, vad gör du då?

  Kris 2014-08-06 06:04:47
  Svara
 • Hej Elin!
  För drygt 3 veckor sedan klippte jag mig, frisören sa att hon skulle ta endast 2-3cm men innan slutet hade hon tagit mer än 10cm. Så nu har jag bara just under nyckelbenet vilket jag inte alls är nöjd med, gråtit flera gånger över hur kort de blev.. Har du några tips på vad jag kan göra för att få håret att växa på nolltid? Något piller? Något att massera in i håret? Vad som helst? Vill veta alla dina förslag. Vill inte veta med att gå runt i en hästsvans mer.. Vill kunna fixa mitt hår igen..
  Kram, du är jätte duktig på de du gör!:)

  Micaela Hedin 2014-08-06 01:44:57 http://micaelahedin.se
  Svara
 • 1. Vad ska man tänka på om man försöker spara ut håret? finns det några knep för att få det växa snabbare?
  2. Vad ska man göra för att få mindre torrt hår?

  Astrid 2014-08-06 00:45:58
  Svara
 • Hej! Först måste jag bara säga att jag ÄLSKAR din blogg och du verkar så duktig på det du gör!
  Jag undrar:
  1. Du har pratat både om torrshampona Redken – Pillow proof blow dry och Kevin Murphy – Fresh hair. Men vad är det för skillnad på dem, varför gillar du dem och vilken föredrar du?
  2. Vilken saltvattenporay tycker du är absolut bäst om man vill få lockarna att hålla utan att använda hårspray.
  3. Har du alltid varit lika duktig på att ta hand om ditt hår? Har du några dåliga hårminnen?
  4. Kan inte du snälla lägga upp en video där du visar hur du sminkar dig och vilka produkter du använder?
  5. Vilket tycker du är det bästa detoxshampot om man vill ”rena” blont hår?
  Kram!

  Alva 2014-08-05 23:32:48
  Svara
 • Hej, jag har väldigt lockigt hår, som direkt ser frizzigt, torrt och skadat ut. Har därför tänkt prova balsametoden, tror du det skulle hjälpa? Om inte har du något tips på någon bra serie/ produkter för lockigt hår? Kram

  Agneta 2014-08-05 23:31:18
  Svara
 • Hej Elin!
  En kanske dum fråga men frågar man inte får man inga svar 🙂 Jag vill spara ut och få långt hår och efter att ha googlat verkar det som att massage av hårbotten är en sak som kan påskynda. Men vad för typ av massage syftar man på? Räknas det om man kör men en sån där hårmassagegrej från telniknagasinet? Eller är hårborstning att räkna som massage om borstet tar i hårbotten? Eller är det helt enkelt massage i den benämningen att man använder händerna och masserar såsom man tex masserar en axel? Haha känner mig sjukt dum men vore otroligt tacksam för svar! Stor kram!

  Sara 2014-08-05 23:31:05
  Svara
 • Hej! Superbra blogg!!!

  Jag såg att du använde amika oil treatment i din hårinpackning. Kan jag lika gärna använda maroccan oil?

  Jag har EXTREMT torrt hår. Varje gång jag klipper mig frågar frisören om jag använder inpackning.. Jag är självlockig och har tjockt hår. Köpte idag GKs leave in spray som du rekommenderade samt serumet från samma serie. Rekomenderar du att jag kör maroccan oil i inpackningen sen leave in, olja, serum (i den ordningen efter dusch)? Jag använder en inpackning som heter keraste nutritive masquintense för tjockt hår (den med oranget lock) som min frisör rekommenderade. Har du någon annan rekomendation?

  Till sist undrar jag vad du tycker om brazillian blow out? Är det bra för håret? Jag ska back packa i Asien i höst och funderar på att göra en blow out inför det.

  Hoppas du orkar svara på alla mina frågor, jag är helt lost i hårdjungeln bland alla produkter och frisörerna som verkar vara mer intresserade av att sälja varor än att faktiskt hjälpa mig. Vill än en gång nämna att jag älskar din blogg och att du verkligen är superduktig!

  Kram!

  Sanna 2014-08-05 23:08:22
  Svara
 • Hej! Jag är själv frisör och säger till alla mina kunder att balsam är ett måste efter inpackning. Jag menar schampo öppnar ju fjällskikten, inpackning reparerar endast håret. MEN det sluter inte igen hårstrået. Och om håret inte är stängt så är det ju mer mottagligt för slitage. Jag tycker det är superviktigt med balsam för att vårda ett trasigt hår. Hur tänker du när du säger att man inte behöver balsam? Bara väldigt nyfiken. Tack annars för bra blogg!

  Linnea 2014-08-05 22:57:49
  Svara
 • Hur bra är produkterna i tigi bed heads serie? Har hört mycket bra om dom av mina kompisar men jag har alltid velat köpa från frisör, typ goldwell. Tack för en grym blogg!!:D
  Kram

  Matilda 2014-08-05 22:44:25
  Svara
 • Hej Elin! Mitt hår tar inte emot färgen ordentligt. Färgar mörkbrunt men det tvättas ur och efter ca en månad så är det tillbaka till ljust. Har ljusa slingor under. Jag använder permanent hårfärg när jag färgar. Har förståelse nu på sommaren då jag vet att solen bleker men det är även såhär på vintern. Kan även berätta att i min naturliga hårfärg så har jag en aning röda pigment i håret. Har du någon susning vad detta beror på? Så frustrerande! Detta händer även när jag färgat håret hos min frisör. Jag använder bed head produkter.

  maria 2014-08-05 22:22:16
  Svara
 • Hej, jag har väldigt tunt hår och så fort jag borstar det så låssar massor med hår. Nu har nästa halva håret gått av, har du något tips på att få ”starkare” hår?

  Alice 2014-08-05 22:20:38
  Svara
 • Vad tycker du om inpackningar lite med la’ nature? Jag syftar på kokosolj inpackning? Och vad tycker du om vanlig ’färdigbladade’ hårinpackningar”?
  Alltså, för- och nackdelar med båda, ex. man behvöer schampoonera håret flera gånger med kokosolja i håret.
  KRAM 🙂

  Isabell 2014-08-05 22:12:26
  Svara
 • Tack för en superbra blogg med massor av härliga tips. Synd man bor i Malmö annars skulle jag mer än gärna klippt och färgat mitt hår hos dig. Nu till min fråga;
  Jag brukar oftast tvätta mitt hår var tredje dag med schampoo, inpackning och balsam samt lägger i lite olja i topparna. Dock vill jag ha mitt hår uppsatt när det är blött och blir i en knorr/knut då mitt hår är i page. När jag sen tar ut det när det torkat så är trassligt, svårt att reda ut och ser ut som sockervadd. Mitt hår är tjockt och har självfall med fina hårstrån. Har du några tips på hur jag ska göra? Har inte tiden att föna och platta det varje gång.. Men gör jag det är det otroligt mjukt, glansigt och livfullt. Tack för svar! 🙂

  E 2014-08-05 21:52:55
  Svara
 • Jag är 15år och har nyklippt ljusbrunt hår som slutar strax nedanför skuldran, mittbena och uppklippt ”lugg”. Min fråga är hur jag kan styla det, det blir lätt ”uppdelat” och sitter lixom inte ihop,lockar och plattat sitter inte i och det är bara i vägen
  Tack på förhand:)

  Tilda 2014-08-05 21:50:26
  Svara
 • Många frågor om hår ovan ser jag:) Såklart;) Kan du inte berätta 5 saker som vi inte vet om dig som inte berör ditt yrke? Är ni flera i din släkt som är frisörer?har du och din kille varit tillsammans länge? Har du några syskon och isf var bor och jobbar de med? Har du ngn känd person du gärna skulle vilja ha som kund? Har du haft löshår länge? Din största hårmiss? Många frågor blev det visst;) Din blogg är helt fantastiskt bra!! Kram

  Åsa 2014-08-05 21:10:43
  Svara
 • Hej!! Är det försent att bli frisör när man är 22?? Vad ska man tänka på när man väljer ”skola”?!
  Tack för en galet bra blogg!!!

  Anna 2014-08-05 20:59:02
  Svara
 • Klipper du aldrig korta frisyrer?
  Klipper du aldrig killar?
  Hur många kunder har du på en dag?
  Hade varit roligt att se bilder på uppsättningar som
  du har gjort, tex brudar eller backuppsättningar.

  Louise 2014-08-05 20:46:27
  Svara
 • Har du något speciellt tips på hur man får håret att växa så bra och snabbt som möjligt? Kram

  Isabell 2014-08-05 20:42:11
  Svara
 • Hur bokar man en tid hos dig? Går der lika bra att ringa som att smsa till dig eller?

  Bea 2014-08-05 20:33:02
  Svara
 • Vilken Mason Pearson borste rekommenderar du till ett lågt tjockt hår, som ditt ungefär! Sen undrar jag om du testat Kevin Murphy produkterna som likt ett ögonfrans- serum skulle få håret att växa fortare. Fungerar dom verkligen, växer håret fortare. Undrar också om det funkar lika bra att färga håret ljusare som att bleka det svagt. Jag bleker väldigt svagt på salong, men håret blir ändå torrt trots inpackningar och massa hårolja. Hade färgning varit ett bra skonsammare alternativ. Blir färgen fin och håller det sig flera tvättar? Tack för en fantastisk blogg.

  Pernilla 2014-08-05 20:25:14
  Svara
 • Några tips på hur man kan få håret att växa?
  De vitaminpiller som heter ”hairvits” , hjälper dem verkligen håret att växa och få friskare hår??

  Conne 2014-08-05 20:16:54
  Svara
 • Om man ska färga ombre hemma kan du förklara tillvägagångssättet, så att det blir snyggt och inte en skarp övergång på ombren?

  Lina 2014-08-05 20:06:55
  Svara
 • Hej Elin.
  Jag permanenta mitt hår för ungefär 6 månader sen. Och mitt hår blev helt förstört så fick klippa av mitt hår till axlarna och hade långt bra hår innan. Men nu är det fortfarande väldigt torrt och slitet. Hur får jag det till att bli i bra skick igen? Jag använde inpackning lite då och då. Och hårolja varje dag. Och det är fortfarande lite lockigt och vill få bort det. Vilka tips har du till att jag ska få fint och friskt hår igen? Vill ha det långt och fint igen.
  Tack om du kan ge mig tips:)

  jessica 2014-08-05 19:45:23
  Svara
 • Hej!
  Mitt hår är mer mot det tunna hållet och så fort jag går ut i blåsten så blir håret tovigt och jag måste borsta håret igen när jag kommit in för att det inte ska se risigt ut. Jag sköter om håret bra, tvättar det två gånger i veckan, använder hårolja ibland och gör hårinpackning en gång i veckan. Det spelar ingen roll vad jag har gjort och vad jag än gör, mitt hår har alltid varit så här. Jag vill inte behöva stå ut med det längre, finns det något som kan tänkas hjälpa? Skulle vara sååå tacksam för svar!

  anna 2014-08-05 19:45:03
  Svara
 • Du gjorde ett inlägg för längesen om bloggarnas hår, kan du göra ett nytt? man ser inte bilderna i det inlägget 😀

  Lina 2014-08-05 19:44:44
  Svara
 • Hej! Om man vill ha en soft ombre när man idag har blonda slingor hur rekommenderar du att man förklarar för sin frisör? Är det bäst att ta med sig en bild och sen diskutera utifrån det? Eller vad tycker du som frisör är enkast när en kund kommer in? Tack!! 🙂

  Emma 2014-08-05 19:42:52
  Svara
 • Hej! Hur kan man få bort bristningar? Vet att det leker med tiden men jag mår dåligt över dom och skulle göra vad som helst för att slippa dom.

  Maria 2014-08-05 19:42:35
  Svara
 • Hej!
  Skulle vilja ha tips på en riktigt bra hårborste. Vet att du flera gånger rekommenderat Mason Pearson, men jag har tyvärr inte möjlighet att lägga uppåt 1000kr på en borste, även om jag skulle vilja…

  Sarah 2014-08-05 19:26:06
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en riktigt bra blogg!
  Först måste jag fråga vilka produkter du använder till ansiktet gällande både rengöring och makeup?
  Och har du några tips till att få tunt hår mer livat?
  Tack för allt! Kram Annette

  Annette 2014-08-05 19:22:55
  Svara
 • Bästa tips för frissigt hår?

  Mimmi 2014-08-05 19:10:28
  Svara
 • Kan du lägga ut en film eller bilder på ditt boende?

  sandra 2014-08-05 19:06:55
  Svara
 • Varför drar du schampoot en gång utan att gnugga innan du gnuggar?

  Vilket är ditt favorit bugdet scahmpoo och balsam? Som finns att köpa på mataffär eller liknande.

  Hur kommer det sig att kändisar kommer till dig? Betalar de mindre när de tex. ger dig en shotout? Ärligt svar nu! 😉

  Hur är din sminkrutin på morgonen?

  sandra 2014-08-05 19:06:10
  Svara
 • Hej!
  Jag har undrat länge vad det egentligen är för skillnad mellan billigare schampon (sådana som man kan köpa på Coop för ca 30 kr) och dyra schampon som kostar mycket mer? Är de bättre? Finns det något bra schampo men som inte är superdyrt?
  Tack på förhand!

  Elsa 2014-08-05 18:34:38
  Svara
 • Kan du inte berätta lite om din karriär? Hur jobbar du idag? Hyrstol, anställd eller egen salong? Några anställda? Hur mycket du jobbar osv 🙂 hur blev du den du är idag? Hur utbildade du dig? Några vidareutbildningar? Nyfiken! :))

  Sarah 2014-08-05 18:24:44
  Svara
 • Tack för en superbra blogg!

  Jag är själv frisör (lärling i sista fasen). Jag undrar om du kan visa hur du gör dina snygga ombrefärgningar/soft ombre? Jag tycker själv att de är så svåra att få till bra! Men antar att jag har helt fel teknik. Vore jättesnällt om du kunde visa 🙂

  Sarah 2014-08-05 18:20:58
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har just nu midjelångt lockigt hår och funderar på att klippa kort – över axlarna. Har du några tips på vad man ska tänka på när man klipper av såpass mycket samt vilka korta frisyrer som passar lockigt hår + stylingtips! TACK. din blogg är såå bra!

  elin 2014-08-05 18:00:20
  Svara
 • Hej, jag har tänkt färga ombre. Just nu har jag VÄLDIGT blondt och solblekt hår, vilken färg på själva ombren skulle passa och se mest naturligt ut?

  Hanna 2014-08-05 17:40:05
  Svara
 • Vad tycker du om balsammetoden? är den lika bra som hemsidan säger?

  julia 2014-08-05 17:39:13
  Svara
 • hej elin! har inte så många frågor om hår osv så jag tänkte skriva lite frågor om vad som helst,

  1. har du pojkvän? om, var träffades ni?
  2. när visste du att du ville bli frisör?
  3. vad använder du för smink till vardags?
  4. fem saker du inte skulle kunna leva utan?
  5. din största idol.
  6. hur ofta klipper du dig & vad tycker du det är en bra tid mellan klippningarna om man bara klipper topparna t.ex.
  7. det viktigaste i sminkväskan.
  8. drömresa.
  9. kan du visa några favoritplagg!
  10. pinsammaste som hänt dig.
  11. har det hänt att du gjort något fel när du klippt någon eller färgat håret eller så?

  kommer inte på fler frågor. kul med frågestund!
  din blogg är så bra.
  kram

  Hanna 2014-08-05 17:04:49
  Svara
 • Hej Elin! Såg att Lovisa hade frågat om håret slits bara av att skölja det? Jag undrar också det och hoppas du kan svara på det!! Tränar iprincip varje dag och i denna värme blir man ju svettig i hela håret haha, måste alltså alltid skölja av det med vatten. Slits det mycket?

  Kramis

  Anna 2014-08-05 16:59:31
  Svara
 • Hej! Kan inte du visa hur det ser ut på din salong? 🙂 för du har väl en helt egen salong, eller hyr du en stol hos någon annan?

  Klara 2014-08-05 16:51:22
  Svara
 • Vad tycker du om Kérastase’s hårprodukter?

  Elsa 2014-08-05 16:44:14 http://elsasterner.se
  Svara
 • Har du några tips på hur man ha en kort pixiefrisyrer om man har en kraftigare hals?

  Gaby 2014-08-05 16:39:22
  Svara
 • Halloj Elin!
  Har en lite annorlunda fråga till dig som jag hoppas på att du kan svara på 🙂
  Jag jobbar som målare å det innebär att jag får mycket spackel damm, tapetklister å mycket mycket annat i mitt hår. Mitt hår blir hemskt efter jag tex slipat ett helt rum. Min frisör rekommenderar att jag använder keps under tiden jag jobbar och jag har väl testat det men det funkar inte i den här värmen får värmeslag då istället. Jag tvättar även bara håret två gånger i veckan och vill inte behöva tvätta det oftare pga mitt jobb. Då är min fråga vet du eller har du nå tips på hårprodukter som kanske kan hjälpa till så jag inte får så mycket skit i håret,som jag har innan eller typ efter 🙂 sjukt tacksam för svar för känner verkligen hur dammet å sånt förstör mitt hår 🙁

  josefine 2014-08-05 16:36:28 http://iconosquare.com/viewer.php#/zozzing
  Svara
 • Hej! Har två frågor. Låter jag mitt går självtorka blir det mycket skitigare snabbare än när jag blåser det med värme precis efteråt, hur kommer det sig? Har även en till fråga angående ”kändisar” du klipper, hoppas du inte tar frågan på fel sätt, jag dömmer ingen. Enligt dig så har du inte några tider kvar på kanske tre månader framåt men när jag läser Annikas och bellas blogg så får de nya tider när de behöver det. Går kändisar före ”vanliga” människor? Som sagt, ingen kritik alls. Förstår att du har ett eget företag och får man reklam via bloggar så ska man sjävklart ta den chansen, undrar bara hur du tänker kring detta?

  Elin 2014-08-05 16:31:56
  Svara
 • Hej. Eftersom jag har väldigt torrt och slitet hår och vill få det friskt och fräscht, vad rekommendrar du för hårvårds serie för mig?
  Har använt Bed Heads röda schampo och conditioner nu, och de 4 första veckorna kändes håret väldigt friskt. Men nu efter över en månad så börjar det bli frissigt och torrt igen. Jag använder även Kerastases gröna olja/serum på det men det var samma med den, efter någon vecka blev det torrt igen. Har även klippt mig nyligen men det blir ändå inte bra.. Tacksam för några tips eller vad som helst som kan hjälpa mig!! 🙂

  Anna 2014-08-05 16:29:00
  Svara
 • Hej!
  Min dotter har superkrulligt hår, det är inte som ett afro, hon har väldigt fina korkskruvar och väldigt fint hår. Men – det blir väldigt lätt torrt och tovigt och jag undrar om du kan rekommendera någon bra produkt (kanske någon olja eller så)? Hon är endast 3 1/2 år så gärna något skonsamt och milt. Har testat balsamsprayer men tycker att det blir så strävt efteråt ändå, men det funkar bra när man ska borsta ut det.

  VÄLDIGT tacksam för svar! 🙂

  Jessica 2014-08-05 16:23:05
  Svara
 • Hej Elin! Jag har axellångt hår som aldrig funkar som jag vill, det blir alltid frissigt om jag inte plattar med plattång och det vill jag inte göra eftersom att det slits ganska rejält utav det. När jag är utomlands och badar i saltvatten får jag alltid perfekta lockar, men hemma i Sverige blir det mest bara livlöst och frissigt, varken platt eller lockigt. Har du tips på vad jag kan göra för att framhäva mina lockar och dämpa det frissiga så att jag slipper använda plattången? Kram

  Sara 2014-08-05 16:15:36
  Svara
 • 1. När man använder sig utav torrschampo, hur mår hårbotten egentligen då? Jag duschar håret 2 gånger v, o torrschampoo resten. Blir det ej lager,på lager?
  2. Jag har redken 02 satinwear värmeskydd, måste man föna håret för att det ska ”aktiveras” eller går det lika bra och låta det självtorka och att det gör sin värkan ändån?
  3. Vilken variant av Mason pearson borsten är bäst och vilken har du? Kan alla hårtyper ha den?

  Louise 2014-08-05 16:06:12
  Svara
 • Ställde en fråga förut i ett annat inlägg, men kan ju ställa den här istället 😀

  ”Hej Elin! Vill först och främst säga att jag verkligen älskar din blogg, kan sitta i flera timmar och bläddra igenom, så grym är du! Nu till min fråga. Jag har väldigt slitet överhår, topparna klipper jag regelbundet så dom är fräscha. Men vad ska jag göra åt överhåret? Mitt hår blir väldigt trassligt av detta och det är väldigt jobbigt! Även om jag borstar håret så går det 5 minuter sen kan jag inte ens dra igenom håret utan att det trasslar sig. Vad kan jag göra om jag inte vill klippa upp det? finns det någon annan utväg? Kram!”

  Klara 2014-08-05 16:04:08
  Svara
 • Hej Elin,
  Tack för en jättebra blogg!

  Jag har ett lockigt och blekt hår som alltid blir väldigt frizzigt om jag låter det lufttorka. Jag skulle vilja undvika värmeverktyg så mycket som möjligt och undrar därför om du kan rekommendera något schampoo/balsam /stylingprodukt som tar fram mina lockar och tar bort frizzen.

  /Marie

  Marie 2014-08-05 15:55:23
  Svara
 • Åhh vad bra 😀 Du har en grym blogg!

  Jag undrar vilken av Kevin Murphys shampo/balsam man sak välja om man vill ha volym?

  Och, du nämnde tidigare att du förbereder håret på kvällen, så du inte behöver göra så mycket på morgonen. Snälla, tips!! Hur gör du? 🙂

  Leave-in lotion, DETTA HAR JAG MISSAT, Hur?!?! Hur kan man använda det, mer än efter man har tvättat håret? eller är det endast i blött hår efter tvätt som gäller?

  KRAM

  Zanna 2014-08-05 15:53:19
  Svara
 • Hej Elin! Som frisör, tycker du det är roligt när kunder kommer till dig och ger dig fria händer med deras hår? Eller föredrar du när de har en tydlig bild av hur de vill ha det?

  Linnea 2014-08-05 15:52:47
  Svara
 • Hej fina Elin, du är bäst! Här kommer mina funderingar 🙂
  1.Hairbell som alltid kommer upp på facebook är det något schampoo balsam som verkligen fungerar? Skrivs ju att håret ska växa dunder snabbt haha. Vad är dina åsikter om den produkten?
  2. Behöver man inte ha balsam i efter inpackning? Tycker alla säger så olika om det där.
  Kram på dig 🙂

  Ellinor 2014-08-05 15:40:56
  Svara
 • vilka produkter är bäst för ett lockigt afrikanskt hår? redken courvercious eller redkens serie?
  vad för borste/kam ska man använda för lockigt hår?

  lina 2014-08-05 15:39:42
  Svara
 • vad tycker du om en soft-ombre fast tvärtom? alltså blont i botten 🙂

  lina 2014-08-05 15:34:27
  Svara
 • Hej Elin. Jätte bra blogg. Jag undrar vad du tycker om balsam metoden, jag har för mig att du skrev att du inte gillade den men när jag söker på Internet så står det att det är bra mot friss och jag har provat, märkes schampoo och balsam för frissigt hår, leave in balsam har jag också och olja men inget av det funkar. Så vad ska jag göra ?

  Saga 2014-08-05 15:17:23
  Svara
 • Hej! Jag undrar om det är så att vissa människor har hår som inte kan bli långt, även fast man tar bra hand om det i flera år? Har haft långt hår när jag var yngre men nu är det som att det inte vill längre. Eller är det så att man gör något fel isåfall? Jättetacksam för svar! (Vill bara tillägga att jag tycker du verkar vara en helt grym frisör!)

  Emma 2014-08-05 15:09:25
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur du får till dina supersnygga ombrefärgningar?? vill se en tutorial på hur du gör 😀

  Anonym frisör från norr 2014-08-05 15:03:53
  Svara
 • Hur får man håret att växa mycket fortare?

  Johanna 2014-08-05 15:01:55
  Svara
 • Hej! Du är så himla duktig! Jag har en fråga som lyder: är det svårt att göra bruna slingor i blont hår utan att det inte ser ut som svarta ränder i håret? Kram

  Johanna 2014-08-05 15:00:50
  Svara
 • Hej Elin,

  Hur tycker du att man snyggast stylar ett axellång, utsläppt blondt hår?

  Victoria 2014-08-05 14:59:49
  Svara
 • Vilken linje gick du på gymnasiet?
  Finns det några produkter du rekommenderar för lockigt hår som framhäver lockarna på ett fint sätt?
  Vilket torrschampo och hårspray är dina favoriter?
  Rekommenderar du Nume’s locktänger och plattänger?
  Hur ofta ska man färga om håret?

  Cajsa 2014-08-05 14:58:45
  Svara
 • Hej Elin!
  Det är så att jag slingade håret i maj (slingorna gjordes med blekmedel) därefter la frisören i en färg i hela håret för att blanda ut slingorna mer. Nu efter en hel del badande och solande så har mitt hår gått lite åt det guldiga nyanserna. Vilket gör att det lätt kan se gult ut. Jag har dessutom fått en utväxt på 3-4 cm. Jag hade tänkt lägga en lite mer askblond toning för att få en lite kallare färg och även den färg som jag ville ha från början. Men frågan är om jag ska bleka utväxten innan jag lägger på en toning eller om jag ens ska tona över. Är desperat skulle bli tacksam för din hjälp. Vet inte vad jag ska göra. 🙂

  Sofia S 2014-08-05 14:50:01
  Svara
 • Hej!

  Vad rekommenderar du för produkter för hår som är livlöst och tråkigt efter 6 månaders amning?

  Hanna 2014-08-05 14:44:46
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag är ute och springer väldigt ofta och eftersom det är långa distanser jag springer så blir mitt hår väldigt svettigt. Jag försöker att tvätta det var 3 dag men eftersom jag springer oftare än så vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Sliter det på håret att bara skölja det?

  Tack i förhand, kul med bloggar som får en att vilja ta hand om sig 🙂

  Lovisa 2014-08-05 14:44:43
  Svara
 • Vad använder du för shampoo och balsam? Jag letar efter ett krämigt schampoo har du något tips?

  Malin 2014-08-05 14:36:32
  Svara
 • Jag brukar oftast ha rakt hår. Vad ska jag använda för borste när jag fönar håret? En rundborste eller vad skulle du tipsa om

  Emma 2014-08-05 14:36:15
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!