Läsarfråga / Det är kört

Hej Elin.
Jag permanenta mitt hår för ungefär 6 månader sen. Och mitt hår blev helt förstört så fick klippa av mitt hår till axlarna och hade långt bra hår innan. Men nu är det fortfarande väldigt torrt och slitet. Hur får jag det till att bli i bra skick igen? Jag använde inpackning lite då och då. Och hårolja varje dag. Och det är fortfarande lite lockigt och vill få bort det. Vilka tips har du till att jag ska få fint och friskt hår igen? Vill ha det långt och fint igen.
Tack om du kan ge mig tips!

 

Hej!

Det värsta du kunde göra var att permanenta håret, jag skulle nog säga att det är helt kört att få ditt hår att må bra igen. Jag har skrivit lite information om permanentat hår innan – inlägget hittar du HÄR

Mitt tips till dig är att du klipper av håret helt, alltså klipper bort hela permanenten och börjar om på nytt. Det finns inga produkter, olja eller piller som kommer hjälpa dina permanentade toppar. Jag tycker du ska googla runt på nätet och hitta en kortare frisyrer som du gillar, färga håret i en snygg färg och börja om på ruta ett. Om du inte klipper bort dom döda topparna så kommer håret bara bli värre och värre, dom klyvna hårtopparna kommer krypa uppåt och till slut förstöra det friska håret.

Jag har plockat fram några bilder på kortare frisyrer som är helt i tiden så får du lite inspiration!

short short2 short3 short5

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag jobbar själv som frisör och har permanentat mitt hår flera gånger utan att det har tagit skada. Gäller att göra en rätt analys och använda rättvätska så går alt hur bra som helst!

  Amanda 2014-08-08 09:59:16
  Svara
 • Jag har en fråga : jag är superpetig med mitt hår och vilka produkter jag använder. Har hört mycket gott om Kevin Murphy. Jag brukar få satt i lite ljusbrun toning i mitt hår ca var 8 v och bara i utväxten .fönar det inte förrän det är nästan torrt. Och anv bla . Mariia Nilas. Produkter . Vad vet du om dom ? Hårinpackning 1 ggr i veckan med några droppar olja i.Sen sitter jag en h med det innan jag tvättar bort det och avslutar med kallt vatten. Sen använder jag KM shimmer precis som du och några droppar olja innan föning . Gör jag rätt eller behövs det inhandlas ngt mer produkter. Jag är 57 år har ganska kort hår. Behövs ngt skyddande prodrukt. Såg art du anv någon annan som heter living nåt vad är den bra för/ Med vänlig hälsning, Marita

  Marita 2014-08-07 22:34:14
  Svara
 • Har du några Instagram account som man får följa? Älskar allt du lägger upp i bloggen 🙂

  Lisa 2014-08-07 21:41:10
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Absolut, jag heter StyleElin på instagram 🙂 Där lägger jag upp lite mer vardagsbilder samt mer före/efter bilder. Kram Elin

   Elin Johansson 2014-08-12 13:08:38
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!