Gårdagens brutala makeover

Hej mina vänner!

Jag vill verkligen visa er mitt mission jag fick ta hand om igår. Denna fina kund kom in med ett hår som verkligen inte mådde bra, hon hade gått till en frisör som hade blekt hennes hår FYRA GÅNGER – alltså FYRA GÅNGER. För att lyckas med en ”Ombre”, eller hur människan tänkte. Hur ska man kunna rädda och färga detta hår?

Hon ville få ett fin färg, kanske behålla ombren men få helheten mörkare. Men hon var inte beredd på att klippa av håret, då blir det lite svårt. Jag visste att det finns inte en färg som skulle fastna på hennes trasiga toppar.

Jag gav henne två alternativ, antingen får jag klippa bort ALLT slitet (ca 15cm) och vi börjar om på nytt. Då kan jag göra den färg jag tycker skulle vara snyggast, kunna konstruera om Ombren på mitt vis och få håret att må bra.

Eller så klipper vi lite toppar bara och försöker lägga en mörkare toning på hela håret, vilket jag visste att det inte skulle bli bra. Färgen skulle släppa om några veckor, håret skulle fortfarande se trasigt ut och det är omöjligt att få en färg att se snygg ut på ett sådant hår i det skicket. Det många skulle gjort i detta läge var nog att färga en mörk färg på hela håret och hoppades på det bästa, men det fungerar inte så. 

Efter nästan 40 min konsultation så kom vi fram till att jag skulle få fria händer, min fina kund var livrädd för att klippa håret men hon litade på mig. Här nere kommer ni se resultatet och jag blev så lycklig när jag schamponerade håret och ser vilken magisk hårfärg hon kommer få (visste jag dock redan). Jag klippte en frisyr, hon fick ett nytt hår, jag finfönade och stylade håret som hon själv inte kunde innan p.g.a. det slitna håret. Hela hennes hår glänste och jag kände en enorm lycka.

Jag frågade när vi var klara – var det värt dom där 15 cm av risbuske? Jag fick ett högt JA och hennes lycka gjorde min kväll. Det jag vill komma till är att ibland måste man lyssna på frisören och lita på oss att vi gör det bästa utav situationen.

Vad tycker ni? FÖRE&EFTER

before after

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Fast du borde ta bilderna lika långt ifrån då det inte ger intryck av att ha klippt så mycket. Sett att du gjort så fler gånger.

  ErikaJ 2014-08-11 21:39:51
  Svara
  • Svar på ErikaJs kommentar.

   Hej!
   Det är väldigt svårt att hitta rätt ljus när man fotar med en bra kamera. Du får helt enkelt stå ut med olika vinklar på bilderna!
   Kram

   Elin Johansson 2014-08-12 13:03:38
   Svara
 • Så himla fint! gud vad duktig du är!!!

  Josefin 2014-08-11 15:03:32
  Svara
 • Tack och lov för duktiga frisörer! Mkt snyggt

  Sara 2014-08-10 17:08:51
  Svara
 • Wow! Snyggt jobbat!
  Hade så gärna bokat en tid hos dig om det inte vore för att jag bor så långt bort! 🙁

  Natalie 2014-08-10 11:44:07 http://www.naataali.blogg.se
  Svara
 • Herregud. Vilket mirakel. Fantastiskt bra jobbat. Helt mållös 🙂

  Tessie 2014-08-09 22:36:06
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag ÄLSKAR din blogg! Den dagliga kvällsläsningen

  sabina 2014-08-09 21:48:56 http://[email protected]
  Svara
 • Hej Elin! Vad använder du för kamera när du fotar dina före och efter? Blir så jäkla bra bilder så skulle verkligen vara tacksam för svar!

  Amanda 2014-08-09 21:25:38
  Svara
 • Hej Elin! Jag har ganska frissigt och slitet hår. Jag självtorkar ALLTID mitt hår, fönar kanske 1 gång per månad. Plattar håret nån gång med värmeskydd såklart. Nu ska jag köpa nya hårprodukter. Men jag vet inte vad jag ska köpa för produkter. Ska jag köpa produkter för frissigt hår eller slitet hår eller ska jag köpa vårdande inpackning och schampo & balsam för slitet hår? Skulle vara jättetacksam för svar! Kram

  Emma 2014-08-09 16:31:43
  Svara
 • Hej Elin!
  Du är ju helt fantastisk!!!!!!!
  Woooow vilken skillnad, det ser ju ut som två OLIKA HÅR!!!!!
  Jag själv har också varit tvungen att klippa mig 12 cm pga såååååå slitet hår med gamla slingor!
  Det blev lite kort MEN jäklar vad friskt och tjockt det ser ut!!!!! Tänkte höra med dig (jag har precis börjat läsa din blogg och jag verkligen älskar den såååå mycket intressant du skriver om här) om inte Kevin Murphy hade något schampo, balsam och inpackning som gör att håret växer snabbare????
  Jag skulle gärna vilja boka tid hos dig senare i höst eller nästa år för färgning och slingor när håret blivit lite längre! Ha en fortsatt fin helg och ”Keep up the good work”! Kram Theresa

  Theresa 2014-08-09 15:48:59 http://Vetej
  Svara
 • WOW! Vilken otrolig förändring!

  Josefin 2014-08-09 15:13:03
  Svara
 • A M A Z I N G! 1000 ggr finare!

  Åsa 2014-08-09 15:08:12
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!