att fixera håret

Det är många av er som undrar varför t.ex lockarna inte håller, varför håret blir rakt efter en timme? Det finns många orsaker: 

1. Det vanligaste felet många gör är att borsta eller dra fingrarna genom håret när håret fortfarande är varmt – då förstörs hela poängen med stylingen. Ni kanske har undrat varför håret håller sig så mycket bättre när man lägger upp håret på spolar? Håret får alltid svalna innan man tar ur spolarna, vilket gör att du fixerar håret till att lägga sig vart du vill. Så fort man använder någon typ av värme så kan du göra vad du vill med håret, men så fort håret har svalnat så går det inte att forma om stylingen.

2. Locka, platta eller föna håret. Vänta med att separera lockarna tills allt hår är svalt – därefter borsta eller kamma igenom med fingrarna.

3. En annan sak som är orsaken är att håret är i för dåligt skick. Håret har inte kraft till att forma sig, med eller utan värme. Ju friskare och mer återfuktat håret är desto längre kommer din styling att hålla.

4. Ett utav det värsta är att överdosera hårspray, håret blir torrt och oformbart – dessutom luktar håret bara gas. Vill också inflika att vädret är en stor faktor att stylingen inte hålla, särskilt denna fukt som varit i sommar.

5. Det sista tipset jag har är att låta stylingen ta tid. Dela upp håret, låt håret få ta sin tid i locktången (plattången) och som sagt låt håret svalna innan du börjar forma håret.

sara7 (1 av 1)_Fotor_Collage

Fina Sarah – gjorde en styling på henne inför en plåtning. Fixera, fixera och fixera!

3braid1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Har provat med alla dina tips, men inget funkar på mitt hår! Det tar 2 min sedan är volymen som bortblåst. Lockar håller riktigt bra, men det blir alltid platt i botten. Blekte slingor tidigare och då upplevde jag att stylingen höll bättre (?), dock vill jag vara skonsam mot håret så nu färgar jag det i en varmare blond och gör några ljusa slingor i benan då och då. Det enda som funkar på mitt hår är volumaster och det känns inte alls skonsamt mot håret. Har du några tips hur man får volym i hopplöst tunna/fina hår?

    Josefine 2014-08-12 12:32:20
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!