Hårsnodden – en fara?

Många av er undrar hur mycket tofsen sliter på håret egentligen? Vad ska man tänka på och vilka snoddar ska man använda?

1. Det finns så många olika hårsnoddar att välja på idag, vissa mer skonsamma än andra. Det gäller att köpa en snodd som helst är i tyg, det ska inte vara någon metallplatta på hårsnodden. Det är den som skaver på håret och gör att håret går av.

2. Plast-snoddar är också väldigt bra. Men jag kan uppleva att dom töjer sig väldigt lätt, så man måste ta nya hela tiden för att håret ska hålla sig på plats.

3. Sätt aldrig upp upp håret när det är blött. Håret är som skörast då, applicera leave-in samt värmeskydd och sedan föna håret innan.

4. Genom att sätta upp håret så drar man hårrötterna åt en annan riktning än hur håret växer. Det kan göra att hårsäckarna blir irriterade och man kan få småfinnar i hårbotten. Ni har säkert känt någon gång att när man släpper ut håret ur tofsen så gör hårbotten lite ont, det är den känslan som inte är så bra för håret/hårbotten. Det man kan göra är att variera, ha en låg, hög, på sidan tofs o.s.v.

5. När jag sätter upp mitt hår så drar jag alltid igenom lite hårolja medan jag fångar upp håret för att fästa tofsen. Det gör att du återfuktar längderna så dom inte är torra och går av i tofsen.

Sen vill jag ge er ett sista tips, om man har väldigt skört hår. Välj stora tygtofsar alá 80-tal – dom är väldigt skonsamma. Eller varför inte, sy en själv?

fisk

Istället för att sätta upp håret hela tiden, gör en snygg fläta eller en snygg knut t.ex.

ponytail

Dessa hårsnoddar från Blax är superbra om man inte vill att snodden ska synas. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej, gillar verkligen din blogg och alla bra tipps, men hade du kunnat tippas om bra värme skydd? Alltså lite olika priser och olika märken? Jag har ett jätte dåligt värmeskydd som gör så att håret känns typ hårt/stelt. Jag skämtar inte det känns typ som om plattången fastnar i håret när man använder värmeskyddet. Och som om man skadar håret jätte mycket…
    Snälla skulle verkligen behöva hjälp

    Tilda 2014-08-13 00:13:25
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!