Läsarfråga – Lär dig älska dina lockar

Hejsan! För det första så har jag ett väldigt lockigt hår, ända in i hårbotten. Jag avskyr det, eftersom jag oftast ser ut som en trollunge i håret, då mitt hår är jätte grisigt, stort och bara allmänt risigt och puffigt. Vad skulle jag kunna göra för att få det mer välvårdat&plattare/stylat?
Och för det andra så har jag mycket röda pigment i håret som jag vill bli av med, hur ska jag gå till väga? Färga med askfärg? Eller kan jag använda silverschampoo? Min nuvarande hårfärg är brun.

 

Hej!

Detta var en superbra fråga. Det är så att vi ser olika ut, våra hårstrån är formade på olika vis. Som på alla plan i livet så vill man ha det man inte kan få, man måste börja acceptera hur vi ser ut och hur kroppen är utformad. Om du har väldigt lockigt hår, varför inte se det som en otrolig tillgång? Vem vill inte ha mycket hår som är lockigt? Kämpa inte emot, ju mer du plattar och kämpar ner lockarna så kommer håret kriga tillbaka för att få vara lockigt – vilket kommer resultera till att ingen av er får som ni vill.

Att färga håret med bra medel är en fördel, det gör att håret ser glansigare och friskare ut. BLEK INTE upp håret, det kommer göra att ditt hår ser ännu mer risigt ut. Använd INTE silverschampo eller produkter som torkar ut ditt hår. Värmeverktyg gör att håret ser mer glansigt ut, föna håret helst men en rundborste och glöm inte att skydda håret med värmeskydd och olja. Sen det självklara, se över hur du tar hand om håret – använder du produkter som passar dig och ditt hår? Använder du produkterna som du ska för att hjälpa håret?

Mitt tips till dig är att gå till frisören, låt frisören känna och kolla igenom hur håret mår. Färga håret i en passande färg och klipp en frisyr som passar till ditt lockiga hår. LÄR dig att tycka om dina lockar, använd produkter som hjälper dina lockar att hitta styrka och smidighet och hitta fördelar med ditt lockiga hår.

el

Tänk om jag fick se såhär burrig och lockig ut varje dag? I WISH

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Jag tror inte att dom som inte själv har EXTREMT självlockigt hår förstår hur det är att ha det. Det kan se ok ut efter man just tvättat det och låtit det självtorka, men bara några timmar senare ser det FÖRJÄVLIGT ut. Speciellt om man har ett axellångt hår. Usch, det blir som ett affrokrull runt hela skallen. Sedan tycker jag att när jag har lockigt hår så känns det mycket skitigare snabbare. Det SER skitigare ut också. Man ser ovårdad och ofräsch ut snabbt vilket man inte gör med rakt hår. Om jag måste ha det lockigt skulle jag nog tvätta det varje dag, vilket inte är bra. Tänk själv vilka tovor man vaknar upp med. Man försöker borsta ut dem vilket gör väldigt ont och resultatet blir svinto, lockarna är förstörda och och det blir frissigt. Man kan inte borsta ett lockigt hår. När jag har plattat hår borstar jag det aldrig, bara just innan jag hoppar in i duschen. Så nej, lockigt hår är riktigt drygt att ha.

    Frida 2014-11-03 17:03:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!