Vad kan ni om schampo egentligen?

Schampofrågan är rätt stor idag och det är många som inte riktig vet hur man ska använda schampot, så därför tänkte jag att vi skulle gå igenom detta.

1. Det är egentligen inte schamponeringen i sig som skadar håret, utan det är all styling och slitage som vi gör efter vi tvättat håret. Men det optimala är att schamponera håret 2-3 ggr i veckan oavsett livsstil.

2. Många frågar hur mycket schampo man ska använda och jag tycker man ska tvätta håret två gånger. Ena gången smeker man bara en klick schampo över håret, sköljer snabbt och sedan schamponerar som vanligt. Schampo-mängden bestäms utifrån hur mycket hår man har, men tvättar man håret så ska håret bli ordentligt rent. 

3. Temperaturen skall vara ”lagom” varmt. Varmt vatten gör att schampot löddrar och gör det schampot ska göra, det optimala är att man sköljer ur schampot med ljummet, kallare och kallare vatten. Det gör att håret sluter sig och blir mycket glansigare! 

4. Ett schampo har en hållbarhet upp till 2-3 år. Ett gammalt schampo kommer inte skada ditt hår men den blir inte lika effektiv.

5. Att göra en detox-kur två gånger i månaden är att rekommendera. Vi tränar och stylar håret mycket mer nu än förr och därför behöver håret samt hårbotten få en rejäl rengöring. Jag har skrivit om detox HÄR – HÄR.

6. Köp ett schampo från din frisör eller från frisörmärken. Schampo från Ica t.ex innehåller inte samma saker som frisörschampon. Oftast är dom mer utblandade med vatten, därav löddrar dom bättre.

7. Byt märke på schampo efter 6 månader ungefär, så inte håret vänjer sig med ett speciellt schampo och så att håret inte blir resistent mot dom bra ämnena.

8. Avsluta med balsam, det avslutar det du startar. Både kallt vatten samt balsam stänger hårstrået och bäddar in dom bra ämnena som schampot tillfört.

schampo

1.LÄNK.2.LÄNK.3.LÄNK.4.LÄNK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Vad tycker du om SYOSS märket? Deras nya schampo och balsam med keratin? Jag har tunt hår med löshår i och använder det, är de bra eller dåligt?

  Walentina 2014-10-06 16:26:25
  Svara
 • Hej 🙂

  Jag schamponerar också mitt hår 2 gånger, men dock mycket längre första gången, inte bara smeker över.Håller på lika mycket båda gångerna skulle jag tro. Så man behöver alltså inte hålla på så länge första schamponering? Och vad gör då första gången om man bara smeker över lite schampo?

  Det kommer gå myycket snabbare att tvätta håret nu 😉

  /Jessica

  Jessica L 2014-08-22 10:56:27
  Svara
 • Ännu en fråga.. det väller in frågor här ser jag! 🙂
  Oftast fönar jag håret torrt och använder min GHD tång för att skapa lite lockar och struktur på mitt annars spikraka hår. Har jag tid, volymfönar jag
  ibland i stället för att locka med tången.. Sliter det mer om jag använder plattången istället för att föna in volym och ”lockar”
  Kram! 🙂

  emma 2014-08-19 07:46:14
  Svara
 • Kan du utveckla lite på vad det är för bra ämnen i schampo? 🙂

  Emma 2014-08-18 20:46:51 http://emaapemma.blogg.se
  Svara
 • Hej! Skriver här i hopp om ett svar!!
  Jag har långt (under bysten)blont kallt hår med många fina/tunna strån.
  Jag är nu ute efter en ny hårolja och undrar om du kan tipsa om någon bra?
  Har använt morocconoil light, den vanliga tykte jag gjorde håret för guldigt, och även en från lanza. Men vill nu testa någon ny..
  Använder loreal instant repair i schampoo o inpacking, om det speler någon roll?
  Tacksam för svar snarast!!
  och tusen tack för en toppen blogg!
  Kram från en ny läsare =)

  sofie 2014-08-18 19:39:12
  Svara
 • Hej Elin!!

  Jag har kört på många olika märken när det gäller schampo, bl.a. Maria Nila, Redken och nu Kerastase. MEN jag har ett problem, jag HATAR lukten på Redken och Kerastases schampon. Jag tycker de luktar så starkt av parfym, nästan lite tantigt. Vet du något märke som inte luktar så starkt och mer ”rent” och schampoaktigt? 🙂 I övrigt älskar jag alla märken jag använt.
  Kram!

  Linn 2014-08-18 17:50:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!