Dagens tips / Olja för tunt/fint hår

Hej! Skriver här i hopp om ett svar!!
Jag har långt (under bysten)blont kallt hår med många fina/tunna strån.
Jag är nu ute efter en ny hårolja och undrar om du kan tipsa om någon bra?
Har använt morocconoil light, den vanliga tykte jag gjorde håret för guldigt, och även en från lanza. Men vill nu testa någon ny..
Använder loreal instant repair i schampoo o inpacking, om det speler någon roll?
Tacksam för svar snarast!!
och tusen tack för en toppen blogg!
Kram från en ny läsare =)

Hej du! 

Vad roligt att du hittat hit, varmt välkommen.

Självklart ska jag hjälpa dig att hitta en ny olja – och jag har det bästa svaret. 

Jag har nog testat ALLA håroljor som finns på denna marknad och eftersom jag får känna på så mycket olika hår så vet jag exakt vad som passar. Om man har tunt/fint hår så vill man att oljan skall gå in i hårstrået, återfukta men den ska inte lägga sig ”på” hårstrået och tynga ner. Oftast upplever man att håret blir ”stripigt” och delar sig.

Ett tunt/fint hår är faktiskt inte lika torrt och slitet som ett ”normalt” hår (oftast) så därför så ska man applicera mindre olja än vanligt. Pröva att bara applicera olja i vått hår och inte i torrt hår – eller tvärtom. Du kommer lära känna håret ju mer du oljar in det. Men den olja som passar BÄST till dig som har tunt/fint hår eller hår som är väldigt friskt men ändå vill underhålla med fukt är:

Kevin Murphy – Young Again 295:-
– Denna olja är magisk, jag skulle inte använda den till grövre och tjockare hår – då gillar jag att använda en mer krämigare olja. Sen ska man inte tro att den vårdar mindre en än tjockare olja, när en olja går in i hårstrået och när man inte ens känner att man lagt olja – DÅ PASSAR DEN!

Jag blir nästan helt till mig när jag skriver detta till dig, KÖP DEN! Det är supersvårt att bedöma när jag inte känt på ditt hår, men jag hoppas den ska fungera. Ta hellre mindre olja och öka på när du känner att håret behöver det!

DSC_0777

Dessa två oljor från Kevin Murphy är riktigt bra. Jag älskar även Shimmer Shine, använder den alltid på långa fina hår. Doftar magiskt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Jag har blivit så himla sugen på att testa Kevin Murphys Plumping-linje. Jag kommer ihåg att du skrivit om den innan den kom ut, men tror inte jag sett någon uppföljning? Just nu har jag extensions, men planen är att ta ut dem i september och försöka få mitt egna hår att växa och må bra och då tänkte jag lägga lite mer pengar på just hårvårdsbiten. Är plumping-linjen något du skulle rekommendera för detta?

  Ha det fint, och tack för en bra blogg!

  Amanda 2014-08-20 13:42:13
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda!
   Ja precis, tyvärr så tycker jag inte att denna serie höll vad den lovade. Sen ville jag inte att min hår skulle växa så fort, men tanke på att jag har extensions 🙂 Men serien är grymt bra i övrigt och helt värt att köra på. Alla är olika och jag tror att den fungerar bättre på vissa och mindre på vissa.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-08-21 22:25:38
   Svara
 • Hej, tusen tusen tack för ditt svar!! Hade verkligen inte räknat med ett svar. O speciellt inte ett ”eget” inlägg. Så glad!! Glömde skriva att jag har väldigt tjockt hår men
  Med en massa fina/tunna hårstrån.
  Men antar att oljan funkar bra iaf?
  Ska ta o beställa hem en!!
  Tusen tack och ha en fin kväll!!!
  Kram

  Sofie 2014-08-19 20:06:13
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej Sofie!
   Men det var så lite så, kul att du blev nöjd med svaret. Ja oljan fungerar perfekt ändå, den är grym.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-08-21 22:28:12
   Svara
 • Hej!
  I videon med svar från första delen av frågestunden pratar du om två typer av torrschampo.
  Ett för den nytvättade känslan och ett som ger lite mer stadga.
  Du nämner att du gillar alla torrschampon från redken, jag är ute efter ett som ger nytvättade, mjuka känslan! Kan du hjälpa mig med vilken sort jag ska prova då?

  Tack!

  Klara 2014-08-19 14:28:34
  Svara
 • Du har alltid så bra tips så jag passar på att ställa en fråga jag också.
  Jag har en fråga över hur jag ska sköta mitt hår jag också. Mitt hår är så oerhört stereotypiskt urskandinaviskt haha.. Det är otroligt tjockt, det är jättelockigt och det är blondt (men börjar gå över mer åt mellanblond nu snarare än ljusblond, är trots allt 23 år). Jag har varit så sjukt noga med att ta hand om mitt hår de senaste åren, tvättat det 2 ggr i veckan, använt bra schampon och dyra oljor och undvikit värmeverktyg i möjligaste mån. Därför har jag för första gången i mitt liv fått hår som går UNDER brösten. Alltså, mitt lockiga hår är svinlångt och ingen är gladare än mig! MEN, nu har det börjat bråka som fan och ingenting biter på barret. Har gjort slut på alla schampon och börjat gräva längst in i badrumsskåpet efter oljor och cremer som ska rädda mig från en smärre kris.
  Så till frågan, vad kan du rekommendera för produkter till en tjej med blondt hår (har blekt ljusa slingor i januari – annars obehandlat sedan 2 år tillbaka), som också är jättetjockt (får alltid stanna minst 1-2 timmar extra i frisörstolen hehe…) och lockigt. Vill ha det fortsatt långt, men såklart fräsht och välmående.
  Tacksam för svar! OCH tror du att jag kan göra såna mörkare slingor du nämnde några inlägg nedan (för att få ett djup i det blonda och slippa färga utväxter och grejer) eller ska jag vara försiktig?
  Puss & kram

  Erika 2014-08-19 10:24:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!