Frisyrtips inför Guldknappen

Åh, snart – på lördag går Guldknappen 2014 av stapeln och jag är så otroligt taggad. Jag har haft beslutsångest i flera veckor om vad jag skall ha på mig, det är ändå Guldknappen liksom. Jag kommer byta om en gång, så det får bli två outfits.

Galor är ändå något speciellt, alla vackra människor, kläder och tillställningen i sig är alltid så mäktig. När det kommer till håret så är jag alltid för att man ska känna dig uppklädd – inte utklädd. Frisyren och sminket ska hänga ihop och man ska känna sig bekväm så man kan mingla och visa sin bästa sida hela kvällen. Eftersom jag har väldigt långt hår så har jag prövat mig fram lite och jag tror det blir någon av dessa frisyrer:

Vilken röstar ni för? 

side

Side-Swept looken –
Denna look är min favorit, den är sensuell och sexig. Eftersom håret ligger på ena sidan så tycker jag den utstrålar kvinnlighet och visar våra drag på ett väldigt fint sätt. Här tycker jag också att man ska satsa på en mörk makeup och en figursydd klänning – gärna enfärgad.

up

Uppsatt hår –
Själv är jag inte så förtjust i uppsatt hår när det vankas galor just för att jag tycker håret skall vara en accessoar till helheten. Men vill man sätta upp håret och inte känna sig för stram så fungerar en enkel uppsättning med några hårdelar hägnades fram – locka dom gärna. Här har jag också valt att tillsätta ett guld-diadem.

half

Den nonchalanta looken/halvuppsättning –
Denna look tycker jag passar den rockigare stilen, volym och rufs. Stramt fram, vågor bak samt att det händer någonting där bak. Istället för att bara dra bak håret så satte jag upp håret i två delar med ett lite roligare mellanparti. Framhäver hela ansiktet och med röda läppar så kommer du bli galans höjdpunkt.

half2

elins

Low-Ponytail –
Den låga hästsvansen är trendigare än någonsin och varför ska detta inte passa på en gala då? Dom som har ovala ansikten passar denna frisyr bäst till tycker jag. Svansen går att göra vågig ”som jag har” eller så kan man platta igenom hela håret ordentligt och göra den låga hästsvansen helt slät. Men då gäller det att bära upp mycket smycken och en vågad klädsel så det händer någonting.

lockar

Hollywood-Svallet –
Kollar man på vilken Oscarsgala som helst så bär 80% av kändisarna denna look. Stort lockigt hår, det ända som ändras är benan. Jag älskar mina lockar så det lutar åt helt utsläppt, eller varför inte min Carrie Bradshaw look (titta in HÄR).

updo

Ponyony-tail –
Eller varför inte något så enkelt som en vanlig, rufsig hästsvans med ett roligare spänne? Man slipper att rätta till håret, man kan dansa hela natten lång och vara väldigt bekväm utan att frisyren förstörs.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Elin, vilken fantastisk blogg du har och vilka magiska händer du har! Håren som du skapar på dina kunder är underverk!!! Jag har en liten fråga ang min hårbotten, så fort vi går mot kallare tid så blir min hårbotten jätte torr verkligen och den flagar och ibland till och med kliar. Jag blir galen då det blir vita flagor överallt och det svider när jag schamponerar håret. Jag tappar också väldigt mycket hår vilket är super irriterande, jag kan bara dra lite lätt i topparna så känns det som hela håret åker med.. Jag slingar mitt hår blont hos frissan alltid och har bra produkter och tar hand om det men ändå är min hårbotten så dålig.. Har du tips eller vet varför det blir så? Jätte tacksam för svar!!
  Fortsätt att skapa med dina magiska händer, för det kommer du komma långt på<3

  Louise 2014-08-22 22:55:06
  Svara
 • Sideswept utan tvekan!

  Anna 2014-08-22 20:56:39
  Svara
 • side-swept looken, tveklöst. mest glamourösa, du passar urbra i den.

  luna 2014-08-22 18:59:59
  Svara
 • Definitivt nummer 1! Du passade super bra i det och det känns lite roligare än ”bara” utsläppt lockigt hår, även fast den varianten också är snygg såklart 😀

  Josefin 2014-08-22 18:52:53
  Svara
 • Grym blogg med massor av inspiration! Har följt många av dina tips om produkter och tekniker och upplever faktiskt att mitt hår känns starkare och grymmare än någonsin, tack för det!
  Det finns dock en grej jag skulle behöva köpa, och det är be BRA fön. Jag behöver alltså tips på en bra och prisvärd fön, gärna förslag på fönar i olika prisklasser.
  Hade varit super om du även kunde göra en video eller liknande på hur man fönar ett snyggt svall med rundborste. Skulle vara väldigt tacksam om detta går att ordna!

  Anna 2014-08-22 18:00:49
  Svara
 • Första looken, så galet snyggt!

  jennifer 2014-08-22 17:23:58
  Svara
 • oj det tycker jag har mycket med klänningen/kläderna man ska ha på sig att göra.. alla var super fina beroende på kläderna.. väldigt vackra. Du är grym du

  D. Demarkey 2014-08-22 16:36:47 http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams
  Svara
 • Den första definitivt, den skriker ”glamour” och flotta tillställningar!

  Vendela 2014-08-22 16:20:49
  Svara
 • Halvuppsättningen

  Lina 2014-08-22 16:04:49
  Svara
 • Du nämner i din nya video att i konsument schampoon som innehåller vatten sliter på håret, men är schampookakor bra då? Vad är din åsikt om dem? Inte bara lush-schampookaka utan det finns även en schampookaka från jr liggett’s som är sulfatfri… Tacksam för svar och en tutorial på hollywoodsvallet borde du göra för den looken är fantastisk!

  Anna 2014-08-22 15:54:41
  Svara
 • 1,4,5 eller 6 ! 🙂

  Louise 2014-08-22 15:52:47
  Svara
 • Allt beror på klänningen säger jag :). Har man en enkel enfärgad klänning utan massa jox så utsläppt! Men har man någonslags mönster eller paljetter eller rolig skärning på klänningen så upp och bort med håret… Och då en ren enkel uppsättning. Vilket som – ha så skoj 🙂

  Tess 2014-08-22 15:04:59 http://Www.seenbytess.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!