Ännu ett vackert hår – Mina tankar

Jag sitter oftast på Instagram och tittar på andras frisörers jobb på deras kunder och jag förundras varje gång hur olika vi är som frisörer. Man ser direkt vilken frisör som gjort ett visst jobb, alla har verkligen sin egna stil att jobba på. Jag får alltid höra att man ser direkt om jag har gjort en viss färg eller klippning, utan att se vem som lagt ut bilden t.ex.

Alla har sitt sätt att styla, lägga slingor eller tonen på färgerna man väljer. Jag jobbar mycket med transparenta färger, jordnära färger så som beige eller matta färger. Jag vill inte att mina kunder ska upplevas ”shit, jag är nyfärgad” just för att jag själv inte tycker att det ser naturligt ut. Jag älskar en hårfärg efter andra tvätten, jag älskar att se skiftningarna som gått in i håret och färgen ser mattare ut.

Ett hår som ser ut som en spegelbild är jättefint på catwalken eller på foto men jag tycker inte den passar med huden. Jag vill se håret leva, röra på sig och  det värsta jag vet är hår som ser kompakta ut i både färg och klippning.

Men det finns ett undantag, när jag jobbar med brunetter eller röda färger så vill jag att håret ska fortfarande se livligt ut men jag kräver att färgerna jag jobbar med ska vara transparenta så jag kan jobba mer med olika mörkhetslägen istället.

Ett livligt hår på en levande människa!

kund kund1

Här är en färg jag gjorde på en av mina bästa kunder. Hennes hår är to die for, och jag älskar lekfullheten i hennes hår. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Elin!
    Jag är lite nyfiken på vad du jobbar med för märke på din färg? Själv jobbar jag med Maria Nilas färg. Har du prövat den, och i så fall vad tycker du?
    Tack för en väldigt inspirerande blogg!

    Sarah 2014-08-25 13:07:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!