– Vintern i varmare breddgrader –

Jag har fått många frågor angående hur man ska sköta håret när man ska vara utomlands (sol&värme) under hela vintern. Så jag tänkte vi kör en guide om hur du sköter ditt hår under långsemestern: 

1. Viktigaste av allt är att förbereda håret inför resan. Gå till frisören och klipp igenom håret ordentligt, hoppa över färgningen tills efter resan. Använd mycket fukt så som inpackningar, olja och kurer som är bra för håret.

2. Att inhandla hårvårdsprodukter som är anpassade för sol och bad. Alla större frisörmärken har alltid en sol-serie som innehåller UV-skydd.

3. Gör ditt egna leave-in spray. Ta en blomsprutflaska och blanda balsam, vatten och en matsked argan-olja. Den sprayar du i håret under hela dagen när du ligger på stranden och solar. Håret slits väldigt mycket utav solen och skyddar du håret från solens starka strålar så kommer håret tacka dig.

4. Inhandla en snygg hatt, keps eller sjal så du inte bränner hårbotten. Att bränna hårbotten är inte roligt, det rubbar ph-balansen och hårsäckarna tar mycket stryk – vilket kan leda till håravfall. 

5. Ska du bada i pool – Oftast finns det vanliga duschar intill poolen eller stranden och det är jätteviktigt att du duschar håret med vanligt vatten innan man hoppar i plurret. Ett torrt hår drar åt sig väldigt mycket smuts och klor, så blöt håret med vanligt vatten innan så slipper håret få direkt kontakt med pool eller saltvatten.

6. Oftast så tvättar man håret mycket mer när man är utomlands. Försök, verkligen försök att undvika att tvätta håret varje kväll efter stranden. Håret är i stort sätt i kontakt med vatten hela dagen och det skadar håret nå fruktansvärt mycket.

7. Försök att försluta håret, sola i fläta, en låg ponytail eller en inbakad fläta – vilket motverkar onödigt slitage och tovor.

Slutord:
Använd inpackningar, smörj in olja i håret varje kväll och sov med inpackningen så håret verkligen hinner dra åt sig inpackningen. För när du kommer hem från semestern så kommer du vilja gå och färga håret hos frisören – det är inte roligt att inte kunna färga den hårfärg man vill för att håret är så pass förstört. Man kan verkligen förstöra håret på 2 veckor, låt inte det ske.

 

solskydd

1.LÄNK.2LÄNK.3.LÄNK.4LÄNK.5.LÄNK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!