Läsarfråga // Väldigt långt hår?

Hej! Jag har en liten fråga. Jag har väldigt långt hår, det är på snudd nästan ner till rumpan. Det är väldigt frissigt och blir väldigt lätt tovigt. Jag använder moroccan argan oil och saltvattenspray. När jag lockar håret så håller sig inte lockarna mer än en timme oavsett vad jag gör. Så jag undrar om du har något bra tips?

Tack för en fin blogg med bra tips du har hjälp mig med mycket! / Johanna

Hej Johanna! 

Absolut, jag ska ger dig några tips. Jag må tycka att långt hår är väldigt vackert, men då skall håret vara välvårdat och man ska nästan inte styla håret alls när håret är så pass långt – just för ingenting kommer hålla. Om du har hår ner till rumpan så är ditt hår väldigt gammalt, tänk hur många år ditt hår har varit med?! Spänsten i håret har försvunnit, man kan säga att håret har blivit för tungt – det orkar inte forma sig.

Jag tycker du ska välja:

– Antingen behåller du din längd, satsar BARA på vård. Inpackningar, olja och leave-in lotion använder du gånger två hela tiden. Ditt jobb med ditt hår är bara att vårda och se till att håret ser välvårdat ut.

– Eller så går du till frisören, klipper av håret till precis under brösten (håret är fortfarande långt). Klipper en frisyr, och klipper på så sätt att du kommer fram och du kommer kunna styla, locka och platta håret hur mycket du vill – just för att håret kommer hålla för det. Fortsätt med vård, men det är en mäktig känsla att klippa bort mycket hår och skapa en frisyr – är du en ung tjej så skulle detta alternativ vara solklart för mig.

HÅRELINS

Här är en av mina kunder där jag gjorde både färg och klipp. Men när vi pratar om klippning så tyckte jag denna bild visar väldigt mycket vad en ordentlig klippning betyder, men ni ser att hon fortfarande har långt hår?

ELINSSTYLING

Här ovan har vi en till snygging till kund, hon hade så långt och tjockt hår innan. Vi bestämde oss för att klippa en frisyr anpassad till henne men ändå behålla så mycket längd jag kunde så det skulle bli snyggt. Hur fint blev inte detta?!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Heej!
  Vart köper man en värmehandske?
  Älskar din blogg!

  åsa 2014-08-29 18:01:25
  Svara
 • hej! en fråga, jag har jätte lockigt hår (vilket är jobbigt) och innan brukade jag platta jätte mycket vilket inte är bra o ja orkar inte/har tid att platta mer vilket jag inte vill göra heller mer, ville ba undra hur ja ska göra åt håret?? jag brukar använda olja men funkar sådär, vill ju ha mindre frissigt hår osv !?

  emma 2014-08-29 16:25:57
  Svara
 • Hej Elin! Först av allt måste jag säga att du är så bra, vilken inspiration liksom! 🙂

  Jag har 2 frågor och det skulle vara guldvärt om du besvarade dom 😀

  1. Jag är naturligt blond och har slingat håret ljust. Nu har det gått ett halvår sen sist och jag min råttfärgade hårväxt syns men jag vill så gärna undvika att fortsätta slinga då det sliter sååå mycket. Har du något tips vad jag kan göra hemma (själv) för att få det att smälta ihop bättre. Jag älskar dina ”softombres” som du färgar och jag undrar om det finns någonting liknande jag kan göra, typ om det finns någon färgande inpackning eller liknande. Jag vet inte vad men jag skulle verkligen behöva din hjälp. 🙂

  2. Jag har ofta fett hår, det blir fett redan andra dagen efter att jag tvättat och jag undrar vad jag kan göra för att få det att inte bli fett. Jag missbrukar torrschampo då jag får panik vid fett hår men det är inte bra för min hårbotten då den är extremt känslig. Har du något tips får du jättegärna skriva det. 🙂

  Tack på förhand!

  Sara 2014-08-29 13:36:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!