Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Vilken värme?

Hej. Tack för en jättebra blogg. Jag läser den varje dag. Nu till min fråga: Mitt hår är nästan lika långt som ditt, men jag kan inte få lockarna att hålla särskilt länge. För något halvår sedan så kunde mina lockar lätt hålla i 2-3 dagar, men nu så tycker jag att de hänger ut sig till eftermiddagen. Kan det bero på att jag inte håller locktången lika länge i håret som innan och att jag sänkt temperaturen från 180 grader till mellan 150-175 grader? Eller vad tror du? Borde jag i så fall öka värmen eller hålla locktången i håret längre tid på lägre värme? Tacksam för svar. Mvh Anna.

 

Hej Anna!

Tack så mycket själv, roligt att du hittat hit. 

1. Det kan först bero på att ditt hår har blivit för långt och tungt så lockarna orkar inte hålla sig uppe. Testa att gå och klipp dig och be frisören klippa igenom håret till en frisyr som passar din längd. Frisyren förfaller ju mer håret växer så det kan vara bra att uppdatera håret lite.

2. Eller så beror det på att ditt hår är rätt slitet så håret har ingen styrka att forma sig. Återfuktning är din bästa vän, även där – gå och klipp bort dom kluvna topparna och få fram lite liv i håret igen.

3. När du ändå är och klipper dig så passa på att lägga en vårdande toning eller färgning som är oljebaserad som gör att håret försluts lite. Det kan hjälpa till att få håret att se mer levande ut.

4. När man lockar håret så ska man dela in håret i sektioner och inte ha för mycket hår i tången på samma gång. Pröva att ta mindre delar hår och låt håret bli VARMT i tången. Släpp och dra inte i locken, forma den lite med pekfingret och sedan låt den svalna.

5. Jag tycker att 180 grader är minimum, jobbar du med lägre än det så kommer du få hålla på i evigheter och jag tycker det är bättre att tången är riktigt varm för då slipper håret vara i tången en längre tid – vilket är bättre för håret. Hitta en värme som fungerar, men minst 180 grader .

Hoppas mitt svar hjälper dig att lyckas bättre!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej! Jag har läst din blogg ett tag nu och jag måste säga att det är en av de bästa frisörbloggarna som finns därute. Man känner att du har koll och kan lita på det du skriver till 100%. Därför tänkte jag också ställa en liten läsarfråga som säkert flera blondiner därute undrar över. Det är så att jag varit väldigt ljusblond nu ett bra tag men till hösten blivit sugen på att gå för en liten mer naturlig blond nyans. Jag har sett att det blivit riktigt modernt med slingor (?) och även lite uppklippt hår igen. MEN jag har ju ingen större koll utan det är något jag bara råkat få med mig genom bilder osv. Jag har hår ner till mitten på ryggen, lockigt men inte uppklippt. Jag är rädd att jag skulle se tantig ut i uppklippt hår som jag gjorde när det var kortare men jag tror att det fått tillräckligt mycket längd nu att det skulle bli snyggt. Och vilken blond nyans ska jag välja i höst?
    Tacksam för svar!
    Kram Emelie

    Emelie Örtegren 2014-09-02 15:39:37 http://emelieortegren.blogg.se
    Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!