Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Möss-problemet

Hej Elin, tack för dina engagera(n)de inlägg, lär mig massor! Kan du tipsa om mössproblemets lösning? Dvs när det blir kallare och mössan måste på-hur göra?
Vill vara lite förberedd på minusgraderna i år. Faktum är att en anledning som gör att jag ej klipper kort(-are) är att jag absolut vill ha hår som syns under mössan…känner det som att huvudet ser ut som toppen på en tändsticka annars. Fegt, jag vet..Stort tack på förhand från 40+ men vill inte vara tantig… Kram!

 

Hej!

Men tack snälla, vad roligt att du gillar min blogg. Haha, din fråga var väldigt underhållande men självklart ska jag ge min synpunkt på mössproblemet. Att bära mössa på det kalla vinterhalvåret är ingen hit för frisyren, oftast försvinner allt man har lagt tid på innan mössan kom på. Oftast blir håret elektriskt och det hår som är utanför mössan blir trassligt och ändrar form.

1. Ett bra tips för att undvika att håret blir elektriskt är att spraya hårspray i mössan innan man sätter på sig den. När man tvättar mössan i tvättmaskinen, undvik att ha i sköljmedel.

2. Att klippa håret kortare än mössan är kanske inte så snyggt, men mitt tips då är att är håret kortare än mössan så man ser ut (citerat: att man ser ut som toppen på en tändsticka) så investera i ett snyggt varmt pannband istället.

3. Det som gör att håret blir trassligt är alla kläder vi har på oss. Håret ligger på stora dunjackor, halsdukar och kragar – självklart att håret trasslar sig då. Lägg håret under jackan och ta fram några hår-partier runt ansiktet.

4. Jag tror faktiskt att vi får skippa volymen nu under vintern, särkilt om vi ska bära mössor. Men ett bra tips om man vill kämpa emot detta är att våffla hårbotten med en Volym-master från Björn Axén. Spraya hårbotten först med hårspray, kläm till med tången och rufsa med händerna i hårbotten så håller sig volymen mycket bättre.

5. TUPERA är det straff på!!! Varför spraka på den som redan ligger? Håret har det kämpigt som det är på vintern, gör det inte värre. 

Jag tycker att mössor är riktigt coola, har man långt hår så är det så snyggt när ett lockat och glansigt hår hänger under mössan. Har man kortare hår så ta fram några hårdelar mot ansiktet så man ser håret och det blir lite mer symmetri. Lägg håret innanför jackan och försök att vårda hårbootten extra mycket så du motverkar mjäll eller riktigt torr hårbotten. 

hat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hej Elin!

  Tack för en bra blogg, har börjat följa dig senaste tiden och lärt mig massor. En sak jag har funderat på är applicering av shampoo, balsam, inpackning etc. Har för mig att jag hört att shampoo t.ex. framförallt ska appliceras i hårbotten och inte masseras in i topparna och balsam främst på längder/toppar och ej i hårbotten på grund av slitage osv. Stämmer verkligen detta? Skulle vara kul att få svar 🙂

  Tack på förhand!

  Kram

  Louise 2014-09-03 13:08:48
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!