Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Dyr VS Budget fön

Hej! Blev så glad när denna frågan togs upp då jag undrade samma sak. Men vad är det egentligen för skillnad på fön och fön? Vad är det dem dyrare har som inte de billigare har? Blir det någon skillnad på resultatet av olika fönar? Finns det olika fönar anpassade till olika typer av hår eller resultat? Vad är det som gör en fön ”lättanvänd”?
Massa varma kramar till dig (: Hoppas du svarar!

 

Hej! 

Men vad kul att du kunde relatera till dig själv. Yes, här kommer svaret!

Det som skiljer billiga vs dyra hårfönar är först motorn i fönen. När jag kollar efter fön så tittar jag först och främst på vilken typ av motor det är i fönen, jag har långt och tjockt hår så jag vill ha en fön som det är lite tryck i. Oftast billiga fönar har en seg motor och du får stå och föna i oändlighet för att håret ska bli torrt vilket skadar håret i onödan.

Sedan handlar det mycket om hur fönen ger efter luft, ingen vill ha en fön som blåsten är överallt. Blåset ska vara centrerat mot där du vill föna, då är det superbra om det kommer med ett smalare munstycke till fönen. Nu börjar det komma mer och mer avancerade fönar som ska vara bättre för håret, att man kan välja olika temperaturer och man kan välja negativa joner som gör att torktiden blir kortare samt att det gör håret glansigare. Sen väljer många att köpa en fön just för att fönen har infraröd värme vilket minskar slitage.

Ni hör ju, det finns så många olika typer av fönar och vad som är viktigt. Det finns inte fönar som riktar sig till ett visst hår eller resultat utan du väljer fön utifrån vad du tycker är viktigt och självklart att den ska vara ergonomiskt bra att hålla i och jobba med. När du ska köpa en fön, gå runt och testa olika, håll och känn på fönarna för du känner kanska snabbt vad du gillar mer eller inte.

Men som jag nämnde i den HÄR videon så tycker jag ett av mina bästa hårtips är att investera i bra verktyg och en riktigt bra för ligger bara på ca 1000-1600 kr – det är värt det alla dagar i veckan. 

IMG_0008-2

Jag är helt frälst i min Amika fön – ni hittar den HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Du fick mig att köpa Amika fönen 🙂 Gillar den 🙂
  Det tar lång tid att föna mitt tjocka hår och denna klarar det galant.
  Annars brukar jag läsa alla tips du har om blonderat hår som jag försöker ta till mig av som går regelbundet till frisören. Du är grym! Önskar jag kunde besöka din salong nån gång, men bor i Göteborg.

  Sabina 2015-01-03 13:20:28
  Svara
 • Hej Elin!

  Först och främst tack för en superblogg!!Är smått besatt utav hår, så blev så glad när jag hittade din blogg i början utav året!! Vad roligt med detta inlägg då jag undrat över något liknande! Är nämligen så att jag är på väg att flytta över till USA, och där fungerar (troligen) ingen utav mina ”hårverktyg” så tittat runt en del och de jag har fastnat för är amikas hårfön( samma som du visade här) sen deras locktång 32mm, samt deras plattång eller ev. en GHD plattång. Men nu till mina frågor, blir ju ganska mycket pengar om jag ska köpa alla på en gång. Om jag ska prioritera två vilka tycker du är viktigast att prioritera då? (mitt hår är ca 1,5 dm nedanför axlarna, rätt typiskt nordiskt halvtjock mörkblond med slingor och jag plattar eller lockar oftast efter tvätt) Och sedan undrar jag vad skillnaden är mellan exempelvis amika/GHD och billigare märken som också ska vara Ceramic/Tourmaline såsom bed head curling wand och cortex 4in1 pro ceramic? Varma hälsningar Linda

  Linda 2014-09-06 11:40:26
  Svara
 • Hej ,
  Jag undrar om du provat på Amikas plattänger?
  Funderar nämligen på att investera i en bra plattång och står och väljer mellan Amikas eller GHD
  då det är dem jag hört ska vara bland de bästa?

  Vilken GHD modell anser du vara bäst?
  jag har håret till axlarna kanske 5 cm mer, och mitt hår är lockigt (inga snygga lockar) så jag plattar håret varje dag och då menar jag VARJE dag så känner att en bra plattång är det bästa att investera i men det finns ju så olika modeller att välja mellan.

  mvh
  Paula

  paula larsson 2014-09-04 14:11:24
  Svara
 • Hej, skulle inte du kunna visa vilka färger du tycker man ska ha i håret nu på vintern om man vill gå mot det vinröda/bruna hållet?

  Wilma Karlsson 2014-09-04 13:27:22 http://wilmamatilda.blogg.se
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!