Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

När är det dags att byta frisör?!

Att byta frisör är inte alltid roligt men ibland nödvändigt så jag tänkte ta upp några punkter som jag tror är orsaken. 

1. Första tror jag att när man gått hos en och samma frisör länge så gör ni ungefär samma sak hela tiden. Men nu känner dig redo för någonting nytt, en förändring vilket du känner att din frisör inte klarar av. Det blir oftast missförstånd och du känner att ni står och stampar på samma ställe.

2. Att frisören försöker prata över dig. Du kommer med en idé som du verkligen vill göra, du vill gärna diskutera detta med din frisör och att ni kommer fram till en bra lösning. Men du litar på din frisör och förhoppningsvis tror att frisören vet vad som är bäst för ditt hår. Men det frisören gör är att försöker få dig att inte förändra hårfärgen t.ex för att frisören inte har tid att lägga på den förändringen. Oftast skyller frisören på att ditt hår, och det vanliga ”nej, det kommer inte gå” – ”det kommer inte att passa dig”. Du har ändå en bra uppfattning att ditt hår mår bra men blir hela tiden överkörd. 

3. Nackdelen med att ha en frisör i 10 år är att ni skapar en relation som är mer än professionell och frisören börja se dig mer som en ”kompis” vilket då gör att frisören kan börja slarva och inte behandla dig som en fullt betalande kund. Kommer försent utan att be om ursäkt, ”inte hinner föna ditt hår” eller inte alls ta dig på allvar. Vilket sätter dig en en taskig situation då du gillar din frisör som person med känner att frisören inte gör ett bra jobb p.g.a er superbra relation.

4. Ett annan anledning tror jag är att du känner att din frisör inte ger dig full fokus. Frisören fokuserar på mycket annat runt omkring, går ifrån dig för mycket, du känner att du får sitta i längre i verkningstiden än vad du egentligen behöver för att du känner att frisören inte har koll  – allt tar så mycket längre tid.

5. Att frisören pratar för mycket om sig själv. Jag tål inte när jag hör frisörer BARA prata om sitt liv med sina kunder, VEM BRYR SIG? Fokusera på kunden, kundens liv och vara intresserad. Genom att vara intresserad av kunden kommer hjälpa frisören att göra en bättre bedömning om vad kunden vill ha för resultat.

event19 (1 av 1)

Frisören och kunden ska utvecklas tillsammans, låt kunden komma fram mer kreativa idéer och ta fram det bästa av varandra så kommer resultatet samt relationen er emellan bli super!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej!
  Jag bara måste få komma och klippa mig/färga håret hos dig!!
  Bor i Linköping så undrar om man måste boka tid långt i förväg?

  Kram (hittade nyss din blogg och du är ju helt smashing!)

  Mikaela Christensen 2015-01-08 21:52:44
  Svara
 • Jag tycker det är riktigt, riktigt svårt att hitta bra frisörer! Min senaste glömde klippa håret längst fram närmast ansiktet vilket resulterade i katastrofslitet hår där. När jag gick tillbaka månaden efter (för att det var så slitet) var hon tvungen att ta av det 5 cm där så det blev en avklippt tuss vi ögat. Sen klippte hon bara det som var värst – på en sida. (min frisyr är en lobb) Förstår ni hur jag ser ut haha? Jag ska gifta mig i sommar och typ gråter när jag tänker på att jag kommer se ut såhär på mitt bröllop.

  nikolina 2014-12-29 11:41:48
  Svara
 • En frisör jag gick till var så otrevlig. Hon tyckte att jag ”inte behövde klippa mig”. Visst mina toppar var kanske inte så slitna och jag klippte inte någon avancerad frisyr men ändå – det är väl ändå upp till mig! Hon klipper håret på 10 minuter sen klart. Ingen styling och inga råd fastän jag frågade om produkter osv. Tråkigt!

  Julia 2014-12-28 14:15:12
  Svara
 • Min förra frisyr var så att hon ville bara göra så som hon ville. Dvs aldrig klippa mer än typ 2 cm eftersom ”det är snyggt med långt hår”. Min syster hade håret ner till rumpan eftersom hon bara toppade och toppade varje gång och håret växte och växte.

  ErikaJ 2014-09-09 10:01:36
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har mailat dig vid två tillfällen då jag väldigt gärna vill boka en tid hos dig men inte fått något svar.
  Med vänlig hälsning

  Malin 2014-09-06 09:29:44
  Svara
 • Som jag gillar min frisör. Vi pratar om håret och kanske fem minuter privat sen är vi tysta. För mig är det underbart 🙂

  Cecilia 2014-09-06 09:11:05
  Svara
 • Ajdå, jobbigt när 3 av 5 stämmer in på min frisör… hon bryr sig inte om att ta reda på vad jag egentligen vill göra så förra gången när jag ville ha en stor förändring så sa hon bara ”Oj, det har jag inte tid med, du får komma tillbaka snart igen så kan vi toppa idag som vi brukar.” Men med en liten bebis så är det inte bara att ”komma tillbaka snart”, jag hade verkligen sett fram emot att bli lite uppfräschad och ompysslad men gick istället därifrån as-stressad och med halvblött hår för att hon inte hade tid att föna klart 🙁

  Kalifornienmamman 2014-09-06 02:42:33 https://kalifornienmamman.wordpress.com/
  Svara
 • Har i stort sett samma problem. Jag trivs verkligen, verkligen, verkligen inte i min naturliga hårfärg, men känner att det sliter på håret med slingor eller helblekning, måste välja mellan ”pest eller kolera”. Har fett hår med väldigt torra toppar, håret är dessutom mjukt och går inte att frisera på morgonen utan att jag tvättar det. Försöker hålla mig till tvätt var tredje dag men det blir oftast varannan dag. Det beror på ”dagsformen” på håret hur det ser ut när jag vaknar haha. (trollvarning på mitt hår ibland)

  AA 2014-09-05 15:33:29
  Svara
 • Tack för de orden! Nu ska jag byta frisör, jag blev överkörd sist! Nu får jag gå med en uppklippning som jag inte alls trivs med!

  Men jag tycker det är svårare att hitta en ”tyst” frisör? När man har småknottar vill man bara komma iväg och unna sig en kaffe och bli ompysslad i lugn och ro (hände samma sak med en massör, jag var helt stressad när jag kom från massagen).

  Sara 2014-09-05 15:05:34
  Svara
 • Jag har alltid haft ett hår som lätt blir flottigt, jag kan tvätta det på morgonen för att på kvällen redan vara fet i hårbotten och lugg. Detta är ju ingen höjdare eftersom att tvätta håret varje dag varken är kul att lägga sin tid på eller bra för mitt hår. Jag har testat otroligt många olika schampon, allt från schampon för ”vanligt hår”, schampon för väldigt fett hår och schampon som ska balansera din hårbottens produktion av olja.. Men ingenting funkar. Jag har även försökt att avvänja mitt hår genom att tvätta det så sällan som det är möjligt och därimellan använda torrschampo, men inte blir det bättre.. Tips? Ett grymt schampo? Ett fräscht torrschampo eller något annat?

  Enda sedan jag var liten har jag även haft väldigt tjockt hår, men under de kanske två senaste åren har detta förändrats, det har blivit mycket tunnare och jag börjar få lite smått panik över det. Att mitt hår genom många har slingats blondare är säkert en av orsakerna, men samtidigt har jag gjort det relativt sällan (iaf med tre månaders mellanrum och säkert längre emellan när jag var yngre, är 19 år nu). På senare tid har jag istället valt att färga utväxten, är det mycket bättre eller är det egentligen lika dåligt det med? Jag äter regelbundet och får i mig alla vitaminer osv samt äter multivitaminer så det borde inte bero på brist på något av det, att jag varit stressad under mina gymnasieår är ingen hemlighet.. men inte har det heller blivit bättre då jag inte varit stressad. Om detta nu beror på slingningen vad vore din ide? Jag har nämligen ett ganska fult råttfärgat hår som jag mer än gärna inte visar upp för mycket av men jag vill ju ändå inte att mitt hår ska bli sämre. Är en ombre ett alternativ? Och att då slippa slinga så ofta samt alltid använda mig av färg när man väl måste fixa det? Skulle bli så otroligt tacksam för svar!! 😀

  - 2014-09-05 14:14:50
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!