Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lär dig att peela hårbotten

Jag tror att alla vi tjejer står och peelar kroppen en gång i veckan, men varför ska vi inte peela hårbotten? Detta slog mig här om dagen när jag stod i duschen och peelade kroppen, så jag tog saken i egna händer och peelade hårbotten också. Jag har en super känslig hårbotten som lätt blir torr och jag är också allergisk mot hårfärg i hårbotten och måste vara väldigt försiktig när jag använder stylingprodukter i just hårbotten.

Men jag trodde aldrig att detta skulle fungera eller kännas så uppfriskande som det gjorde. Varför har jag inte tänkt på detta tidigare?! Jag hade bara en kroppspeeling från The Body Shop hemma, men den fungerade superbra. Men jag ska nog köpa en peeling med mint eller något mer fräscht. Så efter denna upplevelse så ville jag verkligen tipsa er om det och hoppas ni tar efter mig mot vägen till världens bästa hårbotten.

Vad ska man använda?
– Jag tycker vilken kroppspeeling som helst fungerar, jag skulle nog leta efter naturliga produkter i Eko-butiker eller så använder man en ansiktspeeling med korn i – dom är oftast mycket mer skonsamma. Satsa på en doft som du känner dig bekväm med, men jag skulle välja mint.

Hur ska jag göra?
– Det finns två sätt att göra detta på: 

1. Antingen tar du en femkronas storlek (beroende på hur tjockt hår du har) och börjar massera in det i en torr hårbotten. Alltså innan du hoppar in i duschen så masserar du in peelingen i hårbotten ordentligt. Känner du att det blir för torrt när du masserar så kan du fukta fingertopparna och fortsätta. Massera i ca 5-7 minuter och sedan hoppar du in i duschen och schamponera som vanligt. Se till att schamponera ordentligt så alla korn försvinner, avsluta med balsam och därefter kalltvatten.

2. Som jag gjorde, hoppa in i duschen. Värm upp hårbotten med varmt vatten och sedan massera in peelingen i hela hårbotten. Det är enklast om du står med huvudet upp och ner. Därefter schamponera som vanligt, avsluta med balsam och kallt vatten.

IMG_0006-2

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin! Jag har nästan precis kommit in på din blogg och jag älskar den, jag själv älskar att hålla på med hår så jag älskar alla tips som du kommer med 🙂
  Jag har samma hårbotten som du, en känslig och torr och så provade jag peelingen som du tipsade om och det funkade verkligen så tack så mycket för det tipset! Kram 😀

  Natalie 2014-09-22 15:37:56 http://nataliebennet.myshowroom.se
  Svara
 • Hej Elin!
  Underbar blogg. Hittade hit för någon vecka sedan & läste precis alla inlägg.
  Exakt min smak av hårfärg & klipp, match made in heaven?

  En liten fråga; tappade du lite extra mycket hårstrån efter hårbottenskrubben?
  Jag peelade/skrubbade nämligen hårbotten igårkväll (med socker, fungerade utmärkt som en naturlig skrubb) & upplevde att jag tappade lite extra hårstrån efter.

  Kram!

  Susanna 2014-09-10 08:37:32
  Svara
 • Hej Elin!
  För det första måste jag säga att jag älskar din blogg, hittade hit för några månader sedan och önskade verkligen att jag hade en frisör som dig…

  Emmi 2014-09-07 22:22:58
  Svara
 • Åh, detta undrar jag också över, är i samma sits!

  Kalifornienmamman 2014-09-07 18:00:16 https://kalifornienmamman.wordpress.com/
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en superbra blogg, tittar in flera ggr om dagen 🙂 jag har naturligt blont hår, har aldrig färgat det. Tycker att mitt hår är så gult, kanske pga solen? Så funderar antingen på att gå till frisören och färga en kallare färg, eller att köpa ett silverschampo (vet att du ej är ett fan av det) men vad tror du är bäst? Kan man använda silverschampo på ofärgat hår för att få bort de gula tonerna? Skulle vara kul med svar! Kram

  Amanda 2014-09-07 15:44:53
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda!
   Om man har helt ofärgat hår så kommer dom gula pigmenten fram lättare av solen. Men absolut, silverschampo ger bättre effekt om du använder det på ett helt ofärgat hår. Låt schampot sitta i några minuter medans du masserar hårbotten. Men var försiktig så håret inte blir dassigt – vårda håret ännu mer när du använder silverschmpo. Sen en sista sak, använd inte silverschampo vid varje tvätt.
   Stort lycka till / Kram Elin

   Elin Johansson 2014-09-10 08:43:57
   Svara
 • Hej Elin, varje gång jag gör lockar med plattång luktar det extremt ”bränt”, trots att jag använder rikligt med värmeskydd och vårdande oljor. Vid vissa tillfällen har folk till och med frågat om jag rökt när det varit mitt hår som luktat rök och bränt. Är det möjligtvis för hög temperatur på plattången eller finns det något annat sätt man kan motverka detta på? Vad är den generella temperaturen man ska ha när man ska göra hållbara plattångslockar? Kram

  Vendela 2014-09-07 13:53:47
  Svara
 • Gjorde det imorse, sjukt bra idé! Kändes som att mitt schampo löddrade bättre än vanligt och att håret blev extra rent. Borde inte håret dessutom bli friskare och tjockare när man masserar hårbotten sådär? Hur som, toppentips! Tack för det 🙂

  Hanna 2014-09-07 10:56:20 http://nattstad.se/dearhanna
  Svara
 • Smart tips! Tror du att det fungerar även om man som jag har en kli-ig hårbotten med lite sår? Man kan ju självklart skippa områden med något litet sår…
  Sen har jag en annan fråga: skulle du uppskatta om en kund satte sig hos dig och du fick göra precis vad du ville med håret?

  Nina 2014-09-07 10:27:08
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!