Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga / – tre frågor

Hej Elin! Tack för en super blogg! Jag har lite frågor till dig som jag skulle vara jätteglad om du kunde svara på!

1. Hur ofta får du ”fylla på dina lockar”? Jag har precis klippt mitt hår från superlångt till över brösten ungefär, en ”frisyr” skulle man kunna säga.Det gör att jag måste fixa det lite mer, platta till det/locka det osv. Grejen är, jag har alltid varit rädd för att använda värme i mitt hår. Är rädd att det ska bli slitet och ramla av (klart det blir slitet men du förstår vad jag menar), jag använder värmespray osv. Men min fråga är om det är farligt att använda värme varje dag, hur ofta har du värme i håret?

2. Hur långt tid tar det för dig att bättra på lockarna, och hur gör du när du ska sova? Som jag förstått så har du pojkvän? Det måste väl göra att håret inte håller sig perfekt på natten varje gång, om du förstår vad jag menar.. haha. Vad gör du då om du märker att håret blir frissigt och ruffsigt osv?

3. Brukar du bara skölja igenom håret? Har förstått att du bara TVÄTTAR det en gång i veckan. Men, sköljer du igenom det någon gång mer?

Vill väl egentligen mest veta hur din veckas hårrutin ser ut som en sammanfattning!
Mycket frågor, hoppas du tar dig tid till att svara! 🙂

Tack på förhand!
Kramar Matilda

 

Hej Mathilda! 

Men vad roligt att du gillar min blogg, självklart ska jag svara på dina frågor!

1. Jag svarade på en liknande fråga i DETTA inlägg. Jag skulle nog inte rekommendera att föna håret varje dag, skulle inte heller rekommendera att platta hela håret varje dag. Men det går jättebra att använda någon typ av värme varje dag men att man har lite sunt förnuft, applicera värmeskydd och återfuktning (olja) regelbundet. Jag brukar locka till mitt framparti på morgonen, men jag är noga med att applicera olja innan jag går och lägger mig samt värmeskydd innan jag lockar håret på morgonen.

2. Antingen sover jag i en lös fläta, eller så lägger jag upp håret på kudden – alltså bort med håret från kroppen.

3. Nej, jag är väldigt noga med att bara tvätta håret en gång i veckan. Jag sköljer inte igenom håret alls, utan efter 3-4 dagar använder jag torrschampo. Det gäller att hitta en rutin som passar en själv. Tränar jag så har jag bara lärt mig att sätta upp håret ordentligt, sedan flätar jag tofsen så inte håret flyger omkring.

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Men jag måste fråga, blir du inte svettig när du tränar. Jag blir ju blöt i håret när jag tränar och kan inte låta blir att tvätta håret eftersom annars blir det rätt äckligt 🙁

  Pernilla 2014-09-09 13:55:13
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hej Pernilla!
   Jo, men jag sköljer bara nacken och håret runt tinningarna. Det är en vana man får lära sig, jag applicerar lite extra torrschampo istället för att förstöra balansen i hårbotten 🙂
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-09-10 08:39:08
   Svara
 • Hej!
  Jag har under flera år haft problem med extremt torr och känslig hårbotten till och från i perioder, och för tillfället vill det inte ge med sig. Har du något tips på produkter (schampoo, balsam, inpackning) och kanske vad man ska tänkta på? Jag tvättar håret ca var tredje dag, ibland var fjärde. Borde jag tvätta det ännu mer sällan?
  Sedan undrar jag också om du har något tips på ett torrschampoo som kan passa en torr hårbotten och verkligen får håret att se rent ut (volymen är inte viktig för mig)? Jag tycker om effekten av Batiste, men det irriterar min hårbotten. Har även testat Kevin Murphy och Ref, men tycker inte att de är tillräckligt effektiva för att ta bort det flottiga.

  Tack för en bra hårblogg!! 🙂

  Felicia 2014-09-08 17:46:44
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!