Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Varför du ska älska ditt raka hår…

Det är så många som klagar på sina raka och livlösa hår, lika så många som klagar på att man har lockigt och frissigt hår? Varför blir vi inte nöjda? Men så är det väl med det flesta saker här i livet. Men jag tänkte ge er några anledningar till varför rakt/tunt/fint hår kan vara till en fördel: 

1. Det går så mycket fortare att styla och morgontutinen blir desto smidigare. Ett lockigt och ostyrigt hår får man kämpa med på morgonen och ibland behöva tvätta håret för att få ordning på kalufsen. Men har man ett tunnare/rakare hår så är det bara gå upp ur sängen, föna till frampartiet lite och i med ett torrschampo som ger stadga.

2. Slitaget blir mindre eftersom ett rakare/tunnare hår inte får lika mycket tovor att reda ut som en tjockare, lockigare hår. Bara applicera produkter i vått hår och sedan föna håret – glansen blir magisk. Skönt va?!

3. Du kommer förmodligen tjäna in ganska mycket pengar, produktförbrukningen blir inte lika stor när man har rakare/tunnare hår. Visst, om man vill få volym så behöver man nog en root-lift men annars så går det inte åt så mycket produkter.

4. Du har fler styling-alternativ, visst den där långa tjocka flätan kanske inte är ett alternativ. Men locka, sätta upp på olika vis är faktiskt mycket enklare med ett rakare hår. Sen går det så mycket fortare, som sagt. Sen en annan sak, möjligheten att klippa lugg är väldigt stor.

5. Är det någonting jag älskar med raka hår så är det glansen, det finns absolut ingen chans att ett lockigt hår kan åstadkomma samma glans som ett rakt hår. Oftast är raka hår mycket friskare och lättare att vårda.

rakt rakt1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! när du skriver att det bara är att applicera produkter i håret och sedan föna. Kan du ge tips på vilka produkter man kan använda? Och när man fönar på morgonen, ska jag duscha/tvätta håret då innan eller torrföna? Jag är väldigt tråkig med mitt hår och det beror mestadels på att jag inte vet vad jag ska göra med det då jag har långt rakt hår och lockar sitter i max 2 timmar.
  Kram och tack för många fina tips! 🙂

  Amanda 2014-09-11 18:08:18
  Svara
 • Åh!! 😀 Tack snälla du! Trodde aldrig jag skulle få ett svar men nu är jag så himla glad!
  Vill så gärna få till din styling som du gjorde i din senaste video men som du själv vet om så är det inte så enkelt när håret är så tjockt – det är liksom svårt att få till the effortless look när håret kämpar emot, men kan tänka mig att du sitter på bra tips som kan göra processen lite enklare. Ser så himla mycket fram emot dina svar! Tack bästa Elin <3

  R 2014-09-08 23:26:06
  Svara
 • Hej!

  Jag tycker om dina inlägg supermycket men kan inte känna att jag kan ta åt mig utav alla tips då jag har tjockt och lockigt hår och du i många fall riktar dig in på skandinaviskt hår. Jag, och säkert många andra, hade till exempel älskat ett sånt här inlägg fast anledningar till varför man bör älska tjock hår och hur man bör hantera det! Som en pepp för oss som har lite jobbigare hår att styla, haha. Ha det fint! Tack för en riktigt bra blogg!

  R 2014-09-08 21:35:32
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Hej du 🙂
   Självklart ska jag skriva liknande inlägg för er med tjockare, ostyrigare hår! Håll koll i veckan så hoppas jag du får svar på dina funderingar!
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-09-08 21:52:55
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!