Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

När du vill att din frisör ska ”fatta vinken”

Ibland när man går till frisören så vill man bara ta det lugnt, det är fredags eftermiddag och man känner sig låg och trött. Det sista man vill är att gå igenom ett förhör med sin frisör, oavsett om man verkligen gillar sin frisör så kan det vara skönt att bara få vara tyst och läsa en tidning. Jag tänkte ge er några tips på hur ni kan vara för att frisören ska kunna läsa av dig att du vill vara tyst och bara mysa.

1. Det viktigaste av allt är att du går igenom vad du vill göra med ditt hår, babbla på och låt frisören få göra sitt jobb. Diskutera fram det ni ska göra med håret, där måste du vara alert och prata med din frisör så ni är på samma bana. Så frisören inte behöver ställa några andra frågor under behandlingens gång.

2. När frisören går och blandar färg så kan du ta upp en bok, tidning eller mobilen så frisören märker att du vill sitta och dona med ditt. Eller så kan du nämna någonting att du är slut efter dagen och att det är skönt att få komma och bara få varva ner, där ska frisören förstå att du vill sitta i lugn och ro.

3. Upplever du att frisören inte förstå dina signaler så kan du vänligt säga att du vill sitta tyst och bara kika i en tidning, det ska fullt accepteras och du ska inte känna dig dum.

4. När ni ska skölja ur färgen i schamponeringen så kan du ta några djupa andetag och blunda, där ska frisören också förstå att du vill vara tyst och slappna av.

5. När behandlingen är klar och du ska betala framme i kassan så kan du tala om för frisören att det var väldigt skönt och rogivande att komma hit idag och ser fram emot nästa besök. Nästa gång kommer frisören helt fatta vinken! 

IMG_0062

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åhhh det här va underbart att läsa, jag har alltid känt mig så dum och suttit hos min frisör och pratat å pratat fast jag bara vill skumma lite skvaller och vila. Jätte skönt att veta att du (och förhoppningsvis andra frisörer) inte tar illa upp 🙂

  Maria 2014-09-14 16:21:22
  Svara
 • Varför kommer inte hela kommentaren med?

  MT 2014-09-09 21:31:21
  Svara
 • Gillar din blogg! Du inspirerar…

  MT 2014-09-09 21:29:55
  Svara
 • Eller ”fatta vinken”…

  MT 2014-09-09 20:49:22
  Svara
 • Att sitta och mysläsa en bok hos frisören är bland det mest rogivande som finns, en hårbottensmassage på det så är jag helt salig. Bra att veta att du som frisör inte tar illa upp 🙂

  Nina 2014-09-09 20:09:21
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!