Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ett bra knep som hjälper ditt tjocka och ostyriga hår

Jag fick superbra feedback på mitt inlägg om hur ni kan se ett rakt hår som en fördel, ni hittar inlägget HÄR. Men denna gång så tänkte jag gå igenom ett fruktansvärt bra knep för er som har tjocka, grova och ostyriga hår – men som vill se smashing ut varje dag. 

Jag älskar grova, lockiga och hår som verkligen lever. Jag tycker att man ska se det som en fördel, vem vill inte ha liv och rörelse i håret? Men det kan också vara gräsligt om ett sådant hår icke tas hand om, då ser det ut som ett torrt barr. 

1. Om jag utgår från att du inte har skandinaviskt hår, ditt största problem är att du inte får håret glansigt och att håret inte ser välvårdat ut. Har ni tänkt på att utomlands så går ALLA och fönar håret på salong? Det är mycket billigare och man prioriterar den behandlingen som att gå och äta lunch.

2. Att föna håret själv är verkligen jobbigt och svårt när man har mycket hår, jag förstår det. Men om man lägger dom pengarna att gå till frisören och föna håret en gång i veckan så är det värt alla dagar i veckan. Du får en stund för dig själv, du slipper tvätta håret hemma vilket gör att det knappt går åt några produkter (som du annars behöver köpa hem). Du väljer samma dag i veckan som du går till frisören som tvättar/fönar håret på så behöver du inte bry dig om håret resten av veckan.

3. Värme kan vara din värsta fiende om det används för ofta och fel, men att föna ut håret ordentligt – då menar jag inte att föna ut håret med en paddelborste bara utan då menar jag föna ut håret ordentligt med rundborste som tar ca 1 timma. Värme (fön) är det bästa knepet för att håret ska bibehålla textur och formandet (rundborstar) gör att du kan forma håret precis som du vill ha det och därav ska frisyren hålla i 4-7 dagar. Sen ska man inte vara i kontakt med spöregn eller bastu, men annars är det fritt fram.

4. Att föna ett skandinaviskt hår på detta sätt som jag förklarar kommer hålla i max en dag – just för att den hårtypen har inte den spänst som ett grövre hår. Det håret är inte lika lättformat och blir oftast väldigt trassligt efter ett tag – PLUS så är ett skandinaviskt hår mer slitet än ett mörkare grövre hår. Jag har aldrig varit med om t.ex att en vacker sydeuropeisk tjej med tjockt och mörkt hår har hemmablekt håret femton gånger, färgat mörkt igen arton gånger och sedan ljust igen tjugofem gånger????!!!! – och folk undrar varför vi i skandinaven har sämst hårkvalité – gosh!

 

blow

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag vet inte vad jag ska ta mig till, har lockigt och frissigt hår som går åt det torra håret. Mina toppar känns väldigt sträva och torra, vilket får hela håret att se fult ut. Även om jag dränker dem i olja och klipper av en bit så kommer det tillbaka efter nästa tvätt. Vad gör jag för fel? Jag använder hårinpacknng, sulfatfritt schampo (Redken) och Macadamias hårolja. Tvättar det 1-2 ggr/vecka och använder värmeverktyg max 2 ggr/år. När jag plattar det så ser det ovårdat ut pga topparna, inte alls snyggt. Snälla hjälp!
  Kram!

  Hanna 2014-09-11 15:05:58
  Svara
 • Hej Elin! 🙂

  Mitt lockiga tjocka hår fönas med en rund borste, tar ca 40-50 min, och jag gör det varje gång jag duschar. Blir 2 gånger i veckan. Frisyren håller och även volymen, men håret ser ändå torrt ut och saknar glans.
  Har du tips på någon produkt som ger glans och inte tynger ner?

  Sabrije 2014-09-10 21:24:26
  Svara
 • Men tips om man inte vill föna håret då! För att få naturliga Carrie i SATC-lockar 🙂
  Vilka nyanser passar bäst i lockigt hår? När man är blond, är det slingor som gäller?
  Tacksam för svar 🙂

  Emelie Örtegren 2014-09-10 20:28:46 http://emelieortegren.blogg.se
  Svara
 • Tack så hemskt mycket för inlägget Elin! <3

  Jag testade att föna ut håret här hemma med en vanlig, billigare hårfön och en lite mindre rundborste och till min stora förvåning så var det inte så svårt som jag trodde att det skulle vara! Alla vågor/lockar blev snyggt utfönade och håret blev kontrollbart men hade fortfarande kvar volym! Likt bilden längst upp åt höger i collaget du la upp 🙂 Om resultatet blir så bra med en halvdålig fön + borste så lär det funka hur bra som helst med GRYMMA redskap! Gud vad skönt att äntligen slippa plattången 😀

  Skulle du snälla kunna rekommendera någon/några grymma hårfön med bra tryck samt rund- och paddelborste för oss med tjockt hår? Produkterna kostar ju ganska mycket så man vill inte köpa fel, men med dina rekommendationer vet jag med säkerhet att det endast kan bli AMAZING! Är ungefär 5 sekunder ifrån att springa och köpa allting då jag är så sjukt excited men jag väntar tills du svarar hahaha!

  Tack igen, du är bäst!

  R 2014-09-10 19:06:27
  Svara
 • Hejsan

  Jag har precis sånt hårt som du beskriver och min följdfråga är vilken återfuktande produkt är bäst.

  Vänligen

  Claudia

  Claudia 2014-09-10 13:31:59
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!