Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga / luktar bränt hår?

Hej Elin, varje gång jag gör lockar med plattång luktar det extremt ”bränt”, trots att jag använder rikligt med värmeskydd och vårdande oljor. Vid vissa tillfällen har folk till och med frågat om jag rökt när det varit mitt hår som luktat rök och bränt. Är det möjligtvis för hög temperatur på plattången eller finns det något annat sätt man kan motverka detta på? Vad är den generella temperaturen man ska ha när man ska göra hållbara plattångslockar? Kram

 

Hej! 

Men vad konstigt, det kan bero på många saker. Det första kan vara att din plattång börjar tacka för sig, eller att plattången är av en sämre kvalité. Det kan också vara så att du använder kanske lite för mycket produkter så värmen från plattången ångar upp produkter som ger ifrån sig dålig lukt. Jag tror det inte har med temperaturen att göra, det ska inte spela någon roll. 

Jag tycker att en temperatur runt 180-200 grader räcker för ett skandinaviskt normalt hår. Men mitt tips till dig är att använd lite mindre produkter, har du sprayat värmeskydd när ditt hår varit blött så räcker det med att bara ge håret lite olja i topparna innan du går och lägger dig. Alltså applicera inga produkter precis innan du ska platta eller locka håret, utan ge håret vården efter du stylat håret.

Sedan skulle jag nog se över din plattång, kanske tid att byta? Eller göra ren plattången ordentligt, det kan ha fastnat produktrester och talg på/i plattången som ångas upp när den blir varm. Jag har tipsat om hur du rengör dina verktyg i DETTA inlägg och även DETTA

styler

Här är mina absoluta favoriter är det kommer till plattång/styler – HÄRHÄRHÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!
  Vad har du för åsikter till LUSHS hårprodukter?

  Emelie 2014-09-12 11:26:13
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag kommenterade på ett tidigare inlägg men det visade sig att bara de tre första raderna av kommentaren kom med så jag gör ett nytt försök haha!
  Min naturliga hårfärg är typ ”strawberry blond” och för ca ett halvår sedan gjorde jag en ombré genom att bleka mina längder och behålla min naturliga hårfärg i botten. Sedan några veckor använder jag serien Sheer Blonde av John Frieda (den versionen som ska vara vårdande) och jag undrar vad du tycker om dessa produkter? Sedan funderar jag också på om jag ens borde använda dem då endast mina längder är blonda. Överhuvudtaget funderar jag om jag borde använda hårvårdsprodukter för färgat hår eller inte, då min min bottenfärg är ofärgad och schampoo masserar man ju in i hårbotten? Skulle du kunna rekommendera några hårprodukter (helst i en lite lägre prisklass)?
  Jag vore jättetacksam för svar och jag älskar verkligen din blogg! Du är grymt duktig på det du gör! 🙂

  Emmi 2014-09-11 22:16:47
  Svara
 • skulle du rekommendera tresemmes shampoo/balsam produkter? har precis tagit slut på mina redken som jag använt i kanske 4 månader och ska köpa nytt och har inte alla pengar i kistan kan man säga, så är tresemmes ett allt för dåligt ”drugstore” märke eller funkar det under en kort period? (:

  ella 2014-09-11 17:50:54
  Svara
 • Hej Elin! Jag är som alltid till hösten sugen på att färga håret rött men blir tveksam då jag vet att det är svårt att hålla färgen fräsch. Går det som brunett i botten (mellanbrun) att färga rött/rödbrunt och inte behöva gå till frisören varje månad? Tack igen för en toppblogg!

  Nina 2014-09-11 15:18:24
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!