Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Ge inte upp

Hej Elin! Jag behöver hjälp av ett riktigt proffs och jag hoppas att det är du! Jag har i 2 år kämpat och gjort allt för att få längre och tjockare hår. Har otroligt tunt hår och det går till axlarna typ. Dom här två åren har jag ätit tillskott, duschat Max 2 ggr i veckan, inpackning 1 gång i veckan, hårolja varannan dag, använder kevin murphy, har inte använt fön eller något värmevertyg, införskaffade mig en masion borste för ca 1 år sedan, klipper mig var 3e månad och färgar(är blond) var 6e månad. Och för ca 5 månader sedan har jag börjat träna riktigt ordentligt. Och maten har alltid varit bra. Jag ver inte vad jag ska ta mig till?? Ska jag ge upp? Eller finns det någonting som du kan tipsa mig ? Jag är så sugen på att skaffa löshår för jag är verkligen heltokig i ett riktigt snyggt och tjockt svall. Men det sliter ju på håret.. Ååh jag blir galen Elin! Ska jag ge upp detta? Jag kanske aldrig kommer kunna få långt och tjockt hår? Massa kramar och tack för en så bra blogg

Hej! 

Självklart ska jag lägga in min åsikt i ditt problem. Det är verkligen jobbigt och det tar väldigt lång tid att få ett fint hår. Det dumma är att alla kan faktiskt inte få supersvall, hur duktig man än är. Det är skit surt och orättvist men det sitter i kroppen, genetik har stor påverkan på hur huden samt håret blir. Vissa har fler hårsäckar och fler hårstrån i varje säck och vissa har mindre. Det är ingenting vi kan göra någonting åt.

När jag läser din kommentar så tycker jag att du gör alla rätt, det är ingenting jag kan klaga på alls – du är superduktig. Det är klart att du inte ska ge upp, om du inte hade skött ditt hår så bra tänk på hur det hade sett ut då?! Det är supersvårt när jag inte får känna på ditt hår, men har du misshandlat håret förr? Inom loppet av 5-6 år kanske, för om du har kämpat i två år med ditt hår? Det är egentligen bara ca 20 cm BRA hår som kommit ut? Var längderna förstörda innan du började ta hand om håret så kommer dom tyvärr inte gå att rädda. Dom klipper man bort successivt.

Det finns självklart produkter och tillvägagångsätt du kan göra för att få känslan av lite tjockare hår, men då måste man styla håret med värme. Men det där långa svallet kommer du tyvärr aldrig att få, om du lyckas spara ut hårets längd så kommer håret bara bli tunnare och tunnare. Det är klart att löshår är en påfrestning på håret, men i ditt fall skulle jag nog börja fundera på det. Du ska känna dig snygg i håret, ditt självförtroende ska lyftas och har du aldrig fått känna på känslan av ett svall innan så är det en väldigt enkel dröm som kan gå i uppfyllelse.

MEN: 

Det viktigaste av allt är att du samlar på dig så mycket information som möjligt. Ta kontakt med en frisör som du känner dig bekväm med, se till att frisören är duktig och har koll på vård och hårets hälsa. Ni kommer fram till vilket hår och vilken metod som passar ditt hår/huvud bäst. Du måste plugga på hur du ska sköta löshår samt ditt eget hår så du får in en rutin så INTE ditt hår tar för mycket stryk.

Ju bättre du tar hand om löshåret/ditt hår tillsammans desto snyggare kommer helheten se ut och slitaget kommer minimeras. Sedan är det superviktigt att ni kommer fram till en hårfärg som håller i 4-5 månader så du slipper gå och färga när du har löshår isatt, mycket mer skonsamt på så vis.

OBS:
– Fundera, prata med din frisör och googla runt lite på nätet. Du kan klicka in HÄR och skriva in ”löshår” i sökfältet så kommer det massor med inspiration som jag har publicerat här på bloggen om löshår. Eller så kan du skriva i ”vård” så kommer mycket tips om hur du sköter ditt hår på bästa sätt. Låt det kosta pengar, det är en investering. Kosta på dig produkter som passar till ditt löshår/ditt eget hår och ta dig en funderare. Det är helt magsikt att ha löshår om man vet vad man håller på med, vem som sätter i det och hur DU tar hand om det. Du kommer få lära dig att styla håret på ett helt annat vis än innan, du kommer att ha så roligt med ditt hår och din dröm om ett svall kan gå i uppfyllelse.

ELINS66

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag har ibland nästan givit upp själv, har tunt, fint och mjukt hår men ändå så pass mycket att jag kan ha axellångt hår. Har försökt ta hand om håret lite bättre de senaste åren men har tyvärr gått på reklamen att använda silikonprodukter vilket jag märkt har torkat ut håret och gjort det stundtals helt omöjligt att frisera som jag vill. Däremot gör silikonprodukter under för håret de första gångerna man använder det och man blir lurad.

  Har blivit noga nu att inte använda sådana produkter men märker ibland att jag missar produktinfon och råkar köpa något som har någon sorts silikon. Är alla silikoner dåliga för håret är min fråga? Köpte nyligt en arganolja för att vårda håret men såg sen att den innehöll något som heter cyclopentasiloxane, är det en silikon eller kan jag fortsätta använda det?

  AA 2014-09-14 10:17:04
  Svara
 • Hej! Hittade ingen mailadress till dig hoppas du ser denna kommentaren! Jag önskar jag hade dig som frisör du verkar vara så duktig! Men har en fråga som jag gärna skulle vilja ha svar på. Jag borstar mitt hår hela tiden säkert 10-15 gånger om dagen vill ha ett kammat och glansigt år och får panik så fort de känns tovigt! Är detta verkligen bra? Finns det något man kan göra åt detta? Tacksam för svar! 🙂

  Emma 2014-09-14 01:17:13
  Svara
 • skulle du rekommendera tresemmés hårprodukter?

  ella 2014-09-13 17:07:50
  Svara
 • Varför använder du löshår? Vet att du har sagt
  Att du har väldigt tjockt hår i dig själv. Hade varit kul
  Att se hur ditt hår ser ut utan löshår! 🙂

  Louise 2014-09-13 16:59:55
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!